טיפול קוגנטיבי

• פותח הנושא ronnm
  • פורסם בתאריך

ronnm

New member
טיפול קוגנטיבי

אישתי עוברת ימים קשים. בשנתיים האחרונות היא כמעט ולא ישנה, סובלת מכל מני בעיות בריאותיות שנובעות בעיקר ממתח וחרדה. היא ניסתה טיפול פסיכולוגי , אבל אחרי קרוב לשנתיים ועשרות אלפי שקלים היא לא התקדמה הרבה. מה שכן, היום היא יודעת שעיקר הבעיות שלה נובעות מחוסר יכולת להחצין רגשות, וקושי להתמודד עם ביקורת. המליצו לה על טיפול קוגנטיבי. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעיניין ואם אפשר המלצה על פסיכולוג קוגנטיבי. תודה מראש...

חבל שלא היא באה לשאול

לפני הכל כדאי לדעת לאיזה שינוי היא מייחלת. מה היא רוצה בעצם. תמיד - לפניכל טיפול - צריך לדעת שני דברים: 1- בשביל מה באים. כלומר איזה שינוי רוצים להשיג. 2- מה מוכנים לעשות כדי להשיג אותו. כמו שאתה מבין, בטיפול קוגניטיבי עובדים די קשה והוא לא נעים במיוחד. הוא כרוך בהתנסות ובעשייה בדיוק במקומות הקשים וחקירה נוקבת לגבי דפוסי החשיבה שמשפיעים על הרגש. בנוסף - אם מדובר באדם שמתח וחרדה מאפיינים או צובעים את קיומו, חשוב בנוסף לטיפול גם ללמוד טכניקות של הרפייה. ולא שאני מכירה המוני מטפלים קוג' - אבל בכל זאת כדי להמליץ צריך לדעת מאיזה אזור בארץ אתם. (אפשר גם במסרים).

ronnm

New member
חבל

אנחנו מאזור ת"א ונשמח למישהו מהאזור. הסיבה שאני כאן שואל ולא היא, זה בגלל הנגישות הגבוהה שיש לי לאינטרנט, בניגוד אליה... עוד שאלה בנוגע לאופן הטיפול, היא ניסתה כבר טיפול פסיכולוגי, והפסיקה אותו כשהרגישה שהדישה בעבר לא מקדמת אותה בהוווה. השאלה האם טיפול קוגנטיבי מתנהל אחרת כיוון שמשיחות שלנו בנושא הבנתי שאין לה כוח שוב להעביר חודשים בדיונים על העבר והמשפחה...

שריד

New member
מטרות בטיפול הקוגניטיבי

הן מטרות שברות השגה, קשורות באופן הדוק לחי היום יום המיידיים והעתיד הקרוב. ישנה התייחסות לעבר אבל בהקשר של מחשבות שחוזרות על עצמן ומקבעות את העשיה העכשוית. על כל פנים ההתערבויות הן בד"כ יחסית קצרות 3-6 חדשים.

למעלה