לדעתי לא, או שלפחות עדיף לחתור לגישה מסויימת
ואל תשלי את עצמך שהחמצתי שאת כמו כל ההורים יודעת יפה מאוד לגייס את "אבל זה מה שהבת שלי רוצה" כשזה מתאים לאג'נדה שלך, וכשזה לא מתאים אז ילדים זה מי שתוקעים מזלגות לשקעים ברגע שלא שמים אליהם לב.
ציירתי לא מעט זמן, ובהמון הנאה, וגם פיסלתי,ואומרים שממש לא רע, אמנות טובה זו אמנות חסרת שליטה, וזה לא מפתיע כי יש גם סתירה מאוד עמוקה בין אהבה לשליטה,
וגם בין מוסר לשליטה
תסכול ?, שתתמודד, וגם את
ילדים חשופים להמון, גם אנחנו לקחנו את הילדה לחוג, שתראה, לא רצתה וזהו
אוטיסטים מעוניינים לדבר, בהחלט, אלא שהם, כמו כל אדם, לא ממש מכירים את עצמם, ולא מבינים למה כולם מדברים בקלות ולהם זה קשה, ולוקח שנים, ואפילו יותר משנים, להבין למה אצלך היחס לדיבור, ולמבט, שונה מאצל כולם
והלחץ, ההורי, הקבוצתי, הפסוודו מקצועי והכאילו חינוכי, ממש לא עוזר בזה
לי אין ספק שביתי מדברת מדהים בדיוק בגלל שבניגוד להורי מעולם לא לחצנו אותה אפילו טיפה לדבר כי ככה נהוג,
היא מדברת בצורה שאין רהוטה ממנה בדיוק בגלל שכשלא נח לה ולא מתאים לה אין שום לחץ עליה לדבר,
ואף אחד לא יטפול עליה פסוודו אבחונים כמו אילמות סלקטיבית כמו שכפו עלי ועל אוטיסטים אחרים,
היא פשוט רגישה, להקשר, לזולת, לקשר בין שפה למציאות,
דבר שאנשים נורמטיבים לא מסוגלים להבין.
אז לא, הטיפולים לא מקדמים, הם מעוותים את הפנים, את הפנים, ויוצרים מחסומים ומצוקות וכאבים שאת ואחרים לא רואים כלפי חוץ אבל עם הזמן הם הופכים לחורים שחורים שבולעים את הכל
אז אני כן מבקר, כי דיבור, שפה, זה לא רק כישורים, זה הרבה יותר מזה, זה זהות, מהות, אהבה
הבעייה שעולה מהיחס שלך שהוא היחס של כולם זה שאתם עדיין תקועים בתפישות מכניסטיות,
חותכים את האדם לכישורים ויכולות כאילו שהיה מכונה,
הוא לא