טיפים בסוף האירוע

josie1986

New member
טיפים בסוף האירוע

אז האירוע כבר ממש מתקרב ואנחנו צריכים להוציא כסף לטיפים...
למי לדעתכן צריך לתת טיפים, מעבר למלצרים ולברמנים?
אנחנו מתחתנים במקום שבו כל דבר בנפרד (המקום, הקייטרינג והבר) ולכן יש לנו למעשה שלושה "מנהלי אירוע" (מנהל המקום, מנהל הקייטרינג ומנהל הבר) - כמה נהוג לתת להם?
ומה לגבי עוזר צלם/דיג'יי?
שומרים?
מנקה?
תאורן?

כמה נהוג לתת לכל אחד?

לספקים עצמם לא ניתן מעבר לשכר שלהם.

תודה רבה
 

piloni86

New member
לדעתי מיותר..

טיפים הפכו להיות בגדר של משהו שהוא "חובה" באירוע וזה ממש לא מצדיק זאת, בעיקר בשל העובדה שאלו אנשים שבחרו לעבוד במקומות האלו. לי באופן אישי הפריע הרעיון לשלם לכלכך הרבה אנשים על משהו שהם מקבלים עליו תשלום.
אני חושבת שלמלצרים/ברמנים כן צריך לתת טיפ, ואף לתת להם באופן אישי. שמעתי שכשנותנים טיפ למנהל אירוע, הטיפים לא עוברים למלצרים ומחולקים באופן לא אחיד. עם כל הכבוד לתת טיפ למנהל מטבח זה מוגזם בעיני.
שוב זו חוות דעת אישית. החתונה עולה כלכך הרבה ולפעמים וההוצאות של הטיפים יכולות להגיע לאלפי שקלים.
 

HadarGulash

New member
בנוגע לטיפים למלצרים...

לגבי מנהלי האירועים... ארוסי עבד בתחום בעבר במשך שנתיים, ולפי מה שהוא מספר יש הרבה מאוד גנים שבהם המנהלי אירוע, ברוב חוצפתם, פשוט לוקחים את הטיפים של המלצרים לעצמם, פלוס הטיפ האישי שהם מקבלים.

כשהיינו יום אחד בחתונה בגן שאנחנו הולכים להתחתן בו, לחבר שלי היה חשוב לבדוק שהמלצרים שם אכן מקבלים טיפים באירועים.. והוא שאל 3 מלצרים שונים וכולם אמרו לו שלא!

ואז השאלה היא, אם אני כן מרגישה צורך לתת טיפ למלצרים, איך אני עושה זאת בלי מנהל האירוע?

הרי בתחילת האירוע יש לך מלצרים מסויימים, במהלך האירוע חלק הולכים הביתה, ויש כאלה חדשים שמגיעים, ככה שאם נרצה לתת אישית לכל מלצר, בהתחלה או בסוף, יהיה מאוד קשה להגיע לכולם...אז מה את ממליצה? יש לך פתרון לזה? או שהחלטתם פשוט לא לתת?

חוצמזה שאני חייבת להוסיף שכל הרעיון של לשלם למעשה את רוב המשכורת של המלצרים והברמנים, אחרי ששילמתי למקום עצמו מעל 90,000 נראה לי ממש ממש לא הגיוני!
וגם להתעסק בכסף בזמן החתונה שלי, זה מרגיז
 

simplicity83

New member
אני לא חושבת שצריך להכין מראש "כי ככה נהוג"

מה שאנחנו עשינו זה להכין מראש מזומן, ליתר בטחון, לפי מי שחשבנו שזו אופציה לתת לו פלוס אקסטרות ליתר בטחון
ובסוף האירוע לפי ההתנהלות שלהם חילקנו למי שרצינו.
בסופו של דבר היינו מרוצים מעל לראש אז מי שנתנו היו -
מלצרים וברמנים , מנהלי אירוע (של המקום ושל הקייטרינג+בר) , המנקה שעשתה עבודה מצויינת והשומר.

לספקים הגדולים לא נתנו עוד טיפים מעבר לתשלום שהם דרשו.
וגם לא לעוזרים שלהם, למציל (היתה בריכה), לאיש תאורה והגברה וכו' שמקבלים שכר מוגדר ולא הרגשנו שצריך להוסיף עוד.
היחידי שנתנו לו יותר ממה שסוכם בחוזה היה הצלם הנוסף, שנשאר הרבה מעבר למה שסיכמנו איתו ועשה אחלה עבודה.
 

RegiKo

New member
לפי איך שתרגישי בסוף הערב...

לפי דעתי מעבר למלצרים והברמנים, צריך לתת לפי הרגשה אישית.
אם את מרגישה שעובד מסוים עשה מעל ומעבר, תפרגני.
לגבי הסכום, אני חושבת שבין 50 ל100 ש"ח זה סבבה לגמרי...
 


מסכימה. וגם, יש מקומות שבהם בסוף הערב ניגשים לזוג ואומרים להם - לא נתתם מספיק, למרות שכבר נתנו טיפ, וסוחטים עוד קצת.
זה קרה לחברים שלנו שהסענו אחרי האירוע וזה ממש לא לעניין שבסוף האירוע הם יצטרכו להסתובב בין ההורים ולגרד עוד מזומן רק כי מנהל האירוע לחץ.
זו הייתה סיטואציה לא נעימה.
 

RegiKo

New member
כמה פיזרת?

אני מבינה שאת מדברת מנסיון...
כמה פיזרת בסוף הערב?
 

המרחפת

New member
לא פיזרתי.

ביררנו בין הספקים עוד לפני חתימת החוזה כמה הם משלמים לצוות שלהם, והבהרנו מראש שלא יהיו טיפים.
 

המרחפת

New member
אלו היו התגובות כאן.

קראתי לפחות 3-4 קרדיטים, ואני לא קוראת כל קרדיט שמתפרסם, שבהן הכלה סיפרה שלא החליטו בדיוק מראש כמה ולמי, ואח"כ ראו שהסכום לטיפים היה גדול מאד, מעבר למתוכנן.
בעיקר בגלל ה"high" של האירוע.
 

yaelikv

New member
לאף אחד. לדעתי :) אצלנו השירות כלול במחיר

היה לנו חשוב מאוד כשסגרנו לוודא שהמשכורת של המלצרים, הברמנים ומנהל האירוע כלולה במחיר.
אנחנו לא מתכוונים לתת טיפים למלצרים\ברמנים. הם מקבלים משכורת.
 

DIVUNE

New member
הכנתי מראש מעטפה

נתתי 50 ש"ח לכל מלצר, 100 ש"ח למנהל אירוע. אני דווקא סמכתי מאוד על מנהל האירוע שהטיפים אכן יגיעו למלצרים (מידע מוקדם על המקום אני יודעת שהמלצרים מקבלים את הטיפ בסוף האירוע).
אני לא חושבת שיש צורך לתת טיפים לשומרים, מנקה, או לתאורן. הם מקבלים משכורת מבעל האולם שמעסיק אותם, אנחנו כבר שילמנו להם בכסף שנתנו לאולם.

אבל אני בכל זאת אגיד - שטיפ למלצרים בעיני זה חובה, כמו שאנחנו הולכים למסעדה ומשאירים טיפ למרות שהמלצרים מקבלים משכורת מבעל המסעדה.
 

RegiKo

New member


אנחנו אישית ניתן כנראה גם לשומר ולמנקה...
אבל אני שמחה שסופסוף מישהי מסכימה שטיפ היא לא מילה גסה ואין שום הבדל בין לתת טיפ למלצר באולם ולמלצר במסעדה :)
 

shira3121

New member
למה יש הבדל מבחינת הטיפים בין מנקה למלצר?

אם כבר המנקה והשומר הרבה יותר מסכנים בעיני מהמלצרים והם אלו שצריכים לקבל טיפים.
 
למעלה