טיפול CBT לבן עם OCD?

yaarit71

New member
טיפול CBT לבן עם OCD?

אני מנסה להבין אם שיטת הטיפול הקוגניטיבי (CBT) היא השיטה הטובה ביותר לטיפול ב-OCD. לבן שלי (בן 17) יש טקסים שהוא חוזר על עצמו או בודק מספר פעמים הרבה דברים בבית, ומצאתי באינטרנט את מכון CBT ומרכז OCD כששניהם מטפלים בשיטה זו. אשמח לכל עזרה...

אמא11

New member
היי יערית וברוכה הבאה

אני שולחת לך מסר עם הטלפון שלי. פשוט איני נמצאת ליד המחשב יומיים. רק טוב תמי

אמא11

New member
היי יערית יקרה

בעקרון הטיפול בשיטה הקוגניטיבית התנהגותית (CBT) הוא טיפול מצויין ומומלץ מאד. יחד עם זאת הטיפול מחייב השתתפות פעילה של בנך בטיפול כך שהמוטיבציה שלו חשובה כאן מאד. האם הבקשה לטיפול באה ממנו? מנסיון, לפעמים ההורים לוחצים והבן לא כל כך בשל לטיפול. אני מציעה לך לערב אותו בחיפוש אחר הטיפול ההולם - אפילו ב"קישורים" של הפורום שלמעלה - לקרוא ביחד איתו על אפשרויות הטיפול השונות, לקרוא בקישור "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר" (זה נמצא בקטגוריה "אפשרויות טיפול") לקרוא על CBT - מהי השיטה, בין אם המאמרים של הפורום או באתר של איטה או באתר של מכון קוגנטיקה.יש מי שמפחד מאד מCBT ומעדיף טיפול תרופתי, ויש כאלה שהם נגד תרופות כלומר - מה בנך רוצה? איזה טיפול הוא מעדיף? גם הקשר עם המטפל חשוב מאד - האם הווא מעדיף מטפל או מטפלת. שלחתי לך את מס' הטלפון שלי ואת מוזמנת להתקשר. בנוסף, אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן תמי

למעלה