"טיפוסים ירושלמים"

חן ל

New member
"טיפוסים ירושלמים"

שלום, האם היה לגששים מערכון כלשהו על "טיפוסים ירושלמים"? תודה מראש, חן

emh

Member
המממ....

אני לא בטוח אם ציינו שהם מירושלים, אבל היו כמה מערכונים עם דמויות דתיות
שבת שלום, הרוסים באים המצילים של ש"ס (המערכון הזה היה דווקא בים, אבל מאיפה הדמויות?) שוק הספרים, רופא אליל (חכם מיימון), חכם מיימון רוכב שנית (אם תרצה דמויות מטבריה, לא חסר - 4 מערכונים לקפיטריה
)

חן ל

New member
היי תודה, עוד שאלה

מה שרשמת בשורה השלישית... מדובר במערכון אחד? איפה אני יכולה למצוא את המערכון עצמו? סורי על הבורות... תודה שוב חן

D o r o t h y

New member
לא, אלו שלושה מערכונים שונים

ואפשר לרכוש דיסקים של הגשש בכל חנות, ויש גם שני אוספים לא רעים במדיה דיירקט

D o r o t h y

New member
אבל יש לא מעט דמויות

שבהחלט מבוססות על דמויות ירושלמיות - חכם מרדכי מ"שבת שלום" וגם חכם מיימון (ראש וראשון לכל רופאי ירושלים) ויש גם לא מעט דמויות ירושלמיות במערכונים של שייקה אופיר ויוסי בנאי.

אכן אתגר לא קטן... אבל יש עוד מערכון

שלדעתי פספסו פה. אופסייד סטורי, על אוהדי בית"ר, ניתן לשמוע כאן. למתי את צריכה את זה?

חן ל

New member
או תודה

נראה לי שזה יעזור! אני סטודנטית לעיצוב ואני צריכה את זה לאיזה עבודה שאני עושה....

אכן בדיזנגוף - אבל למה זה קשור?

במערכון, הם במקור ירושלמים? לא זכור לי. זכור לי שהם עבדו בשוק, מחנה יהודה או שוק הכרמל? "כל סנדלר, מכון הנעל. חנות לתחתונים, בוטיק התחת! אפשר להשתגע" "חנות אין כאן, הכל בוטיקים. עוד לא פתחו פה איזה בוטיק פלאפל?" "לא לנגוע בסחורה! אין לבחור! להסתכל בעיניים, לא בידיים!" "מה רצית? ספרים עם מחוק, תגיד לי, אה??"

ובאמת - "מאיפה הדמויות" ב'המצילים של ש"ס'?

למה זה כ"כ מובן שהם מירושלים, אפילו שהמערכון מתרחש בים? רק בירושלים יש אנשי ש"ס?

ונזכרתי בעוד - 'כותב הבקשות'

מהתוכנית השניה שלהם (?) - וזה מערכון על בעל תפקיד שכבר אינו קיים, והמערכון הוא אולי הדרך היחידה להזכיר את קיומם של כותבי בקשות.

למעלה