טיפול רפואי

ללה38

New member
טיפול רפואי

מהו התהליך לקבלת טיפול רפואי, בעלי קיבל א5 מה עכשיו?

Hadas23091976

New member
לצערי רק עם ביטוח לתיירים/עובדים זרים בינתיים

מרגע שבעלך קיבל א-5 אתם צריכים לחכות כחצי שנה (183 ימים בערך) ורק אז לגשת להירשם בביטוח לאומי וכשבוע לאחר מכן בקופת חולים.
בינתיים תיאלצו לרשום אותו לביטוח לתיירים/עובדים זרים.
יש כל מיני חברות וסוכנויות וגם קופות חולים שונות מציעות ביטוחים כאלה.
צריך לברר טוב טוב מה זה כולל ומה זה לא כולל (ולצערי יותר לא כלול מאשר כלול).

אני עשיתי לבעלי ביטוח דרך חברת "איילון" אשר שייכו את בעלי לקופת חולים כללית.
החוויה שלי היתה מאד לא נעימה עד סיוטית.
בעלי אמנם קיבל כרטיס מגנטי וקוד זיהוי, רב התקופה לא הצטרך כלל לראות רופא או לקבל טיפול אבל דווקא בשבוע שעבר - שבוע המתנה בין רישום שלו בביטוח לאומי ועד לרישום בקופת חולים מכבי - היה צריך לראות רופא משפחה ולקבל הפניה לבדיקות דם (חלק מטיפולי הפריה שאני עוברת כוללים גם בדיקות שלו).
מה שצריך להיות פשוט ביותר הפך לסיוט מתמשך, באינטרנט לא היה ניתן לתאם תור עם קוד הזיהוי ולא זוהה עם מס' תעודת הזהות שלו.
בכל סניף שהתקשרתי אליו לא זיהו אותו וכשזיהו לפי קוד הזיהוי אמרו "אנחנו מרפאה פרטית/מיוחדת/וכו', לא מטפלים בעובדים זרים ובמי שלא רשום או משוייך אלינו".
בסניף תל חנן לא ענו יום שלם, בסניפים בנשר וחיפה רק העבירו מאחד לשני והפנו אותי למרפאות אחרות.
רק כאשר רשמתי תלונה בפייסבוק על היחס של הכללית פתאום התחילו להתקשר ולנסות לעזור.
בסופו של דבר בגלל שעבר זמן, בגלל שבאמצע הוא גם הצטנן והרגיש לא טוב, לא הלך לתור שנקבע לו וגם ככה עבר שבוע ההמתנה וסוף סוף רשמתי אותו למכבי:))).
רק לידע אתכם שצריך לבקש הנחיות מדוייקות מהחברה שמבטחת את בעלך, דברים שאני לא ידעתי (לשאול לאיזה סניף משייכים אותו, לוודא שמזהים אותו לפי קוד וגם תעודת זהות, לוודא שניתן לתאם תורים באינטרנט.

למעלה