טיפטרוניק

פרדיקט

New member
טיפטרוניק

האם תיבת הילוכים טיפטרוניק היא תיבה אוטומטית? המשפחה מעונינת לקנות רכב חדש (איזה כיף...) אבל לאמא שלי יש רשיון לאוטומט בלבד. אני רוצה קצת לשפר את חווית הנהיגה (כולם מסכימים שאוטומט משעמם ומרדים), וחשבתי שאולי טיפטרוניק כמו באודי A3, A4 יהיה אידאלי בשבילנו. אם בטיפטרוניק חייבים להעביר הילוכים (אמנם בלי קלאץ´) ואין אפשרות לברור בין מצב אוטומט לחצי ידני, אז אני יישאר תקוע עם אוטומט. אז מישהו מכם יכול להסביר לי בקצרה (אין צורך להיכנס לפרטים טכניים). תודה רבה. הפרדיקט.

sronis

New member
זה מאוד פשוט

תיבת טיפטרוניק היא תיבה אוטומטית לחלוטין, כאשר בנוסף יש לך אפשרות לשלב למצב כאילו ידני, כאשר לרוב מוט ההילוכים נדחף הצידה בשביל להכנס למצב הזה, ואז דחיפה קדימה מעלה הילוך ומשיכה אחורה מורידה הילוך. יש הרבה מאוד מכוניות חדשות עם התיבה הזאת, דרך אגב שים לב שהאודי A4 היא בעלת תיבה רציפה עם טיפטרוניק, זה די שונה מתיבה אוטומטית רגילה (אם אתה רוצה הסבר אשמח להסביר) בקיצור - טיפטרוניק זה אוטומט בלי קלאץ ועם אפשרות שליטה ידנית. רוני

י-וס-י

New member
מבחינת ההרגשה של הנסיעה שאיך

שהבנתי זה הכי מעניין אותך, ההרגשה היא כמו אוטומט בדיוק, חוץ מאופל קורסה בגיר איזיטרוניק שההרגשה היא כמו גיר רגיל, וגם שמעתי שבאלפה 147 בגיר טיפטרוניק גם ההרגשה היא דומה לגיר רגיל, אבל בכל האודי והפולטסווגן זה ממש כמו גיר אוטומט, וגם כשהוא מגיע למצב שהוא מושך מיד הרבה אז הוא מעביר לבד הילוך. י-וס-י, טיפיטרוניק עבודה בעיניים.

sronis

New member
צודק, אבל רק תיקון קטן

ב-147 או ב-156 יש תיבה ידנית עם מצמד אוטומטי בשם סלספיד, ולא טיפטרוניק. גם שם וגם בקורסה הגיר עצמו הוא ידני, אבל אין דוושת מצמד, ולכן ההרגשה היא כמו של גיר ידני אמיתי. בכל האחרים (כמו גם למשל בפיאט פונטו ובפז´ו 307) יש גיר אוטומטי (ב-A4 ובפונטו הוא רציף, באחרים סתם אוטומט רגיל) עם תפעול ידני, והוא באמת מעביר הילוכים בעצמו כשמושכים יותר מדי לטעמו, כשמגיעים לקו האדום או אפילו לפעמים בלי למשוך יותר מדי, בפאסאט למשל לחיצה על חצי מצערת קבועה החל מעמידה במצב טיפטרוניק תעביר הילוך לשני בלי שתבקש... לסיכום - בחלק מהמכוניות זה חביב, אבל זה לא משתווה לגיר רגיל אמיתי. רוני

י-וס-י

New member
אתה צודק מאה אחוז רוני,

מסכים עם כל חצי מילה שלך, על האופל נסעתי בעצמי על האלפה לא אני רק יכול לומר שזו הרגשה מהממת, אתה מרגיש כאילו מישהו איזה גמד קטן לוחץ על הקלאץ´ ומעביר הילוך זה מהמם, איך ששמעתי יש גם הרגשה כזו באלפא, בכל המכוניות האחרות האלו שנסעתי בפאסאט ב A4 וכל האחרות זה גיר אוטומט לחלוטין רק עם עוד איזה משחק קטן. המשך יום נעים לכולנו, ביי, י-וס-י.

© DrorZi

New member
יוסי, באה לי הארה

למה לא תעשה נסיעת מבחן על 156 סלהספיד
נדבר אחרי הנסיעה על כדאיות הרכישה, קודם תן ללב שלך להתרגש קצת.
דרור זי, אך הגמדים האלה זה משהו מהמם.....

י-וס-י

New member
דרור תודה על הארה, אבל תאמין לי

נמאס לי כבר לעשות נסיעות מבחן זה זמן להסתובב עם הסוכנים ואני לא מובטל יש לי עסק אם אני לא שם כלום לא זז, אבל אולי אני יעשה נחשוב על זה, אני גם רוצה לחשוב על הרנו לאגונה החדשה כי רנו זה אוטו נוח חבל"ז, רק עכשיו אני מעריך את הנוחות של הרנו שלי שמבליעה מלא מהמורות שהרגשתי בכל המכוניות האחרות, אבל נראה כבר.

psichi

New member
../images/Emo32.gif קוויקשיפטר

עד כמה שהבנתי קיים מנגנון במנועי המירוץ שמנתק לרגע את ההצתה וכך למעשה ניתן להעביר הילוכים "כאילו" חצי אוטומטי, ואפילו עם המצערת פתוחה. הלא כן? מה יקרה לטיפטרוניק אם הנהג ינסה להעביר הילוך בפול-גז?

be_roo

New member
כל מערכות ההילוכים החדישות

****טרוניק למינהן, סלספיד וכו´ נבנו בצורת fool proof. כלומר, מה שלא תעשה שעלול לגרום נזק, הם כבר חשבו על זה קודם ותכננו את המערכת כך שתמנע ממך להרוס אותה, את האוטו ולהכנס בקיר. הסלספיד, למרות שהיא מבוססת על גיר ידני, תעלה בעצמה הילוך אם לא תעשה זאת בעצמך בזמן (במקום מנתק הצתה). היא גם תדאג לעשות זאת מבלי לפגוע במנוע, למרות שאתה לוחץ על הדוושה עד הסוף. כך גם בטיפטרוניק. היא גם לא תתן לך להוריד מהילוך 5 ל-2 ב-160 קמ"ש. בקיצור, כמה אדיוט שלא תהיה, המהנדסים שלהם הצליחו לרדת לרמתך
SI
שיר, מערבבת הילוכים לבד

למעלה