טיפול שיניים

orr300

New member
טיפול שיניים

מניסיונכם האם כאב מופרז בטיפול שיניים ובהתאם הפחד ללכת לטיפול קשור במחלה?
יש לי המון טיפולים אבל מאז שאני חולה כמעט בלתי אפשרי ללכת לטיפול
האם יש עצה לגבי טיפול בהרדמה או אלטרנטיבה פחות כואבת

ריפנזל

New member
ארר.. גם אני ככה

עוד מילדות הרגשתי שונה בטיפולי שיניים מרוב האנשים

להחזיק את הלסת פתוחה ככה זה כל כך מכאיב! וכל הזמן לשמוע שאני לא פותחת מספיק. באמא'שלי, אין יותר!

תמיד הייתי צריכה אקסטרה זריקות הרדמה, כי הרגשתי הכל

ועכשיו נוספו המפרקים, שכל כך קשה להם להיות מונחים ככה, אני חייבת לשכב על הצד, נורא מהר מתחיל לכאוב לי על הגב...

בקיצור - איזה מזל שאין אף חור...
אבל אל השיננית אני ממש צריכה להגיע. אררר....

matan4il

New member
רופאת השיניים שלי

אמרה שהיא רואה כמה אני רגישה, והיא רואה גם את ההבדל בין לפני ואחרי התפרצות המחלה. בכל מקרה, אני יידעתי אותה לגבי המחלה, לגבי הרגישות, היא מוכנה עם זריקות הרדמה מקומית אקסטרה אם צריך ואני מוכנה עם הרמת היד במקרה ואני לא יכולה יותר עם הכאבים...

חיה קרן

New member
הכאב מוגבר אצלנו בכל מקום

לכן הגיוני שכאבי השיניים יהיו יותר מורגשים וקצת יותר קשים,

לי אישית היתה פוביית רופאי שיניים שמנעה ממני ללכת לביקורות ובדיקות שנים- סוג של טראומת ילדות אם תרצי.

לפני כשש שבע שנים בגעתי למצב של דלקת סופר סופר חריפה בחנייכיים
[ואז הוסבר לי הקשר בין התרופות השונות לרגישות ולבעייתיות בנושא]
ולא היתה ברירה- הדרך להקל על הפה שלי היה לעקור את כ-ל שיני הבינה.
נקבעו לי שני תורים [זה היה עיקרה כירורגית, והרופאה המפנה כמובן עודכנה בכל הקשיים שלי, כך שגם את ניקויי השיניים קיבלתי עם הרדמה, מה שנקרא ניקוי עמוק]
כשהגעתי לרופא הכירורג, הוא ראה את הפחד והמתח שלי, התחיל צד אחד, והודיע לי שהוא ממשיך, כי הוא לא מוכן שאף אחד מאיתנו יעבור את זה פעמיים

אז היו חרדות, אבל הייתי מאוד מוכנה, היה לי גם תיגבור צימחי [טיפות טראומיל- המצאת הדור]
ושתי חברות שהיו איתי לאורך כל התהליך.
שורה תחתונה-
רופאים מעורבים, מיודעים ומשתפי פעולה,
ליווי של מישהו קרוב אפילו קרוב מאוד,
משככי כאבים לפני [ואם צריך- גם משהו נגד חרדה, בהתיעצות עם רופא השיניים ורופא המשפחה]
ו-ההבנה שמה שלא תעשי עכשיו יעלה לך בשיניים בעוד עשר-חמש עשרה שנה.

כמובן להתיעץ לגבי גז צחוק, טיפולים בהרדמה, רופאים מומחים בנושאי חרדות וכן הלאה.

בהצלחה

ofd1

New member
ל-אור

לא ידוע לי בדיוק הבעיה ממנה את סובלת (בשיניים? בחניכים עצמם? דלקת? ל"ע), אבל חוץ מהטיפול שהומלץ לך על ידי הרופא, לפעמים יש דברים שאולי את יכולה לבד לנסות בבית. (או כמה דברים שגם מצריכים הוצאה כספית).
ישנן משחות שיניים (למשל המשחות שהן על בסיס צמחי כמו אובליפיחה ומשחות אחרות שמכילות צמחי מרפא) שיכולות להקל גם על דלקת חניכיים, חלק מהמשחות הללו לא מכילות חומרים שברפואה הטבעית ממליצים להמנע מהם, וגם חלק מהמשחות הללו מכילות שמנים ארומטיים שיכולים להקל על הכאב (למשל על כאב חניכיים, בזמן דלקת וכו'. אבל לגבי טיפול בשן עצמה - זה כבר עניין אחר.).
בזמן דלקת כדאי גם להקפיד (ולא רק בזמן דלקת) על תזונה שמכילה יותר פירות וירקות (שמכילים נוגדי חימצון), שום, בצל, כורכום (נוגד דלקת וכו'), אורגנו, זעתר ועוד (אפשר להכניס הכל למרק ירקות או להוסיף קצת לגביע אשל , גבינה , סלט וכו').
אפשר גם להתעניין ולשאול לגבי פתרונות נוספים ויעילים בפורומים של נטורופתיה ותזונה נכונה. תנסי אולי גם בפורום של הומאופתיה - אולי גם שם יכולים לתת המלצה לפתרון שיכול לסייע בשיכוך כאבים, כשהפתרון הוא אולי קל יותר ופחות בעל השפעות "חזקות"/חריפות.
יש גם משחות/משחה למריחה על החניכיים - כדאי להתייעץ עם רופא שיניים. (כדאי גם לברר לגבי משחה על בסיס טבעי, ופחות חומרים כימיים וסינטטים.)
כדאי גם להקפיד על חיטוי ושמירת ניקיון הפה (צחצוח לאחר ארוחה, שטיפת פה (במי פה או אפשר גם בסודה לשתיה: שמים קצת בכוס מים, מערבבים ושוטפים את הפה ויורקים החוצה, ולא לבלוע.).
אם איני טועה שמעתי על כך שאפשר לעשות בבית "מי פה לשטיפה" - מצמח מסויים (אולי לבנדר) אבל כדאי לשאול מישהו שהוא מומחה. אני לא מומחה. (אפשר גם לשאול בפורומים של נטורופתיה למשל, כאמור.).

רפואה שלמה.

שאלה

סליחה שאני שואלת במקום לענות.
הכאבים שאת מתארת יכולים להיות תוצאה של TMD- בעיות במפרק הרקה והלסת. זו בעיה שהרבה חולי פיברו' סובלים ממנה.
האם בדקת את הכיוון הזה?
זו בעיה שיש לה טיפול.

למעלה