טיפול ''פסיכולוגי''

doody92

New member
טיפול ''פסיכולוגי''

אהלן קודם כל פעם ראשונה ..הרגע נרשמתי אני חושב על זה כ הרבה זמן :יש את הארגון עצת נפש שנותן מענה להומואים דתיים ע''י טיםולים פסיכולוגים? מישו פה ניסה את זה? זה נכון? עי טיםול אתה מתחיל לאהוב נשים? זה הגיוני?ריאלי< משו? מישו?חחח אם כן יופי אם לא איך התורה רוצה שנתמודד?

אין אפשרות לשנות הומו לסטרייט

עדיף שתלמד להתמודד עם הסתירה בין דת ובן הומוסקסואליות. ישנן דרכים רבות. יספרו לך עליהן כאן.

הי, ברוך הבא, אולי ספר קצת על עצמך

אני, ללא הניסיון והמוחלטות של גיי40, חושב שלשנות נטייה זה הזוי ומופרך למרות שיש לי חבר טוב שמכיר כמה נשואים מאושרים. אולי כלים התנהגותיים? אולי כלים אחרים...לא יודע לא פוסל אנשי מקצוע! אבל נראה הזוי

גנימדס

New member
מטפל צריך לגשת כדף ריק (ויניקוט)

מטפל אמיתי וטוב , לפי ד"ר ויניקוט(פסיכולוג ידוע, מרטשי הפסיכואנליטיקה!!) הוא שמטפל מגיע כדף ריק, ולא מכניס את האמונות והרעיונות שלו לתוך הטפול. בעצת נפש -זה בדיוק מה שעושים(. ומתגאים בזה!!). המטפל מביא את ההומופוביה שלו לתוך עולם המטופל ושופט אותו (לחומרה) זו סבה אחת שהטפול הזה לא נשמע כמו משהו יעיל. סבה נוספת היא שאי אפשר לשנות משיכה מינית של מישהו , אבל אפשר להדחיק. הדחקה היא דבר רע ברגע שמדחיקים משהו, משיכה מינית, רגש, רצון, הוא צץ אחר כך בדרכים לא צפויות ושליליות. אם מישהו ידחיק את המשיכה המינית שלו- בשלב מסוים יקרה משהו שלילי. עם זאת ,אצל ביסקסואלים הדבר שונה...... נדהמתי לגלות שכאן ,בפורום הזה אחוז הביסקסואלים גדול יחסית. כך שהדבר אינדיבידואלי. אם יש בך משיכה לנשים אולי ניתן לפתח אותה. אם אין משיכה לנשים כלל אלא רק לגברים- אין טעם לנסות להדחיק את הקיים. ואם אתה רוצה לטפל בעצמך........מה טוב, עשה זאת עם מטפל (או מטפלת) שמגיע אליך מבלי לשפט , לא מתוך מטרה לשנות אותך או להשתמש בך כשפן ניסויים, אלא לשמע איתך ולעזור לך לעבור תהליך של צמיחה והתפתחות..

יקירי, קשה מאוד למצוא כאלה מטפלים אם בכלל...

מזכיר לי שהשופט ברק סירב למנות את השופטת גביזון לעליון משום ש"יש לה אג'נדה" וכי "שופטי העליון הם אנשים מורמים מעם ללא אג'נדה"! אין מי שיגחך.. כאשר מטפל, כל מטפל, לא עושה עבודה פנימית-רוחנית-טיפולית אישית פרטית ומטפל בעצמו או מתקדם בעצמו הוא לא יהיה מסוגל לטפל באחרים כראוי ולבטח לא להגיע דף חלק לטיפול. ניתן, כמובן ובצדק, לפסול את 'עצת נפש' על האג'נדה (כמוני) ועל חוסר המקצועיות (לא מכיר) אבל לומר שרק להם יש אג'נדה ולאחרים לא זה לא מדויק (באנדרסטייטמנט) אני לא מכיר את עצת נפש ואת הטיפול שלהם. אני כמובן מסכים שא"א לשנות נטייה או משיכה מינית אבל לא בטוח שכל טיפול גורם בוודאות להדחקה. קיימים טיפולים המשלבים גוף נפש ורצון פנימי שעשויים במקרים מסוימים "להצליח" (עם כל ההסתייגויות)

Nחמן

New member
ברוך הבא!

אני מצדיע לגיי גברי (פורטי) למרות שאיננו מביע דעה מוחלטת. גם נשוי גאה כתב בטעם. אוסיף על דבריהם בקצרה דברים שכבר נאמרו על ידי רבים: נטייה מינית לא ניתנת לשינוי לרוב. היא גם איננה אסורה על פי ההלכה כל עוד אינה מביאה לידי מעשה. לפיכך טיפול פסיכולוגי הינו מיותר לחלוטין, כי אין כאן בעייה נפשית. הניסיון מלמד, שרבים ניסו ולא הצליחו. אתה רשאי לנסות אבל בתנאי, שתדע, שהסיכוים לשינוי הנטייה הם אפסיים. צודק פורטי בצורך להתמודד עם הסתירה בין הנטייה לבין האיסור ההלכתי ולשם כך יש את ארגון הו"ד. ארגון זה יפנה אותך לפסיכולוג רק אם ימצא הערכה לבעייה כלשהי מעבר לנטייה עצמה. עם זאת המגמה היא להרגיל אותך להשלים עם הנטייה אך להשתדל בכל מאודך לא להגיע לידי מעשים אסורים.

למעלה