טיפול פסוריאזיס על גבי הפין

Yossi150

New member
טיפול פסוריאזיס על גבי הפין

מזה מספר שנים קיים לי פסוריאזיס ברמה יחסית נמוכה על גבי ראש הפין. מידי פעם האיזור הופך לאדמומי ומחוספס. עד כה טיפלתי באיזור זה (בעת ההתפרצויות המתרחשות מספר פעמים בחודש) באמצעות משחת בטאקורטן G, אולם כעת רופא המשפחה רשם עבורי שימוש במשחת דייבונקס קרם. ברצוני לדעת האם שימוש במשחות אלו לאורך זמן עלול לפגוע באיזושהיא צורה באיזור רגיש זה? האם קיימות משחות חלופיות המותאמות במיוחד לאיזור הפין? תודה על ההיענות, יוסי

צפוני

New member
ובכן ...

אתחיל מציון העובדה כי עור הפין דק ולכן טיפול במשחות יעיל יותר מאשר במקומות בהם העור עבה יותר. בטאקורטן G מכילה סטרואיד בעוצמה נמוכה-בינונית ולכן לא מומלץ לטפל בה לאורך זמן - לעניות דעתי נכון עשה הרופא שהעביר אותך לדייבונקס נטלת סטרואיד. לא שמעתי על משחות יחודיות לאזור הפין. מקווה שהבתזונה (ספחת) לא תשבית לך שמחות ותענוגות. שבת שלום (מענגת....)

udiTT

New member
חחחחחחחח...אים זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק.

מנסיוני האישי: תשטוף במלח מהול במים -....אזהרה, זה שורף מאוד מאוד....... ואז תשטוף במים קרים אח"כ שים קרם... זה בדוק..עליי זה עבד טוב. כעת המקום היחיד שאין לי פסוריאזיס זה רק הבולבול... **** זה קצת מוזר, לכן זאת רק בגדר המלצה ...

KaZaA

New member
זו כנראה ההודעה הכי מטומטמת שקראתי כאן בפורום

קודם כל מה אתה צוחק??? אתה מודע לאיזה סבל האדם הזה חשוף? איזה אומץ צריך ואיזה לבטים כדי לבוא ולהחשף ולבקש עזרה - אז נכון זה עצוב! וזה לא מצחיק אפילו אם זה לא היה עצוב... ועכשיו לידיעה המרעישה - מלח מהול במים מעביר את הפסוריאזיס! איך כל המדענים לא עלו על זה? ועכשיו האנדרסטייטמנט של השנה "זה קצת מוזר, לכן זו רק בגדר המלצה..." אז אם ככה אני ממליץ לך לשים קצת חומצת מלח, כלור ואלכוהול ולהצית את זה - זה רק בגדר המלצה! נכון?

udiTT

New member
רגע..רגע..לא הבנתי,אהבת את הודעה או לא אהבת??

KaZaA

New member
פסוריאזיס בפין...

בשל הרגישות הרבה של האיזור רופאים רבים נוטים לרשום משחות עם אחוז קטן מאוד של קורטיזונים - אבל כפי שאתה בטח יודע שהתרופות האלה לא טובות לאורך זמן. הסיפור קשה עוד יותר כי האיזור מטבעו חשוף פחות לאור השמש. אני הייתי נזהר עם הדייבונקס, אצלי הוא יצר נפיחות - אבל לשמחתי היא עברה תוך מספר ימים. אם תשמע לעצתי - אני לא הייתי מטפל בזה בכלל ושוכח מזה. אני יודע שזה יכול להציק אבל צריך פשוט לדאוג שהאזור יהיה משומן ולא לשים שום תכשירים כי האיזור מאוד עדין - אני לא הייתי לוקח שום סיכונים באזור הזה. אין טיפול מיוחד לאיזור - ולהיפך רוב הרופאים נוטים להזהר שבעתיים וטיפול שמתאים למקומות אחרים לא רושמים אותו למקרה הזה. לסיכום כשאתה משתמש בתכשיר חדש באיזור - אל תשים את זה ללילה ותלך לישון, תשים את זה ביום ותבדוק כל כמה דקות אם לא מתפתח שם משהו. והעיקר הבריאות.

למעלה