טיפול

yaelli10

New member
טיפול

שלום ד"ר תורג'מן, כבר כתבי כאן בעבר וציינתי שאני מתגוררת בהולנד. אינני מרוצה מהטיפול כאן, להזכירך אני סובלת כבר מעל משנה ממחלת הגרייבס. מאסתי בתרופות, ואני רוצה לסיים את הטיפול בדרך הכי מהירה. הופנתי לטיפול ביוד, אלא שיש כאן סחבת נוראית וטיפול מרושל. אני לא בוטחת במערכת הרפואית כאן, זאת לאור נסיונות בעבר. רציתי לשאול אם יש אפשרות לעבור את הטיפולים בארץ, באופן פרטי, מאחר ואין לי ביטוח רפואי יותר.

yaelli10

New member
עוד שאלה

אני מבינה שבמשך שבוע אסור לי להיות במרחק של מטר מילדים, הם זה כך בארץ? הםא מאשפזים לצורך טיפול? עוד נאמר לי שבארה"ב ובישראל הטיפול ביוד מבטל את הבלוטה וכל מה שנשאר לאחר הטיפול זה להמשיך ולקחת את כדורי הטיירקס. בעוד שכאן, מנסים להביא את הבלוטה לתפקוד נורמלי.

שטויות במיץ עגבניות

שלום יעלי, קודם כל אני די בשוק מהנסיון שלך ממערכת הרפואה ההולנדית. אני חשבתי שהם ממש ב-cutting edge. משונה לי. סה"כ גם ארץ רווחה, אנשים יעילים ונחמדים לרוב, איך זה קורה? אולי את כבר הרבה זמן מחוץ לישראל, אבל אנא אל תפתחי אשליות. כאן זה רחוק מלהיות אידאלי, אבל אם את גרה במקום הנכון ונופלת בידיים הנכונות, אז אפשר באמת להשיג תוצאות בלי יותר מדי סחבת. הטיפול ביוד לא ממש יקר. דווקא בדקתי זאת לפני כמה שבועות עבור מישהו ללא ביטוח, אני לא זוכרת כמה בדיוק זה היה אבל בסביבות ה-1000 ש"ח אם אני זוכרת נכון. לא ניתן באישפוז כי המינונים לטיפול בפעילות יתר אינם גבוהים. גם כאן היו מזהירים אותך מפני מגע קרוב עם ילדים קטנים במשך יומיים שלשה. אם את מחליטה שאת רוצה לבוא לארץ למטרה זו, אני מניחה שהם ידלגו על בידקת הקליטה אם את מביאה את כל הנתונים איתך, אחוז הקליטה כעבור שעתיים ו-24 שעות, וכן תמונה של אופי הקליטה (דיפוזית, מוקדית וכו'. כלומר התמונה שמתקבלת מהמיפוי עם היוד). הכותרת שלי התיחסה למה שאמרו לך על כך שהם מנסים לשמר את תפקוד הבלוטה. הכל זה עיניין של מינון. מינונים שאינם מכניסים את הפציינט לתת פעילות מהירה, הם מינונים יותר קטנים שהסיכוי להצליח איתם יותר קטן. היות וגם עם המינונים היותר קטנים שמביאים להחלמה, במעקב לטווח ארוך הפציינטים גם מפתחים תת פעילות, כל מה שמרווחים זו תקופה אולי של תפקוד תקין,ההפסד הוא בכשלונות רבים יותר ובצורך לחזור על הטיפול. ושלא יספרו לי אחרת. לכן זה כבר די הרבה זמן, עברו למינונים יותר גדולים. בארץ מינון ממוצע לטיפול בפעילות יתר הוא משהו כמו 12 מיליקורי (הם בטח מדברים ב-Bekerelלא זוכרת בעל פה את ההמרה). טוב אני מקווה שעניתי לכל השאלות.

למעלה