טיפוס הרים

  • פותח הנושא iti4
  • פורסם בתאריך

iti4

New member
טיפוס הרים

אהלן! אני מתכנן לטוס להודו ונפאל (אין לי זמן למדינות אחרות) באזור ינואר עד אפריל.
ורציתי לדעת האם יש אפשרות למטפס מתחיל ללא הכשרה (לא עשיתי קורסים או אימונים אבל טיפסתי על הר בגובה 6088 בבוליביה)
לטפס על הר שהוא בגובה 6500 - 7500 בנפאל או בהודו ( אין לי מושג אם יש הר כזה בהודו).
תודה רבה בכל מקרה!
 

kogawa

New member
הויאנה פוטוסי

יש ספרים המגדירים את ההר הזה בבוליביה כ"הר ה-6000 הקל בעולם" בו כל ה"טיפוס" הוא של 1400 מטר.
זה כלל לא דומה לשום טיפוס הרים בנפאל ובהודו (שם אגב, יש הר בגובה של "רק" 8,586 - השלישי בעולם, וגבוה מכל הר בנפאל פרט לאוורסט!)
לא הולכים לטפס על הרים בלי קורס וציוד. הרי נפאל והודו הם הרים למקצוענים ומאות אנשים מקצועיים מתים שם. לפסגות של 6000 קוראים שם גבעות, ורוב מחנות הבסיס לטיפוס הם בגובה 5500 לשם לא צריך כל הכשרה או רשיון כדי להגיע, אבל כדי לטפס על הר אמיתי בנפאל צריך פרמיט, משלחת, ועשרות אלפי דולרים ובמקרים אחדים כמה שנות המתנה בתור לטיפוס. ברור שאפילו כדי לעבור את הקרווסאס בקרחונים שלמרגלות ההרים בחיים צריך ציוד, חבלים, סולמות ובן זוג. להסתובב למרגלות ההרים בנפאל לבד וללא ציוד זו התאבדות בטוחה.
רוצה הרי 7000 בלי יותר מדי בלבול מוח? לך לפאמיר (למקום שצוציק סיגלר נהרג בו) שם תוכל לטפס בלי כסף רב ורשיונות ובלבול מוח.
 

iti4

New member
טוב תשמע...

נכון שלא היה קשה בהוואינה פוטוסי אני לא ישראלי טיפוסי שחושב שאם הוא טיפס את זה אז עכשיו הוא יכול לטפס לK2...
בסך הכול רציתי לדעת האם יש אופצייה כזו ורשמתי גם 6500 (שזה בסה"כ 412 מטר יותר גבוהה מההר הנ"ל)..לפני ששלחתי את ההודעה לפה, קראתי גם בויקיפדיה על ההרים הגבוהים בעולם ושמתו שמה המון אנשים וגם קראתי סיפורים אישיים של ישראלים שטיפסו.. אני לא מחפש "לצאת גבר" כמו שמשתמע מהנוסח שלך. הטיפוס על האווינה פוטוסי פתח לי דלתות חדשות וגרם לי להבין שאני אוהב את האתגר ושאני אוהב את האדרנלין תוך כדי הטיפוס.. לצערי אין לי זמן וכסף לקורסים ולציוד ויש לי חלומות שונים מטיפוס הרים מקצועי.. בסך הכול רציתי לדעת האם יש משהו שהוא טיפה יותר מאתגר מהוואינה פוטוסי. המידע שרשמת לי עזר מאוד תודה רבה! להבא, יהיה יותר נחמד אם הנוסח שלך יהיה טיפה פחות מתנשא.
 

sela v

New member
בדומה לאורך

הגובה לא משנה. השאלה למה חשוב לך להגיע לגובה הזה? אני עשיתי רק מסלול אחד בנפאל שמגיע לגובה 4200 מ' באנפרונה, אבל מי שעושה את המסלול המעגלי מגיעים לגובה של מעל 5000 מ'.
חשבתי שמה משנה זה הנופים. אם חשוב לך טכניקת טיפוס כדאי באמת לחשוב להצטרף לאיזו קבוצה של מקצוענים.
 

iti4

New member
ודרך אגב...

יצחק (צוציק) זיגלר נהרג באלפים הצרפתיים ושבוע לפניו נהרגו: בני אגור, גבי מנובלה, דב מלי ויוקי פרג במפולת שלג גדולה בפמיר
 

natyh

New member
בא נתחיל מהבסיס

סע לשאמוני עשה קורס טיפוס קרחוונים וצא לטיפוס על פסגת המון בלאן במושגי טיפוס לא הרבה זמן ולא הרבה כסף אחר כך תדע הרבה יותר .
אגב השנה הכל כבר מלא ...
 
למעלה