טיפות להגברת חלב

הגברת יצור החלב

הנסיכה שלי בת 3 חודשים ושבוע. נולדה במשקל 2875 ושוחררה מביה"ח במשקל 2735. אני מניקה אותה מלא ועד עכשיו היא הייתה עולה סביב 150 גר' לשבוע. בביקורת האחרונה בטיפת חלב (בגיל 3 חודשים) התברר כי היא עלתה רק500 גר' בחודש. בשקילה חוזרת אחרי שבוע, היא עלתה רק 50 גר'.אני מניקה אותה מתי שהיא רוצה וזה יכול להיות כל שעתיים ולכן מפליא אותי שהיא לא עלתה מספיק. במהלך היום היא שמחה, חייכנית וממש לא נראית רעבה. יש לה גם מספיק טיטולים עם שתן. במקביל להנקה התחלתי גם לשאוב ולהקפיא על מנת שיהיה כשאחזור לעבודה (עוד חודש). הייתה לי כבר תקופה ששאבתי והייתי מגיעה ל100-150 מ"ל. כיום יש פעמים שבמאמץ רב יוצא לי 50 מ"ל. זאת הסיבה שחשבתי להתחיל לקחת טיפות או כמוסות להגברת יצור החלב. מה דעתך? מה ניתן לעשות כדי שהיא תעלה טוב במשקל? או שאין מקום לדאגה? תודה רבה וחג שמח

אמאלניא

New member
הגברת ייצור חלב - המשך

לא רשמת מה משקלה של בתך כיום. לפי מה שכתבת אני מעריכה אותו בקצת יותר מ 5 ק"ג. תינוק אמור להכפיל את משקלו ב 6 חודשים,ונראה לי שתן אוטו טו טו שם! את דואגת שאין לך מספיק חלב כיוון שבשאיבה יוצא לך מעט חלב בעוד שבעבר יצא לך יותר. כמות החלב בשאיבה היא אינה אינדיקציה לכמות חלב בהנקה. ישנן אמהות שלא מצליחות לשאוב כלל אבל מיניקות הנקה מלאה את תינוקן. שאיבה היא אומנות נלמדת, צריך להתמיד יום יום כדי לשאוב כמויות גדלות. דרך טבעית להגברת כמות החלב היא להחליף צד מספר פעמים בכל הנקה (ימין שמאל ימין שמאל.., ברגע שהיניקה נהיית פחות נלהבת כדאי להחליף צד) .

טיפות להגברת חלב

מישהי יודעת מנסיון אם הן עוזרות? אם כן, אז תוך כמה זמן מרגישים? בבקשה, זה מאוד מאוד חשוב

roni hayo

New member
הגברת חלב

הי, אני משתמשת בכמוסות לריבוי חלב אם המכילות חומרים טבעיים בלבד. הם אכן עוזרות - לוקחים אותם 20 דקות לפני הנקה ו/או שאיבה. כמוסות החילבה הממולצות מאוד עושות ריח גוף נוראי, ואני באופן אישי הייתי מוותרת עליהם. אני רוכשת את הכמוסות בבי"מ אמירים ברח' אחוזה רעננה - לדעתי הם רוקחים אותם שם. מחיר: 70 ש"ח ל- 100 כמוסות. בהצלחה, רוני

למעלה