טיפות עיניים phenimixin לכלב

נתי 3011

New member
טיפות עיניים phenimixin לכלב

שלום רב

הכלבה שלי, לברדורית בת שנה וחצי, חזרה לפני שבוע מפנסיון ביתי עם הפרשות ירוקות- צהובות מהעיניים ( לפני הפנסיון לא הייתה לה בעיה בעיניים, נדבקה שם ). במשך השבוע הקפדתי לנקות לה את העיניים עם צמר גפן טבול בתה מספר רב של פעמים ביום. לצערי לא חל שיפור במצב ההפרשות אם כי הוא לא החמיר. מבחינת התנהלותה, לא נראה שזה מפריע לה או שהתנהגותה הכללית השתנתה ( מלבד אי שביעות רצונה מההתעסקות לה בעיניים
).
שוחחנו טלפונית עם הווטרינר היום ושאלנו לגבי שימוש בטיפות phenimixin שיש לנו בבית. הוא אמר שניתן להשתמש בהן, טיפה בכל עין 3 פעמים ביום, אם לא יחול שיפור ביומיים - שלושה הקרובים להגיע אליו לבדיקה.

האם שימוש בטיפות אלו , שמיועדות במקור לשימוש בבני אדם, יכול להזיק לכלבה או להחמיר את מצבה?
כמובן שאנו נגיע לווטרינר לבדיקה אך אני רוצה לוודא שאני לא עושה לה נזק בנתיים.
תודה

sapirdvm

New member
אני חושב

לפי הנתונים שהעלית כאן, שניתן לסמוך על הווטרינר שלך

לא אמורה להיות בעיה

אלו טיפות שמקובל להשתמש בהן גם אצל כלבים.
מספר סייגים:
* לי אישית יש בעיה קצת משימוש בטיפות כלשהן ללא בדיקה של וטרינר, בעיניים - לא טלפונית... במיוחד כשמדובר בעיניים.
* אין להשתמש בטיפות יותר מחודש מאז פתיחת הבקבוק לראשונה מחשש לזיהומים. בעיקרון גם לא מקובל להשתמש באותו בקבוק ליותר ממטופל אחד...
* הערה שנכונה לכל טיפול אנטיביוטי - אין להפסיק טיפול אנטיביוטי באמצע ללא הנחיה מפורשת מווטרינר, גם אם המצב נראה יותר טוב, מחשש לפיתוח עמידויות.. לרוב צריך טיפול של שבוע לפחות.
* ככלל, אין לתת לחיה שום תרופה ללא אישור מווטרינר. טיפות עיניים אחרות יכולות לגרום ליותר נזק מתועלת במצבים מסוימים.

אני דווקא כן הייתי ממליצה לגשת לווטרינר שיבדוק את העיניים בכל מקרה, פשוט כי עיניים הן כל כך רגישות והמצב שלהן יכול להידרדר בקלות...

למעלה