טיפול שיניים לכלב

yos123

New member
טיפול שיניים לכלב

ברשותי כלב פינצ'ר מעורב בן 6.5 שנים ליפני שבוע ראיתי שנפלו לו שני שיניים מיקדימה הלכתי איתו לויטרינר והוא אמר לי שצריך לעשות לו ניתוח ולעקור לו מספר שיניים בהרדמה מלאה . אחרת יפלו לו עוד שיניים בנוסף הוא אמר לי שזה גם עלול ליפגוע לו בלב. האם זה הכרחי ? ונכון זה גם די הרבה כסף. מה כדאי לעשות???

לילה טוב

אם הוטרינר המליץ על ניקוי שיניים כנראה שבאמת כבר אין ברירה. כדאי לעשות את הניקוי כי החיידקים שיושבים לו בפה בעקבות הדלקת שנוצרת בגלל אבן השן יכולים לנדוד לכליות ולמסתמי הלב ולעשות לו נזק בלתי הפיך. לכן ניקוי שיניים בהרדמה הוא מומלץ ביותר. אחר כך תוכלי להמנע מטיפול נוסף אם תקפידי לצחצח לכלב שיניים על בסיס קבוע. בהצלחה

מסכים ולא מסכים

הי קצת בניגוד למה שכתבה שוון - דעתי בנושא היא: א. אני לא חושב שצריך להגיע למצב של "אין ברירה" כדי לעשות טיפול שיניים. להיפך. צריך לשמור על השיניים של בעלי החיים שלנו בשביל לתת להם איכות חיים, וזה כולל ניקוי תקופתי אצל וטרינר. ב. אמנם יש מיתוס כזה, אבל אין לו בסיס ממש - אבן שן לא מביאה לבעיות לב או כליות. אלה פשוט בעיות שאופייניות לגיל מבוגר, אבל אין בינהן קשר מוכח. ג. מאד מסכים עם נושא צחצוח השיניים - זה חשוב למניעה ולשמירה על מצב טוב בפה. אם כבר שיניים נופלות - סביר מאד שיש מחלת חניכיים קשה, ולא כדאי לחכות. הכלב סובל מזה, והמצב ימשיך להתדרדר. חשוב לוודא שהבעיה אינה על רקע של בעית כליות שיכולה להביא לכיבים בפה ונזק שיראה כמו מחלת חניכיים. חוץ מזה כדאי לבצע את טיפול השיניים באופן יסודי ולוודא שעושים פוליש אחרי הניקוי. מצורף דף מידע בנושא - לעיונך

לגבי המיתוס - זה בדיוק מה שכתוב

אצלך במאמר.... זה לא האבן - ברור, זה החיידקים שיוצרים את הדלקת חניכיים. אני גם לא חושבת שצריך להגיע למצב של אין ברירה אלא לשמור כל הזמן על שיניי בע"ח.

הפרכת המיתוס

קודם כל - אני מסכים שבמאמר זה לא מספיק ברור העניין הוא כזה - ההערכה היא שחיידקים יכולים להגיע מהפה (אגב, לרוב בזמן טיפול השיניים בגלל חשיפה למחזור הדם) אל זרם הדם וממנו לאיברים הפנימיים. עם זאת - בשביל שיתישבו במקומות כאלה, צריכה להיות בעיה ראשונית בהם. דוגמה - אם יש מלת לב והרקמה של מסתמי הלב לא חלקה ובריאה, אלא מחוספסת בגלל דלקת ושחיקה חוזרת, יכולים חיידקים שהגיעו במקרה לזרם הדם להגיע למסתם ולהתיישב עליו. זה לא יקרה בכלב בריא, וטיפול שיניים בתדירות נכונה ימנע את הבעיה כי לא יהיו חיידקים ולא יהיה דימום משמעותי.

למעלה