טיפול רוחני?

מעין686

New member
טיפול רוחני?

חברה המליצה לי על מטפל רוחני או משהו (אידן בוך- אם מישהיא שמעה) החברה שלי סיפרה לי על חברה שלה שנכנסה טבעי להריון ולידה טבעית בגיל 46 רק בזכות אותו אחד שאמר לבעלה ללכת לים...
אני לא הכי מאמינה בזה אבל בעלי די רוצה לנסות (כי ניסנו הכול וכלום לא עובד ואין סיבה למה לא) מבחינת המחיר מבקש 500ש"ח בהתחלה ועוד 1800 אחרי הלידה (ככה החברה סיפרה עוד לא דיברתי איתו)
סתם רוצה לדעת אם מישהיא ניסתה את העניין הזה של טיפול עם היילר או טיפול רוחני או אך שקוראים לזה- כי אני ממש לא סגורה
תודה!
מכיוון שאני חדשה פה רק אוסיף שאנחנו 6 וחצי שנים מנסים, כבר 3 שנים בתור לאימוץ בארץ והפסקנו עם ההורמונים כי הם ממש עשו לי רע (פיזי ונפשי)

נועה312

New member
אני לא מאמינה בזה

אולי תספרי יותר על מה הבעיה ומה ניסיתם עד עכשיו?
יש רופאים שעושים שאיבות על בסיס טבעי, ניסיתם גם את זה?
עשית את הסט המלא של בדיקות הקרישיות, היסטרוסקופיה, צילום רחם וכו'?
אם יש בעיית זרע ניסיתם מיון זרע?

מעין686

New member
גם אני לא מאמניה אבל...

הפסקנו עם הטיפולים לפני כשנתיים כי זה עשה לי ממש רע מבחינה נפשית ועליתי בעקבות כך 30 קילו! כרגע אני משקמת את עצמי בעיקר נפשי (והורדתי את המשקל!) ולכן מנסים רק טבעי.
בזמנו עשינו צילום רחם והיה לי חצוצרה סטומה אז עשיתי ניתוח,
כול הבדיקות דם שלי בסדר, יש לי מחזור די סדיר מאז שאני ילדה ובדקתי גם רמות הורמונים בדם סביב הביוץ והכול היה נראה תקין.
ניסינו בהתחלה 5 מחזורים של איקוקלומין ושלוש עם גונאלד (2 מהם עם הזרעה כי הראשון פספסנו את מועד הביוץ)
בדקנו מספר פעמיים את הזרע ואין כלל בעיה
בנוסף אני גרה ממש בצפון ואין באזור רופא פרטי אז אני יודעת שזה מאוד השפיע הלחץ והבלאגן לקבל יחס מהרופא ולחפש מי יעשה לי מעקב זקיקים
כרגע אני לא במקום לנסות שוב טיפולים הורמונלים, ניסיתי בזמנו דיקור אבל זה היה בזבוז כסף מבחינתי (אבל כאשר שום דבר לא עובד מנסים הכול ובגלל זה העלתי פה את השאלה על הרוחני!)
&nbsp
לפני 3 שנים נרשמנו לאימוץ אז אני רגועה כי אמא אני אהיה (אני גם יחסית צעירה- בת 33 אז יש לי זמן להריון) וכרגע אני במקום ממש טוב (נפשי וגופני, אוכלת טוב ועושה ספורט) אבל הכאב של חלום של ילד לא נעלם ולכן באתי לפורום
&nbsp
&nbsp

PAND76

New member
יש אפשרות שתעברו דירה למרכז?

אם לא, הייתי מחפשת פה בפורום המלצות של כותבות אחרות, למומחים בחיפה. בטוחה שיש שם ושיש גם כמה אפשרויות (זוכרת שאלה בנושא מלפני חודש חודשיים והמלצות שניתנו לרופאים מאזור הצפון).

לגבי טיפולים רוחניים - אני חושבת שאם זה נותן לפחות רוגע, זה שווה. אבל רק בתנאי שלא מפקידים אצל מטפלים כאלה חלק ניכר מהחסכונות ולא מנסים יותר מאחד שניים. הייתי מציעה שתפני לדיקור. זה משהו שמוכח שיכול לשפר פוריות. ולגבי ההילר שציינת - אני לא מכירה. אבל הסכומים יחסית סבירים. אם ממש מדגדג לך, לכי על זה. אני ובעלי (החילוני בהחלט) הולכים למשל מדי פעם לאיזה מקובל בשכונה שלנו ומוצאים שזה מאוד עוזר לנו מנטלית. אבל כאמור - אל תהפכי את זה לטיפולים עצמם, כי זה לא. טרם ניסיתם IVF ולדעתי אם זה מה יחליטו הרופאים שאתם צריכים, זה תהליך מבורך שיכול להביא לכם את הגאולה מהר ממה שאת חושבת.

בהצלחה ובידיים מלאות בע"ה, במהרה.

מעין686

New member
עברנו לצפון מהמרכז

ואין מצב לחזור לשם למרות שאני יודעת שזה הרבה יותר נוח
אנחנו גרים ממש בצפון מזרח- מעל שעה למרפאת IVF הכי קרוב (בפוריה) חיפה זה נסיעה של שעתיים וחצי וממש לא אופציה
אני לא יודעת מה אני חושבת לגבי הטיפול הרוחני ומה שכתבת שלא להפוך את זה לטיפול עצמו עוזר לי לגבש את דעתי שאולי לא שווה את זה וכן לנסות IVF למרות שאני די מפחדת בגלל שהייתי מדוכאת מהטיפולים הקודמים

londi81

New member
ומה עם טיפול רגשי?

אני מנסה לא להיות שיפוטית, אבל ברור מההודעות שלך שהתגובה שלך היא מוגברת, ויכול להיות שהעניין הזה יושב על אלמנטים רגשיים שאפשר בטיפול בדיבור (פסיכותרפיה למיניה) לפרק...
אני יודעת שאני בטיפול פסיכולוגי (והאמת גם פסיכאטרי) לאורך הטיפולים - אין לי שום ספק שזה עוגן משמעותי בניסיון לצלוח את התקופה הזו בשפיות

מעין686

New member
אני רגילה להסתיר

כמו רוב הנשים פה אני למדתי לחייך ולהסתיר את מה שעובר בראש ובלב
זה לא קל
אבל יש לי בעל שאני שופכת את הכול עליו ואני כבר מרגישה שאני לא באותו מקום קשה שבו הייתי לפני שנה רק מפחדת לחזור לזה
העניין שכול דיבור על הנושא שוב מעלה את הרגשות הישנים והמוכרים של כאב
אולי באמת כדאי שאני אדבר עם מישהו מקצועי ורק אז אחזור לעניין הטיפולים- כי כאשר עברתי את הכול בפעם הראשונה הייתי לבד וללא שום תמיכה (מבחירה ולא הבחירה הנכונה כי השתמשתי באוכל כתמיכה)

londi81

New member
בעייני מאוד מאוד חשוב

במיוחד כי את יודעת מניסיון שהרגשות שלך גואים בתהליך - אפשר לנסות לווסת את זה

מעין686

New member
תודה

אני כול כך מפחדת ליפול שוב מבחינה רגשית שאני מוכנה לעשות הכול!

יש אפשרות לעשות שאיבה על בסיס טבעי, וגם החזרות. עם בקושי הורמונים. אולי כדאי לך לנסות.
בר חווה למשל עושה זאתבהרבה מקרים.
אני יודעת שהוא רחוק לך, וכך גם רוב שאר המומלצים שבאסור המרכז.. אבל תחשבי על זה שבקושי צריך להגיע פיסית אליהם.
רק ליעוץ פעם אחת, ולטיפול עצמו.. מעקבים עושים בקופה. מרשמים הם יכולים לשלוח בדואר ואם זה דחוף באיימיל וממרים אצל רופא משפחה.
&nbsp
לגבי הטיפול הרוחני.. האמת אני לא ממש מאמינה בזה, והשוק מלא בנוכלים. החותנת שלי ניסתה לשכנע אותי ללכת לכל מיני מכשפים כאלה ואחרים וסירבתי בתוקף.
להבדיל.. אמא שלי ואחותי במשך שנים ניסו לשכנע אותי ללכת לטבילה במקווה, וסירבתי. ואז אחרי שנים של טיפולים נכנסתי להריון מאחת ההחזרות ופתאום מסיבה לא ברורה מאוד הפריע לי שלא טבלתי. קיבלתי אישור חריג לטבול בהריון, אבל איכשהו זה נדחה ונדחה. עד שהחלטתי ללכת , ושנייה לפני שיצאתי מהבית כבר אחרי שהתנקתי והתארגנתי, קפצתי לשרותים והיה דימום. במקום למקווה נסענו למוקד. כמה ימים אכ כבר ההריון נפל. לא טבלתי. אכ חזרנו ל ivf, ואחרי מספר החזרות שכשלו הלכתי לטבול לראשונה מאז החתונה. וכך 5 שנים אחרי שהתחלנו לנסות קיבלנו את הנס אליו פיללנו.
לא יודעת אם לטבילה אכן היה קשר לכך, יכול להיות שלגמרי מיקריות. אבל אם את אדם מאמין.. לא מזיק לנסות.
&nbsp
מה שלא תבחרי.. שיהיה המון הצלחה

מעין686

New member
אברר עוד על שאיבה טבעית

עד שלא כתבתי פה אתמול לא ידעתי שבכלל יש דבר כזה!
&nbsp
עד עכשיו סירבתי לכול הרוחני והמכשפים במחשבה שהם באמת נוכלים אבל עם הזמן שעובר יש נכונות לנסות הכול!
אני לא בן אדם מאמין אבל העניין עם המקווה תמיד ישב לי בראש כאשר הלכתי לפני החתונה שלי ועם חברות לפני חתונה שלהן... קשה להסביר למה מקווה כן נשמע לי אמין והפרשת חלה או הדלקת נרות לא... אולי כי אני אדם שמאוד מתחבר למים ומרגיש שם הכי רגוע ושלם
כמו שכתבת- לא יכול להזיק לנסות!

PAND76

New member
אני שבתי למקווה בחוהמ"ס האחרון, אחרי 3 שנות נישואין

לאו דווקא בתקווה שזה יביא את הגאולה, אלא כדי למצוא רוגע בכל טירוף הטיפולים ואולי כדי להוסיף עוד נופך לזוגיות. לי זה אכן עוזר ובהחלט התחברתי. גם בעיניי הבעל זה מצא חן, למרות שבהתחלה הוא פשוט זרם אתי. כל האווירה באותו ערב, כולל הבלניות חביבות שתמיד מציעות ברכה מעומק הלב, או מנטרה בצורת: "תשאירי בחוץ כל כעס וכל רגש שלילי ותהיי מוכנה לטבילה ולפגישה עם אישך", פשוט הביאו לי רוגע.

לפעמים אני עדיין כועסת שזה האתגר שלנו. אבל לפעמים אני חושבת לעצמי שאולי דווקא בגלל שלא וויתרתי על הטבילה, זה מה שהביא לי את האינטואיציה לדחוף את הרופאים לבדוק יותר לעומק (תרתיי משמע) מה שם אצלי לא תקין ולגלות שאכן משהו לא תקין ולטפל.

מעין686

New member
רוגע בטירוף

הרעיון של למצוא רוגע בטירוף מקסים בעיני... לעשות משהו שבנוי כולו להרגעת הנפש וחיזוק הזוגיות
להרגיש בכול חודש כמו לפני החתונה
אני מבינה למה הולכים למקווה... אולי אני יעשה לעצמי טקס חודשי ולא רק "יאללה אני מבייצת צריך עכשיו"
&nbsp
הלוואי וידעתי מה עצלינו לא בסדר... בכול הבדיקות יוצא תקין...
&nbsp

נועה312

New member
המשך

איזה ניתוח עברת? הוציאו לך את החצוצרה?
אז בעצם אף פעם לא עשיתם IVF? יש בעיות שמתגלות רק בIVF וIVF זה הכלי הכי חזק לפתרון בעיות פוריות.
לגבי הצפון, אני מחיפה והרופא שלי ליד ראשון.. מסתדרים.
יש גם עוד הורמונים חוץ מגונאל ועם הקפדה על תזונה מתאימה וספורט אין סיבה שתעלי שוב במשקל.

מעין686

New member
לא הוציאו חצוצרה

היה איזה חסימה קטנה ולא רצינית- איזה שרירן או משהו
לא ניסינו IVF די מפחדת מהעניין
אני יודעת שעניין המשקל זה בעיקר אכילה רגשית- כרגע לא מרגישה מסוגלות נפשית לחזור להורמונים ודי מפחדת שוב ליפול לעניין הדיכאון (לא מרגישה חזקה מספיק לזה עדיין)
אני גרה בחור בצפון מזרח- להגיע למעקב זקיקים אצל רופא מהקופה זה מעל חצי שעה נסיעה, כול פעם במקום אחר ולא בשעות שתמיד אפשר עם עבודה, הכי קרוב לי לטיפולים זה מרפאות חוץ פוריה וזה מעל שעה נסיעה והיחס שם היה לפי פרוטקול מובנה ודי קר

נועה312

New member
הכל תלוי ברצון

אני מכירה מישהי מקריית שמונה שנוסעת עד לבר-חווה ומישהי מקיבוץ בחור בצפון שנסעה כל הדרך עד לברקוביץ'.
אני נסעתי 7 פעמים בחודש שעתיים לכל כיוון ועכשיו אני נוסעת לאסוף אותו מהגן :)

הייתי שוקלת צילום רחם חוזר לוודא שהחצוצרה באמת בסדר וגם היסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שאין הידבקויות ברחם אחרי הניתוח שעברת

מעין686

New member
תודה!

אהבתי שרשמת שאת עכשיו נוסעת לאסוף אותו מהגן!
הניתוח לא היה דרך הרחם אז לא יהיו הדבקויות אבל עדיין זה המלצה טובה לבצע שוב צילום רחם ובכלל לעשות היסטרוסקופיה!
לגבי הנסיעות זה באמת עניין של רצון ולא דווקא מרחק...

justanotherme82

New member
דבר ראשון אני רוצה להגיד שאני ממש מתחברת למה שאמרת

על הפסקת הטיפול. להחליט שאת שלמה עם המצב כרגע ומוכנה להשלים עם אימוץ זה משהו שדורש הרבה אומץ ושלמות נפשית.
אני גם הייתי שם לפני שנה, החלטתי שמפסיקים עד שאני אהיה מוכנה נפשית לעוד סיבוב ואם לא אז לא. עכשיו אנחנו בעוד נסיון אבל שנינו מסכימים שאם לא ילך לא נתעקש על עוד.
בקשר לרוחני, אני גם לא ממש מאמינה בזה אבל אם בעלך רוצה לנסות וזה מה שיעזור לו להרגיש שעשיתם כל מה שאפשר אז למה לא. כל עוד זה לא בא על חשבון הטיפולים, כלומר אם לא תשנו תוכניות רק בגלל המטפל או העלות שלו, אני לא רואה נזק. עצם העובדה שאת רוב התשלום הוא דורש לאחר לידה (אני הייתי מתעקשת על לידה תקינה וידיים מלאות) אומרת שלפחות הוא מאמין באחוזי הצלחה שלו.
לדעתי את כבר עכשיו יודעת לבחור במה שנכון לך. אם את חושבת שזה יכול לעזור לך או לבעלך נפשית עצם העובדה שניסיתם גם אם לא יצליח, לכי על זה.

מעין686

New member
וואוו!

כמה תמיכה ואהבה אני מקבלת פה בפורום! אחרי כול ההתכתבויות אני חושבת שאני צריכה לשבת עם בעלי ובאמת להחלית דרכינו לאן- עשינו את ההפסקה ובזמנו סירבתי כלל לשמוע על עוד סבב טיפולים אבל היום אני מתחילה לחשוב על זה שוב...
בעניין הרוחני בעלי בקטע רק כי לא ניסינו והוא מוכן לנסות הכול, אני לא בקטע כי אני יותר בעניין רפואי ומדעי... אז אולי כדאי לחזור למדע ולנסות לפחות פעם אחד IVF...

PAND76

New member
היי שוב דרלינג

IVF זה לא נורא בכלל, באמת. החלק הכי קשה בו זה המנהלות והתיאומים בין הכל. הפרוצדורות עצמן, וזה כולל הבדיקות וההזרקות וכו', לא נוראיות בכלל. אני כן הייתי מנסה משהו, אפילו בקופת חולים. יש תהליך עד שמאשרים טיפול ראשון, בדיקות וכו'. תעשי לפחות את זה. דעי לך, יש לנו במדינה רופאים טובים מאוד גם בציבורי, ואת צעירה מספיק כדי שתוכלי להיקלט אפילו במכה הראשונה. טוב שאת דואגת לעצמך, זה אספקט מאוד חשוב בתהליך הזה.

למעלה