טיפול

guypele

New member
טיפול

חברי הפורום וגרא שלום, לפי רצינות הפניות והתשובות נראה לי שסוף-סוף מצאתי פורום שבאמת אפשר לדבר בו. בתור התחלה רציתי לשאול האם ישנה אפשרות לטיפול פסיכולוגי בלי העלות העצומה הנלווית לכך ? אני בן 20, גר בבית ועובד, אבל יתקשה לעמוד בהוצאות של פסיכולוג. הייתי בעבר בטיפול שנקטע בגלל מטפלת לא מתאימה, אבל הסביבה פירשה זאת כ"הבראה". אין לי רצון להסתמך כספית על מישהו אחר, אך המקורות שלי מצומצמים (אני חוסך ללימודים באוניברסיטה בשנה הבאה). האם יש יעוץ מתמשך ואוזן קשבת בעלויות סמליות יותר ?

גרא.

New member
בפניך פתוחות שתי אפשרויות.האחת,

ליד מרבית האוניברסיטאות בארץ,בחסות החוג לפסיכולוגיה,קיימות קליניקות בהם פועלים פסיכולוגים מתמחים,בפיקוח צמוד.אתה יכול לפנות,ואני כמעט בטוח שאם אתה אכן זקוק לטיפול כזה או אחר,בקשתך תענה.הדרך השנייה,היא לפנות,ולבקש כדבריך "אוזן קשבת",טלפונית,כלל ללא תשלום,למשל ל"ערן" טל´ מקוצר 1201 ,וכן לגופים נוספים המוכנים להקשיב לך.תוכל למצוא את מספריהם בעיתוני הערב,במדור: טלפונים חשובים,או שם דומה. בנוסף,אם אתה חבר קופת חולים כלשהיא,גם שם אפשר לבקש,ולקבל כנראה טיפול פסיכולוגי,בעלות נמוכה.

guypele

New member
מה לגבי יעוץ קבוצתי?

ככל שאני חושב על זה נראה שאולי כדאי לי לשקול סוג של יעוץ קבוצתי, מסוג של קבוצת תמיכה, גם, אם לא בעיקר, לצאת ממעגל הבדידות שהוא מנת חלקי כרגע. אני לא ממש יודע להסביר מה הבעיה אבל זה קשור מאוד לדימוי גוף ירוד, רצון עז למגע וחום (כפיצוי על תקופת הילדות) ורתיעה בו-בעת. למרות שאני בוגר ועצמאי אני עדיין מחפש דמות גברית שתשרה עלי בטחון. אני לא יודע לאיזו "כותרת" של קבוצת תמיכה אני נופל - אולי אתה יודע גרא ? האם אני בכלל בפורום הנכון (בדיעבד ראיתי שמדובר בפורום יעוץ משפחתי) ?

גרא.

New member
הפורום עוסק בייעוץ פסיכולוגי,הרבה

מעבר לייעוץ משפחתי.וזה כולל בעיות התפתחות של ילדים,מצוקות רגשיות בכל הגילים,והרשימה ארוכה.עד עתה מצאתי לנכון להתייחס לכל השאלות שהופנו אלי גם אם לא התאימו במישרין לכותרת "ייעוץ פסיכולוגי"..באשר לשאלותיך.נקודת המוצא שלך היתה למצוא טיפול פסיכולוגי שאינו יקר.ולכך נסיתי להתייחס בתשובתי.לגבי שאלותיך הנוכחיות.אין דבר כזה שנקרא ייעוץ קבוצתי,ייעוץ הוא תמיד אישי.אבל יש קבוצות תמיכה כאלה שנפגשות יחד,ובהם אנשים עם בעיות דומות..יש גם קבוצות תמיכה כאן בתפוז,ותוכל להגיע אל הקבוצה בה אתה מעוניין,די בקלות.ובשונה,יש כמובן קבוצות טיפוליות,בסגנונות שונים.תוכל למצוא רשימה ארוכה של קבוצות כאלה,שאולי אחת מהן תתאים לך,בעיקר בחוברת של "עכבר העיר",ביום ששי,המצורפת לעיתון "העיר".כן תוכל למצוא קבוצות טיפוליות מגוונות ביותר בירחון "חיים אחרים".למרות הנאמר עד עתה,לפי המידע המועט שמסרת,יתכן שעדיף בשבילך טיפול פרטני אצל פסיכולוג גבר דווקא..אבל,זוהי כמובן הבחירה וההחלטה שלך.

guypele

New member
לא יודע אם ציינתי...

באופן משעשע אני הולך ללמוד פסיכולוגיה בירושלים...לאחרונה יוצא לי לקרוא ולשמוע הרבה על אלטרנטיבות לטיפול הפסיכואנליטי הותיק - והיקר. מישהו שקרא את הודעותי המליץ על טיפולי קינסולוגיה - האם תוכל לתאר לי מיהם ומהם? איפה אתה עומד ביחס לשינויים הללו? אני מודה לך מקרב לב על תשובותיך הקודמות.

גרא.

New member
דברת על טיפול,אבל לא ציינת,מה ..

מטריד אותך.אי אפשר להמליץ על שיטת טיפול זו אחרת,באין בעייה.

למעלה