טיפול

אשבל1

New member
טיפול

שלום לכולן, אני התחלתי טיפול לפי המלצתכן אחרי שהייתי במצב נפשי קשה במיוחד לאחר לידה(אמי נפטרה לפני 20 שנה הייתי בת 17), ואני מרגישה שהטיפול לא עוזר לי בכיוון הזה(בכיוונים אחרים אולי כן), בכל הקטע של האובדן הפסיכולוגית רק שמה דגש כל הזמן שעברתי חוויה קשה ועצובה וכו' ואני מרגישה שאני חוזרת על עצמי והיא כאילו כלום, כבר חודש שהפסקתי ללכת אליה והייתי רוצה לדעת איך זה אצל מטפל/ת אחר. אני מאיזור הצפון אם יש לכן המלצה טובה. תודה

חמודה, במקרה שלי לא הגבתי...

כי לא הייתי מעולם הטיפול, כך שאני לא יכולה להתייחס לתחושות שלך ואינני מכירה מטפלים להמליץ עליהם... למרות זאת, אני מאמינה גדולה בללכת עם מה שמרגישים...אז אם את חשה שהמטפלת שלך לא עונה על הצרכים שלך, אולי באמת כדאי שתשקלי למצוא מטפלת אחרת... מקוה שעזרתי קצת...

שלום אשבל

איני יודעת מתי התחלת את הטיפול, או כמה זמן את מטופלת, אבל טיפול דורש זמן. הדברים לא יכולים לקרות "אינסטנט" (מיידית), צריך לתת צ'אנס לטיפול, למטפל/ת ולעצמך... וצריך סבלנות. בהנחה שהטיפול היה קצר, אולי כדאי לנסות עוד קצת זמן לפני שאת מחליטה לשנות כדי שלא תצטרכי להתחיל הכל מחדש. יחד עם זאת לעיתים אכן יכול לקרות מצב בו המטפל לא מתאים לך, ואז צריך לשקול ולהחליף. יש חשיבות רבה להרגשתך ולקשר שלך עם המטפל/ת, אבל צריך גם לתת לדברים זמן מתאים. מצטערת שאין לי המלצות, אני מהמרכז. מקווה שתמצאי את מה שמתאים לך נכון לך ומרגיש לך טוב.

בואי תנסי לחשוב עם עצמך

מה בעצם הציפיות שלך מהפסיכולוגית? יכול כמובן להיות מצב שאין התאמה בין שתיכן, וכדי לבדוק אופציה למטפלת אחרת, אבל שניה קודם, חשוב להבין שלפעמים התקעות בטיפול ( וכן, מכירה את המפגשים המשעממים האלה, שחוזרים על עצמם ומשעממים בהיסטריה), אבל אז אחרי שבעצם נתת לעצמך מקום של רק להיות ולא להתקדם, זה כנראה מאפשר ל"אני" שלך להיפתח ולהוציא דברים שקודם לא הצלחת. בטיפול יש חשיבות גדולה למימד הזמן. ושוב, את צריכה גם לחשוב עם נוח לך עם הפסיכולוגית ואם היא לא משמרת אצלך דפוסים שאת בעצם רוצה לצאת מהם, והיא נופלת בהם בעצמה.בהצלחה.

היי אשבל.

כנראה שסבלנות היא מילת מפתח, גם בטיפול וגם בהמתנה לתשובות בפורום ... לא כולנו כאן תמיד, ולפעמים לוקח זמן לחשוב על תשובה. אז צר לי שהרגשת חוסר התייחסות. את רואה שעם הזמן זה מגיע ... לענין. נדמה לי שבזמנו שלחתי לך מספר הפניות למטפלים מסוגים שונים, אבל אם אני טועה ומתבלבלת עם מישהי אחרת, אנא עדכני אותי ואוכל לחפש לך שוב. אבל לפני שאנחנו "קופצים" לפתרון חלופי, אולי כדאי להבין למה דברים השתבשו לכאורה בטיפול הנוכחי. אני כותבת לכאורה, מכיוון שאני לוקחת בחשבון שיש תהליכים שלוקחים יותר זמן, ולא תמיד התוצאות מיידיות. ייתכן גם שאין התאמה אישית בינך לבין המטפלת, ואז זה משפיע על הלוך הטיפול [ובאמת אני אמאמנה שצריכה להיות התאמה כזו, ואם אין - שוווה לחפש מישהי שכן תרגישי איתה את ההתאמה]. לפי דעתי היה שווה ללבן את ההרגשות שלך עם המטפלת, ולנסות להבין ממנה למה היא פועלת כפי שהיא פועלת, ולמה את מרגישה כפי שאת מרגישה. ייתכן שהנושא של האבודן היה קבור אצלך עמוק בפנים, ולקח יותר זמן להגיע לעומקו, ולכן את מרגישה שאין התקדמות "בשטח", ובבעוד שאתן בעצם לאט לאט מכשירות את הדרך להתקדמות. העליתי כאן כמה נקודות למחשבה, את מוזמנת להמשיך ולהתלבט איתנו. ושוב, מצטערת שהרגשת קצת "נטושה" עד שהתחילו להגיע התגובות. אנחנו כאן, גם אם לוקח לנו קצת זמן להגיב ..
איתך.

אשבל1

New member
שלום סקאלי

אכן בעבר אמרת שאם ארצה תתני לי איזו רשימה, אך לא ביקשתי ועכשיו אני כן מבקשת,תודה

אשבל יקרה!../images/Emo140.gif

זוכרת שנכנסת וסיפרת שילדת....את ואני הגענו לפורום ביחד! מצטערת לשמוע שהטיפול לא מצליח... גם אני ילדתי 3 חודשים אחרי שאימי נפטרה, והיה קשה מאוד,חשבתי ללכת לטיפול ואז דחיתי ושוב קבעתי תור במקום שנותן סיוע במשבר ונחשי מה?לא הגעתי... יכול להיות שאני טועה אבל אני חושבת שהטיפול טמון אך ורק בי...אך ורק בטיפול הפנימי שלי עם עצמי,ואני כל הזמן במונולוג או שמא דיאלוג עם עצמי! לצאת לטיפול מצריך את ההבנה איפה כואב ומה אנו רוצים להשיג מהטיפול,כמו רשימה של מכולת,מה בעצם אני צריכה ל''נות' או להגיע אליו כדי שהפנים שלי יהיה בריא! מאחלת לך חג שמח עד כמה שאפר ונשיקות לתינוק/ת

Darkmatter

New member
היי אשבל! ../images/Emo13.gif

אני שמחה לשמוע שהתחלת טיפול, וגם צר לי לשמוע שהוא כרגע לא כזה עוזר. מתוך הניסיון שלי בטיפול, אני מצליחה להבין למה את מתכוונת. אני התחלתי טיפול לפני חצי שנה לערך, ובהתחלה הוא ממש החזיק אותי בחיים, והוא עזר לי גם בכיוונים אחרים שכבר לא חשבתי שישתנו. לאחרונה אני גם מרגישה עייפות מהטיפול, ואפילו כעס מסוים על המטפלת שלי. למעשה, אפילו בפגישה האחרונה שלי איתה פשוט התעלמתי ממנה ולא אמרתי לה שלום ולא התקשרתי מאז. חחחחחח... אני לא בטוחה שאת צריכה עדיין לעזוב את הטיפול. אחרי הכל, נראה לי שהיא דווקא כן הצליחה לייצב אותך במובן מסוים עד לאחרונה, לא? וגם היא עזרה לך בדברים אחרים שזה גם לא פחות חשוב. היא נשמעת מטפלת לא רעה בכלל. אני חושבת שאולי תתני לה עוד צ'אנס אחרון ותדברי איתה על מה שאת מרגישה לגבי ההתייחסות שלה לנושא. מה גם שיכול להיות שתתאכזבי גם אצל מישהי אחרת, וכמובן יש את העניין שתצטרכי לספר לה הכל מחדש, וייקח את הזמן עד שיווצר הקשר הטיפולי. כך שבאמת כדאי לתת לזה עוד צ'אנס ולדבר איתה על זה. אם את מרגישה שזה עדיין לא זה, והתייאשת ממנה לחלוטין, כמובן שכדאי להחליף מטפלת. ויש לי אפילו המלצה למישהי.. אם את רוצה תשלחי לי מסר. :) איתך...

דארקי שימי לב...

לפעמים כעס על המטפל/ת הוא חלק מהטיפול. כלומר הוא העברה/השלכה שעושה המטופל על המטפל מתוך דברים שאינם קשורים כלל למטפל עצמו. ודווקא הכעס היוצא ומוצף, הוא חלק שניתן לטפל דרכו בדברים החבויים בד"כ. זו פשוט השתקפות של דברים... נכון שלעיתים יש לשקול להחליף מטפל אבל מניסיון יכולה לומר לך שתגובות קשות כלפי מישהו או משהו יכולים ללמד הרבה על מצבך ולעזור בטיפול שלך. אז חשוב לבדוק את הדברים לעומקם ולהבינם, כי הרי המטרה היא הצלחת הטיפול בשבילך.

Darkmatter

New member
היי...

כן, בתקופה האחרונה אני ממש כועסת על המטפלת שלי ואין לי מושג למה. אני חושבת שאני אתקשר אליה... גם בתקופה האחרונה אני מתעלמת לחלוטין מהפסיכיאטרית שלי. לא הקפדתי גם על לקיחת הכדורים. היום התקשרתי אליה והיא היתה די עצבנית עלי. היא אמרה לי שהיא לא יכולה לקחת אחריות עלי אם אני לא מדברת איתה ועושה מה שבא לי...חחחחח.. לא יודעת, אני פשוט מרגישה מותשת מדי. כאילו שום דבר לא באמת יכול לעזור לי...

למעלה