טיפול

גסיקה2810

New member
טיפול

אני אשמח לדעת אם יש למישהו אפילפסיה מהסוג שלי בפורום: התקפים רק מתוך שינה מאז הצבא וללא שום תאונה או פגיעה בראש. האם מישהו מצא את הסיבה או את תרופת הפלא? האם למישהו יש רישיון? תודה לכולם

חייםלוי

Member
מנהל
יש הרבה שיש להם התקפים רק בזמן שינה

מי שהוא מאוזן, כלומר לא היו לו התקפים במשך שנה בשינה או לא בשינה יכול לנהוג.

גסיקה2810

New member
מה הגורמים העיקריים לכך?

אף רופא לא יכל להגיד לי מה הגורם לכך, זה הופיע באמצע החיים ומכביד לא מעט. נורא קשה לי לקום לעבודה בבוקר ההתקף והראש מאוד כואב. האם יש טיפים טובים לריכוז טוב יותר? אני עשיתי הפסקה בלימודים שלי בעקבות זה, אני לא מצליחה להתרכז מספיק עם תדירות התקפים של 5 בחודש. תודה רבה!

גם לי יש את אותם התקפים

אבל אני מאוזן עם תרופות. אני במעקב רק בגלל 3 התקפים. וכולם מתוך שינה. ויש שמועות לא איששתי אותם עדיין, שלהתקפים מתוך שינה יש יחס שונה אצל משרד הרישוי. בסוף החודש יהיה לי תוצאות של הEEG ויהיה 5 חודש להתקף האחרון שקרה בעקבות הפסקת התרופות. נקווה שיהיה טוב אני חם על רשיון, חייב ללכת למשרד הרישוי. רצוי בהתקפים כאלה לא להפסיק את הטיפול התרופתי אני הפסקתי והצטערתי... מקווה שעזרתי

גסיקה2810

New member
תודה רבה!../images/Emo41.gif

אני גם הפסקתי לנטול תרופות במשך תקופה מסויימת אך חזרתי לקחת כי המצב היה זהה. אני מקווה שעניין הרישיון נכון?! לפחות נקווה. האם גם לך יש בעיות ריכוז בעקבות ההתקפים? או בגלל התרופות? שוב תודה על ההתייחסות!

בקשר לרשיון באתר של אי"ל אומרים

משהו כזה, אישית אני לא איששתי. עכשיו לגבייך תלוי כמה התרופות מאזנות ותדירות ההתקפים היא גורם משפיע חזק. בעיות ריכוז... בדרך כלל לא, אני מרוכז הרבה אלא אם כן אני עסוק במחשבה אחרת שפתאום נוחתת עליי. מה שכן יש לי זה האפילפסיה כזאתי מדכאת כופתת אותי אז זה משפיע על הציונים בבצפר.. או שפשוט אני עצלן ואני לומד כמו פרופסור(4 מתמ' 5 פיזיקה 5 אנגלית 8 מדעי המחשב). פעם לקחתי טימוניל וזה עשה אותי עייף מת גמור סחוט, אז העבירו אותי ללמיקטל. אבל אם את יושנת 7 שעות ומעלה ולוקחת תרופות סדיר את לא אמורה להתעייף. אני עייף לפעמים בגלל שאני קם מוקדם ויושן משהו כמו 6.5 שעות בלילה ולומד עד מאוחר ולומד כמו פרופסור. המחלה פה ושם משפיעה, אבל היא משפיעה בגלל שהיא קובעת לך אורח חיים וכל הביקורים האלה במרפאה מפריעים מאוד כמו עלוקות הם. בקיצר עליי כרגע התרופות לא משפיעות וגם לא המחלה. אני קודם כל בן אדם רגיל כמו כולם ואז חולה אפילפסיה. בקשר לרשיון.. גם אני דלוק בנושא ובינתיים אני מחכה זה מעיק אבל זה מה יש. מקווה שעזרתי לך בהצלחה תתחזקי

חייםלוי

Member
מנהל
תדירות של 5 התקפים בחודש היא תדירות

גבוהה. קשה מאד לדעת מה הסיבה להתפרצות המחלה. אני בוודאי לא רופא ולא יכול לענות. האם התייעצת עם אפילפטולוגים (נוירולוגים המתמחים באפילפסיה)? יש רשימה במאמר טלפונים חשובים בצד שמאל של המסך. אני ממליץ לפנות לאחד מהם כדי שיאבחן (למרות שזה לא קל) את הסיבה למחלה

גסיקה2810

New member
תודה על ההמלצה

אך ראיתי כ"כ הרבה מומחים לאפילפסיה. אני יודעת ש-5 לחודש זה המון, אבל אני אשמח לשמוע קצת יותר על מחקרים או דברים המקלים. אני מממש טשושה מכמות ההתקפים והתרופות. אני מחפשת דרך לחזור ללמו, אך זה כ"כ משפיע על הריכוז ולא מצאתי שום הקלות בנושא. האם משהו שמע על כך או מצא פתרון לריכוז טוב יותר?

לגסיקה. ולכולם...

יש לי את אותו הדבר וזה התחיל גם כמה חודשים לפני הצבא לי אמרו בגלל שישי לי קצר קטן במוח ומפה באים ההתקפים היו לי שני התקפים שניהם מתוך שינה ואז התחלתי טיפול תרופתי אני לוקחת כדור אחד של דפלפט כרונו וזה מספיק לי ומאז שני ההתקפים לא היה לי התקף , תבברי על דפלפט אולי זה יותר ממולץ לנו ואני לא מרגישה תשישות כול כך רק בהתחלה כשהתחלתי עם התרופה בחודש חודשיים הראשונים... לנושא קצת אחר אני אמרוה להתגייס עוד חודש וקבעו לי החודש וועדה ראפואית יש לך מושג אולי מה יהיה גורלי בצבא :) כאחת שקיבלה התקפים בזמן השירות...?

roy1615

New member
את כנראה הולכת לקבל 24 זמני

הפרופיל שיתנו לך בוועדה ככל הנראה יהיה 24 זמני עם סעף אפילפטי. או במילים אחרות את משוחררת מכל מחויבות לצבא בשנתים הקרובות ובעוד שנתיים יראו מה מצבך שוב......... אם את רוצה להתנדב, צייני את זה בפני הוועדה. בהצלחה...

roy1615

New member
לי גם זה קרה מתוך שינה

אמנם היו רק 3 התקפים כל החיים שניים בילדות ואחד בצבא אבל התקף הוא התקף. בקשר לרישיון, מהנסיון שלי לא מבחינים במשרד הרישוי בין התקפים בלילה להתקפים ביום או התקפים על הירח.... אותם רק מעניין כמה זמן עבר מההתקף האחרון. מה שכן בשום אופן אל תפסיקי טיפול תרופתי גם אם הוא ללא מי יודע כמה עוזר, הפסקה של הטיפול מובילה בהכרח להידרדרות במצב. ומ- 5 התקפים בחודש יש עוד לאן להידרדר.... לפני כמה שנים היתה כתבה בטלויזיה על ילד, מבאר שבע נדמה לי, שיש לו כ- 80 התקפי ביום! אגב, כמה זמן את סובלת מתדירות כזו?

מטערת שלקח לי זמן להגיב

יאאא איך ביאסת אותי מה אין מצב שיתנו לי 4 5 ויגייסו אותי כרגיל ואם אני מתנדבת יש פה מתנדבים במה שונה השירות שלהם בדיוק?

roy1615

New member
לא סוף העולם

אל תתבאסי הועדה קובעת את הפרופיל בהתאם למרחק מההתקף האחרון. ובקשר להתנדבות אז גם אני התנדבתי, אבל לי כאמור זה קרה כשכבר הייתי חייל, את תעשי שירות שבו תצטרכי להילחם על יציאה לקורסים. מה שבטוח ישבצו אותך באיזה בסיס שתרצי.

milonit

New member
שאלות

שלום לכולכם, קראתי את התגובות שלכם, מאחר ולבן שלי (גיל 4) כנראה התגלתה אפילפסיה מהסוג שאתם כותבים עליה בפורום, עם כאבי ראש. אנחנו אמורים ללכת למומחה בתחום, אבל היינו רוצים לדעת, האם יש לכך השלכות בהמשך? האם זה יכול לעבור? לוקחים כדורים במשך כל החיים? אשמח לקבל כל מידע מכם שיעזור לנו-"מבעלי הנסיון"

../images/Emo24.gif למילונית

יש שרשור שפתח חיים לד"ר קיפרווסר את יכולה בנוסף לשאלה ששאלת כאן לשאול גם בשרשור למעלה, ברוכה הבאה ותמיד לשמור על אופטימיות

כתוב:שרשור שאלות לנוירולוגית

חיים לוי פתח את השרשור וגם נעץ אותו. תשרשרי לשם היא עדיין לא השיבה לשאלות...

שלום

לאפילפסיה יש מספר סוגים, ולמרות שניראה לך דומה, זה לא בטוח. כמו כן לכל אדם יש את עוצמת הסיפתומים שלו, ותגובות לתרופות שלו. את מצבך אתה יודע רק לאחר שעובר הזמן. יש רק סטטיסטיקה, ולפי זה פועלים. בגדול 60% מאפילפטים נירפאים, במיוחד אצל ילדים, כלומר מי שלוקח תרופות ואין יותר הפרעות נוירולוגיות למשך שנתים, לפי סוג האפילפסיה, יפסיקו את מתן התרופות, ו- 60% לא יחזרו תופעות נוירולוגיות הקשורות באפילפסיה. לכן אין מה לחשוב על ההמשך, נידרש לעשות את הטוב ביותר לעכשיו, כדי לאזן את הילד ושיהיה ללא .... בי

למעלה