טיפול 15000 אקסבו 250

תומר8450

New member
טיפול 15000 אקסבו 250

אהלן, לא מזמן קניתי אקסבו 250 יד שנייה מעט לפני עם קצת יותר מ14000 ק"מ, משמע, מעט לפני טיפול. הייתי בסדר עם זה, כי לפי ספר הרכב טיפול 15000 הוא קטן וכולל רק בדיקת שמן ורפידות בלמים.
לפני יומיים הגעתי לטיפול במוסך המרכזי של עופר אבניר, שם נאמר לי שטיפול 15000 כולל גם החלפת רצועה, מה שכמובן מקפיץ את העלות הכוללת לכמעט 1000 ש"ח.
הסכמתי, כי מי אני שאתווכח עם המוסך המרכזי של היבואן לגבי טיפול בכלים שלו, אבל כשחזרתי ובדקתי את זה שוב בספר הרכב כתוב בפירוש - לאחר 10000 ק"מ בדיקה של הרצועה ורק אחרי 20000 החלפה.
דעות - יצאתי
או שנהגתי נכון?

ועוד שאלה - כשמילאתי היום אוויר בצמיגים המכונה הראתה לי לחץ של 40 וקצת בשני הצמיגים, שבוודאות מולאו בטיפול כי אני ממלא לפי ההוראות עם 36 מאחורה ו32 מקדימה (הוראות שכתובות בספר הרכב וגם נאמרו לי במוסך של עופר אבניר). מה הסיפור?

תודה!

אא1233

New member
אני במקומך הייתי תובע את אבניר

איך הם מעזים ל״דחוף״ לך רצועה ב15.000?? חוצפה!
וזה שמילאו לך לחץ גבוה בצמיגים?! מחדל!

shaiby

New member
בארץ מחליפים רצועה כל 15K, לא יודע למה..

למרות שספר הטיפולים של היבואן אומר 20000.
יותר מזה, בקטנועים שנוסעים בעיקר נסיעות קצרות בעיר - כבר נרשמו החלפות רצועה גם ב- 10000 (אמר המכונאי שלי. עדות שמיעה בלבד).

עובדתית, הקטנוע הרגיש הרבה יותר "חי", אחרי ההחלפה ב- 15, אבל יכול להיות שזה קשור בטיפול הווריאטור ולא ברצועה עצמה.

שי.

פרארי1

New member
היבואן אכן נוהג להחליף כל 15K

בתירוץ שמזג האוויר בארץ מייבש את הרצועות והן לא מחזיקות 20K.
תכלס זה מייקר את האחזקה כי זה מוסיף עלויות עבודה של פתיחת וריאטור במועדים נוספים מעבר למה שממליץ היצרן.
אם יש לך מוסך מורשה (משרד התחבורה, לאו דווקא יבואן) שאתה סומך עליו, אתה יכול לבקש שיבדקו את הרצועה בכל טיפול 10K, בו ממילא פותחים וריאטור לצורך החלפת רולים ומשולשים וימליצו אם להחליף או להמשיך עוד 5K או 10K נוספים.

כשהיה לי XEVO בעבר, הקיטים לטיפול באיביי היו זולים משמעותית ממחירי החלקים בארץ, אז הייתי מחליף כל 10K בלי נקיםות מצפון.
כיום ההפרש די קטן, כך שעדיין מדובר על הוצאה לא קטנה על הרצועה, לכן כדאי לנסות למצות את אורך החיים שלה, אבל כמובן מבלי לקחת סיכון מיותר של היתקעות עם רצועה קרועה באמצע הדרך.

לגבי לחץ האוויר, כדאי להחזיק מכשיר אישי למדידת הלחץ.
המשאבות בתחנות הדלק לא תמיד מדייקות, ייתכן שיבלת קריאה גבוהה כשבעצם היה לך לחץ נכון.
גם המכשירים האישיים בהכרח מדוייקים, אבל הם יכולים לתת השוואה טובה מול משאבות של תחנות דלק, כלומר אתה ממלא בתחנה לחץ מסויים ומודד עם המכשיר שלך, נגיד שקיבלת קריאה של 2 PSI פחות.
אתה חוזר על התהליך בתחנה אחרת ומקבל 2 PSI יותר במכשיר שלך, זה אומר לך שיש הבדל די גדול בין המכשירים של שתי התחנות.
בסופו של דבר אתה מתביית על תחנה קבועה בה אתה ממלא אוויר ומחליט כמה למלא לפי התחושה ברכיבה.

תומר8450

New member
תודה רבה

החכמתי. את הטיפול הבא אני כנראה עוד אעשה שם, כי יש לי שובר של החלפת שמנים ו20% הנחה על כל הטיפול. את הבאים כבר לא, לא מאוד אהבתי את היחס של המקום והוא בטח שלא מצדיק את המחיר המנופח. במובי שהיה לי לפני טיפלתי בסדנא לאופנועים ברמת החייל, יש למישהו ניסיון בטיפול באקסבו שם, או לחילופין המלצה למוסך ידידותי בתל אביב?

לגבי המכשיר למדידת לחץ, זה נשמע לי כמו רעיון מצויין כי גיליתי שאני נוטה לדמיין ירידת לחץ בצמיגים. חיפוש קצר באיביי הראה שיש מכשיר בין 10 שקלים ל1000, יש המלצה למכשיר מסויים או אפילו מקום לקנות את זה בארץ?

שוב תודה!

פרארי1

New member
הסדנא ברמת החייל מקבלים הרבה המלצות

לא יודע ספציפית לגבי רמת הטיפול שלהם בפיאג'ו.

בכל חנות לאביזרי רכב יש מכשירים למדידת לחץ אוויר, אין צורך להוציא על זה סכומי עתק.

למעלה