שלום
אני יכולה לחשוב על שתי קבוצות שיכולות להתאים.
קבוצה אחת היא קבוצת טיפול לחרדה חברתית במרפאות החוץ של גהה. זו קבוצה ותיקה ומוצלחת מאוד. הרבה אנשים עברו שם טיפול, גם אני וזה מאוד עזר לי.
הקבוצה בחינם אך דורשת זמן המתנה ארוך מאוד בגלל תור ארוך.
ניתן לפנות אליהם דרך
הקישור.
אישית אני ממליצה לפנות, בשלב מסוים יוצרים קשר ומזמינים לראיון ואז יש עוד תקופת המתנה. אין שום התחייבות ולכן לדעתי שווה לפחות לפנות ולשמור מקום, שיהיה.
ובכלל לא מזיק לעבור קבוצה כזו, מלמדים שם את העקרונות הבסיסיים של טיפול קוגניטיבי התנהגותי, נותנים כלים איך להתמודד ולאתגר את עצמנו ביומיום, ובנוסף יש תרגילים שנעשים מול הקבוצה.
אפשרות שניה היא קורס לדיבור בפני קהל. ואז זה כבר משהו הרבה יותר מתקדם ומתאגר. זה תלוי ברמת הקושי. אם מדובר בחרדה חברתית גבוהה יחסית שמגבילה בחיי היומיום, עדיף לפנות לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי אם זה בקבוצה או באופן פרטני. אם החרדה קלה יחסית ובאה לידי ביטוי בעיקר מול כמה אנשים/ קבוצות/ קהל, אז שווה לנסות את הקורס. אישית אני ממליצה על
גיא יריב, עברתי את הקורס שלו שנה אחרי שסיימתי את הקבוצה בגהה. הוא מאוד מקצועי, מלמד טכניקות להכנת נאום, התמודדות עם אלתור, שפת גוף, טון דיבור, העברת וקבלת ביקורת וכל זה עם הרבה תרגול.
חיסרון עיקרי זה שהוא יקר, ודי קשה עבור אנשים עם ח"ח אז כדאי לבוא מוכנים.
מה שכן, בנוסף לקורס הרגיל הוא מקיים גם סדנאות עם פסיכולוגית שמיועדות לאלו שמתקשים יותר.
חוץ מזה שמעתי שיואב, מי שהקים את מים שקטים, גם מתכנן להקים קבוצה לתרגול של דיבור מול קהל. אני לא יודעת אם זה נכון, אבל אולי שווה לפנות אליו ולבדוק.
https://sites.google.com/site/sastag/