טיפול פסיכולוגי

טיפול פסיכולוגי

היי לכולם
אני בטיפול פסיכולוגי בשל פוסט טראומה מורכבת עקב התעללות מינית בילדות.
יש לי פחד משתק מפני קשר עם המטפל. מתקשה לתת אמון, מתקשה לבטוח, מפחדת מתלות אבל מצד שני, משתוקקת לקשר חם, תומך ומכיל.
בקיצור, אמביוולנטית ומבולבלת.
לאחרונה, אני מרגישה יותר אמיצה לדבר אודות העבר הכואב אבל מרגישה מאוד לבד. אומנם בטיפול אני מוגנת ומוכלת אבל אז יוצאת "לעולם האמתי" ומרגישה נטושה ונשמטת. בטיפול "פותחים" פצעים כואבים ואז עוברת השעה, ואני נותרת לבד, כואבת ומוצפת מאוד. כיצד אפשר לסייע לי?

גרא.

New member
קרמבו בטעם של חורף,נשלחה אלייך במסר המלצה

לטיפול ייחודי בפוסט טראומה.

ladybug4NLP

Active member
לא מצליחה להבין איך מטפל מקצועי שולח אותך

הביתה לאחר פגישה בלי לעשות "סגירה" לאותה פגישה.

ממש לא מקצועי וכמובן גם לא הוגן.

בטיפולים שלנו בפוסט טראומה זה לא קורה ואם משום מה עולים וצפים דברים-יוצרים קשר מיד עם המטפל.
כמה פגישות כבר היו לכם?

מצד שני לתשומת לבך: מאד קשה (ל-2 הצדדים) לעבוד כשאת כל כך לא פתוחה לטיפול ולנתינת אמון מינימלי במישהו שרוצה לעזור לך.

מאחלת לך לצאת מזה מהר ככל האפשר ובקצב שלך.

תודה על ההתייחסות

המטפל מקסים וכן נותן לי אפשרות ליצור קשר בין הפגישות. זו אני שלא "מנצלת" זאת ולא יוצרת קשר מפני שמפחדת להיות תלויה, חלשה, נזקקת וחוששת מאוד להטריח ולהיות בלתי נסבלת.
מעבר לכך, הבנתי שרוב המטפלים לא מאפשרים קשר בין הפגישות מסיבות שונות (אשר מטרתן לשמור על גבולות או משהו כזה).

ladybug4NLP

Active member
כל מטפל לגופו של ענין וכך גם כל מטופל

אני מאפשרת כשאני מבינה שהמטולת יודעת לשמור על גבולות סבירים ומסכמים מראש.

מעבר לזה אם את מוצפת זה לא נקרא "חלשה ונזקקת".
את בטיפול כי את זקוקה לטיפול והצפה בין לבין קורית לפעמים.

צרי קשר עם המטפל והגיעי אתו להבנה מתי את יכולה להתקשר.

חוץ מזה - חולשה היא אנושית וככל שתקדימי להפנים את זה - יהיה לך טוב יותר

שבת שלום

ommerl

New member

קושי לבטוח

טראומות שונות ובעיקר טראומות מיניות כמו שחווית פוגמות ביכולת לבטוח באחרים.
היכולת ליצור קשר בטיפול,
לבטוח ולהיפתח
ביחד עם פירוק הטראומה
תוכיל עם הזמן להגברת האמון שלך בסביבה
והגדלת היכולת שלך לבטוח באנשים.
אין נוסחת קסם,
הדברים מתקדמים לאט לאט, בקצב שלא ישבור אותך,
ממליצה לך לפתוח את הדברים בטיפול,
את הרצון לבטוח באחרים,

המשיכי בדרך, ואל ייאוש
בהצלחה

איזה טיפול זה?

יכול להיות שסוג הטיפול לא מתאים לך,
למרות שאין לי הרבה לייעץ אני נמנעת מאותה סיבה,
אבל אולי לפחות בהתחלה המטפל צריך פחות לפתוח לך פצעים כואבים ויותר לבסס את האמון שלך בו.
את לא חייבת להיפתח רק כי צריך, תקשיבי לאינטואיציה שלך, אם את עדיין לא מרגישה בטוחה אז או שתגידי לו את זה או שתנסי לחשוב אם הוא מתאים לך. לפי דעתי מי שעובד עם טראומות צריך להבין שקשה להיפתח ולא ישר לקחת סכין ולהתחיל לנתח.

וכמה זמן את כבר איתו?

יכול להיות שמתאים לך טיפול ממוקד טראומה, EMDR או אפילו DBT.

בכל מקרה, את צריכה מטפל שיודע לעבוד עם טראומות. שלא פותח פצעים ואז הופס-נגמר לנו הזמן. זה לא כל כך מובן מאליו קרמבו, כי אחד הדברים שמאפיינים טראומה מורכבת זה חוסר אמון בסיסי בבני אדם. הרבה פעמים טיפול דינמי קלאסי לא נותן את המזור הנדרש, או שנותן אותו אחרי הרבה מאוד זמן.

עונה

אנחנו ביחד 5 חודשים.
הוא יודע לעבוד עם טראומות, כלומר, יש לו ניסיון. הוא מטפל מאוד קשוב ואמפתי.
הייתי בטיפול CBT ודווקא זה לא "הרגיש" לי נכון.
אני חושבת שהבעיה היא אני ולא אופי הטיפול או המטפל.

כי

CBT באמת לא מיועד לעבודה עם טראומות. הוא מיועד לטיפול ממוקד בבעיה מוגדרת, בדגש על ההווה ולא על העבר.

תנסי להגיד לו את זה. מה יקרה אם תגידי לו מה שאת כותבת פה? למה את צריכה להתבייש? אם הוא איש מקצוע עם ניסיון הוא יידע לא להיעלב וייקח את זה למקום שיעזור לטיפול.

YoniCohenCBT

New member
קביעה נחרצת ומאוד לא מדוייקת

טיפול CBT לא מיועד לעבודה עם טראומה?
מאין הקביעה הזו?
למען הדיוק: CBT הוא ה-טיפול [בה"א הידיעה] לטראומה, ושיטת ה PE] Prolonged exposure] שפותחה על ידי פרופ' עדנה פואה הוכחה כיעילה ביותר בעבודה עם PTSD, הרבה יותר מכל שיטה טיפולית אחרת. היא אפילו נקבעה כשיטה היחידה שבה הצבא האמריקני מטפל בחיילים ששבו מעיראק/אפגניסטן עם PTSD.

למעלה