טיפטרוניק

cyber2200

New member
טיפטרוניק

איזה מכוניות בארץ נמכרות עם גיר טיפטרוניט? מה זה "טיפטרוניק כפול"? אם למישהו יצא לנהוג על מכונית כזאת ובא לו לכתוב איך היה...

rigi

New member
גיר טיפטרוניק

זה גיר אוטומטי ,שניתל להעביר אותו למצב של חצי ידני.. זאת אומרת הידית נשארת באמצע... נגיעה לכיוון הפלוס מעבירה הילוך נגיעה לכיוון המינוס מורידה הילוך כל זאת ללא לחיצה על קלאץ... ההרגשה כמו מישחק ווידאו. הרכבים נכון למה שאני יודע הונדה אקורד פוולקסווגן-פאסאט מיצובישי-גלאנט B-M-W לדגמהם וכו´ לפעמים החברות נותנות לתיבה שם אחר . יצא לי לנהוג על הפאסאט 1.8T טיפטרוניק הרגשה נפלאה ,לא מרגישים העברת הילוכים בכלל !!!! ממש כמו משחק ווידאו, אבל מכיוון שזו אוטומטית ,גם אם אתה נמצא במצב הידני ומושך את ההילוך עד הסוף התיבה תעביר לך את ההילוך לבד (הדבר גם מיתבצע בתיבה אוטומטית רגילה נבדק בהונדה אקורד 90 הילוך שלישי נמשך עד הטורים האדומים ..והועבר אוטומטית ) בקיצור קצת יותר כיף מתיבה אוטומטית רגילה ,קצת פחות כיף מתיבה ידנית !

© DrorZi

New member
זה יותר משחק

אני לא נתקלתי בגיר כזה שעשה עבודה טובה המחליפה גיר ידני טוב, התחושה עדין של גיר אוטומט (מבחינת ההרגשה הנובעת ממיר המומנט) אלפא מהכיוון שלהם עשו עבודה הרבה יותר טובה עם הסלהספיד אותו אני ממש מעריץ (באמת) והוא מבוסס על גיר ידני וגמדים שמחליפים לך הילוכים בלחיצות כפתור ויודעים לעשות דאבל קלאץ מהפנט ממש
דרור זי, להיום יש לי גיר טיפטרוניק 5 הילוכים, אבל אני רחוק מלהתלונן, להפך אי אפשר למחוק את החיוך ממני.

be_roo

New member
עד כמה שידוע לי

מערכת הסלספיד של אלפא פועלת בצורה שונה ממערכת הטפטרוניק של ב.מ.וו,אאודי וכו´. ההרגשה בין שתיהן בכל מקרה שונה. הסלספיד פועלת יותר כמו גיר רגיל נטול קלאץ, ואילו הטיפטרוניק היא גיר אוטומטי עם אפשרות לברירת הילוכים עצמית. איך זה עובד ?? קטונתי. SI
שיר, מערבבת לבד ולא נותנת לרגל שמאל מנוחה

el_2000

New member
אה, היא עובדת כך

(עד כמה שידוע לי, ורק העיקרון, בלי פרטים כי אני לא מכונאי או משהו כזה): כעקרון יש לה קלאץ, רק שהוא מופעל אוטומטית ע"י המערכת, באמצעות מנגנונים מכניים (אלקטרו הידרואליים - חשמל, משאבות, שמן ומים). גם את בחירת הגיר ושילובו, מה שהיינו עושים באמצעות ידית ההילוכים הידנית, מבצעות מערכות אלקטרוניות - מכניות (גמדים...), תוך הגבלות ותיקונים שונים (למשל אי אפשר לשלב לרוורס מעל מהירות מסויימת). מערכת נוספת מתאימה את סיבובי המנוע לקראת ואחרי השילוב. המערכת צריכה להיות בלחץ מסוים, ולכן היא מתחילה להתכונן כבר כאשר פותחים את דלת הנהג. אם המערכת מספיק טובה ומהירה, היא יכולה לספק ביצועים אפילו טובים מגיר ידני רגיל - כל תהליך החלפת ההילוך יכול להתבצע מהר יותר עם כל הרובוטים והמחשבים האלה מאשר ע"י כל נהג. לכן במכוניות הפורמולה 1 יש מערכות דומות, ונטשו את הגיר הידני לחלוטין (באלפא הביצועים זהים לגיר הרגיל, אולי אפילו קצת פחות)

© DrorZi

New member
פתרת לי חידה מאוד גדולה

כל פעם שפתחתי את דלת הנהג שמעתי משאבה עובדת ולא ידעתי עד היום למה לעזזל ושל מי היא. תודה. ד"א אי אפשר לשלב לרברס ללא לחיצה על הברקס.
דרור זי, בהילוך גבוהה

red cars

New member
לאלפא יש גם את מר. q)בונד ג´ימס(

כלומר תיבה שהיא ידנית עם אפשרות אוטומטית וש את הסלספיד שהיא הפוכה כלומר אוטומטית עם אפשרות ידנית.

el_2000

New member
יש מאמר על זה בגיליון אוטו האחרון

עוד מכוניות עם טיפטרוניק שאני מכיר: אלפא 147 ו 156 (דרור צודק, שם זה מעולה) מיני מיינור פיז´ו 307 רובר 25 כל ה ב.מ.ו היקרות ו: כל מכוניות הפורמולה 1... אם הגיר הוא טוב, שזה לא המקרה לרוב, זה יכול אפילו לשפר את הביצועים של הנהג הלא מיומן, שכן אין צורך לחשוב על המצמד יותר. רוב הגירים האלה יכולים לעבוד גם במצב אוטומטי מלא, שזה מצויין לפקקים. בכלל, אני חושב שהגירים הללו (אם הם טובים) הם פשרה מצויינת בין ביצועי גיר ידני לנוחות של האוטומט

© DrorZi

New member
אני מתנגד לרשימה

כל הגירים המכונים XXXטרוניק (סטפטרוניק,טיפטרוניק, ויש עוד רבים) זה כולה כינוי מסכן לאותו דבר, אפשרות להיות המוח של הגיר האוטומטי. כל גיר אוטומטי בשנים האחרונות מבוסס מחשב שמחליט מתי ואיך להעביר את ההילוכים ע"י אוסף של נתונים. כל מה שעשו זה שני כפתורים (ולא משנה איפה הם) שהנהג יוכל להגיד לגיר עכשיו אני אחליט. השינוי אם בכלל לא כזה משמעותי היות וכמו שאמרתי הגיר עדין מבוסס על כל חלקי הגיר האוטומטי, השימוש בזה הוא גימיק ותו לו. (מיד ההשוואה) הגיר באלפא הוא הוא השינוי המשמעותי, שם נעשתה עבודה על בסיס הגיר הי-ד-נ-י והוא מאוד קרוב (עד כדי זהות בשבילי) לתפקוד גיר רגיל, החיסכון מבחינתי הוא לא היכולת לעמוד בפקק בלי ללחוץ על הקלאץ, היתרון הגדול הוא שבנהיגה ספוטיבית מהירה אני לא צריך להטריד את עצמי בדאבל קלאץ מדוייק תוך כדי בלימה והכנה לסיבוב, הגמדים עושים זאת בשבילי באופן מושלם, והאוטו נכנס לפניה על הילוך נכון, בסלד נכון ויש לי את כל הכח מייד אם נבחר ההילוך הנכון. יש לי נסיון רב עם כל צורות הגיר שהזכרתי, אין כמו גיר ידני או במקרה זה הסלהספיד המבוסס ידני, אין מקום בכלל להשוואה לגיר אוטומט כל שהוא יהיה טרוניק כמה שיהיה. ותאמין לי שאתמול נהגתי במכונית הנחשבת "חווית הנהיגה המושלמת" לא מעט וכל הדרך לא העברתי פעם אחת לשליטה ידנית מתוך רצון לנהוג טוב יותר כי זה לא משפר כלום, אולי זה נותן לך תעסוקה, ואלי זה נראה טיפה יותר קרבי אבל את המהירות הממוצעת שלך תאמין לי שזה לא ישפר. ולכן אני נחרד מלהכליל גיר אוטומט פלנטרי עם ממיר מומנט לרשימה עם גיר ידני בחיבור ישיר (עם או בלי גמדים) אני מצטער על הנאום היקי פשוט אני יותר מידי אוהב את האלפא כדי לראות אותה ברשימה ליד המיני המצועצעת.
דרור זי, עדין מחייך מהנהיגה על הבימר.

el_2000

New member
כן, אי אפשר להשוות את הסלספיד

של אלפא לאחרים. אפילו בנתונים על הנייר יש נתונים זהים לחלוטין לאלה של גירסת הגיר הידני - מדהים. ואגב, יצאה גירסה חדשה ומשופרת עוד יותר של הגיר הזה אלפא 156 GTA החדשה, שאמור לסדר את הקפיצות המורגשות בעת הורדות הילוכים בגיר הקודם, ועוד אי אילו תחלואים. לפי מה שהבנתי, הוא ימצא את דרכו ל 147 ול 156 בקרוב. אל תתפסו אותי במילה, אך ככל הזכור לי גם במיני מיינור יש גיר טיפטרוניק שלא מבוסס על ממיר מומנט. התנצלות מראש אם לא. בכל מקרה, "הטיפטרוניק" המבוסס על ממיר מומנט אכן זהה לאוטומט רגיל, עם כל המגרעות, פלוס אפשרות לנהג להכריח את התיבה להעלות/להוריד הילוך

be_roo

New member
איזה "קפיצות" ?? ??

באלפא של אימי מותקן כרגע גיר מהדור השני של הסלספיד, וגם יצא לי לעשות נסיעת מבחן על ה-147 עם הגיר הנ"ל. יש הבדל לעומת הדור הראשון, והוא מהנה ביותר, לא הרגשתי שום קפיצה בהורדת ההילוך. אבל אם מגיע דור שלישי, אני גם אחכה לו וגם אצפה לו. SI
שיר, on hold

el_2000

New member
רוב כתבי הרכב די יורדים על גיר זה

למשל במגזין אוטו, בבעד ונגד הקצר שהם נותנים לכל אוטו על ה 147 וגם על ה 156 הם רשמו בנגד: סלספיד (ובסיכום: אין אוטומט). הטענות על הקפיצות הן של הכתבים (לא רק של "אוטו"). העניין הוא שאלפא עצמם ציינו שבגיר דור 3 תוקנו הקפיצות, אז אני מניח שאלה לא היו טענות סרק. דעתי: אני רוצה גם ידני וגם אוטומט, גם ספורטיבי וגם נוח... בקיצור סלספיד (לדעתי הוא נפלא, ואפילו הדור הראשון של ה 156 מצויין)

© DrorZi

New member
הקפיצות הן בעליה כביכול

ולא בהורדה, בהורדה הגיר ממכר. בהעלת הילוך יש השהיה קטנה אבל זה בגלל שהגיר נמרץ יותר והוא יכול לתזמן עזיבת גז יחד עם שיחרור מצמד מדוייק ואז מרגישים תאותה לשניה ושוב תאוצה (אחושילינג תאוצה
). אני חושב שאם אני אהיה בסלהספיד ואתה בגיר רגים לא תצליח לזנק יותר מהר ולא לברוח לי בכביש מעוקל, אינ אפילו מהמר שההפך הוא הנכון ואם אתה לומד לעבוד עם הגיר ז"א לשחרר טיפה את הגז שניה לפני שהוא מעלה הילוך בכלל לא תרגיש את זה, עם כל הכבוד לאוטו יש לי בערך 1000 ק"מ על אלפא 156 סלהספיד ועדין יש לי חיוך אל הפנים אחרי כל נסיעה ולא תמצא אותי מקטר על הגיר כלל, להפך, רק משבח אותו (אבל זה אולי כי אני פשוט נהג חרא שלא יודע להעביר הילוכים לבד ...)
דרור זי, חושב שגם לבד יוצא לו אחלה עקב אגודל אבל הגמדים עושים זאת יותר טוב.

red cars

New member
שומאכר קטן יושב לו בגיר כפי שאמר..

אברהם פורת זכרונו לברכה נ.ב. שנדע עוד רבים וטובים כמותו בארץ

falou

New member
יש שימוש לטיפטרוניק

כאשר רוצים לבחור הילוך נמוך יותר לפני סיבוב או תוך כדי נסיעה בתנועה. יחד עם זאת הסיבה השנייה די זניחה כאשר יש לך מומנט של מנוע שישיה... בסופו של דבר הטיפטרוניק לא פותר את הבעיות העיקריות של גיר אוטומטי והן תגובה מושהית ויחסי העברה ארוכים מדי.

© DrorZi

New member
למה מה רע ב 170 בשלישי ../images/Emo35.gif

לא שניסיתי, אני מדבר על נתוני יצרן כמובן
(ברצינות, נסעתי 100~110 כל הדרך, לא רציתי שהכביש יגמר מהר מידי ...) התגובות של ממיר המומנט באמת האחראי על הרגשת ההשהיה היא מה שהתכוונתי כחסרונו העיקרי של הגיר הפלנטרי אוטומטי. ובחירת הילוך מסיום קיים גם בתיבות מנוונות חסרות מחשב, פשוט מורידים את הידית, ולכן החידוש הוא יותר בגדר "צעצוע לנהג" ולא משהו חדשני בניגוד לגיר ידני מופעל מנועי חשמל.
דרור זי, לא יאמן אבל נסע במהירות החוקית מרצון.

גרמי

New member
לגבי יחסי העברה - לא בהכרח נכון

ואני מרשה לעצמי לרגע לקטלג את המולטיטרוניק של אודי באותה קטגוריה. במוד הידני יש לה 6 "הילוכים" והם הילוכים קצרים באופן מעלה חיוך

falou

New member
6 הילוכים?! יפה!

אני מניח שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. אני מאמין שבד"כ הפשרה באוטומטית היא לטובת העברות חלקות ותפעול בלתי מורגש, שצידם השני הוא יחסי העברה ארוכים. תקנו אותי אם אני טועה...

למעלה