טיפול עצמי

naturechild

New member
טיפול עצמי

מכיוון שעיסוקי אינו ברפואה משלימה (לטפל באחרים) אך אני מתעניין בנושא ולא אחת חוזר מיום עבודה עייף / לחוץ / חולה וכו' ועולה בי הצורך לעתים לטפל בעצמי כפעולה מונעת ולעיתים לרפא משהו שאינני צריך בדיקת רופא על מנת לאמת משהו. האם יש שיטות אלטרנטיביות שניתן ללמוד אותן ואח"כ לטפל בעצמי - ולא במטופל אחר ?

0 אור 0

New member
בודאי

שיטות רבות דואגות קודם כל לטיפול העצמי - בהן נמנות קודם כל שיטות התנועה למיניהן (חלק מצ' קונג הוא עיסוי עצמי למשל), אך גם ברייקי ובשיטות נוספות יש טיפול עצמי. לעומת זאת, ברפואה סינית, רפלקסולוגיה או שיאצו עדיף שיטפל בך מישהו אחר.

hal767

New member
זאת החשיבה הנכונה לבריאות

רפואה מונעת היא הרפואה הנכונה ביותר. הטיפול העצמי של האדם בעצמו ע"י תחזוקה נכונה של גופו ונפשו, היא רפואה מונעת מעולה. הגישה הטבעונית המדעית, הידועה בשם "היגיינה טבעית", עוסקת רבות בכך. המטפל הוא תמיד האדם המטפל בעצמו. הרופא הוא הגוף, בו טמונים כוחות ויכולות הריפוי, ואילו ה"מטפל" הוא למעשה רק מדריך המלמד את תורת הבריאות. גישה זו מלמדת את תורת הבריאות: תזונה נכונה, נשימה נכונה, קיום אורח חיים בריא ומתאים, חשיבה חיובית ועוד, ואלה הם עקרונות השמירה על הבריאות ושיפור תפקוד הגוף ואיכות החיים. הדברים, פשוטים וקלים לבצוע. העקרונות האלה מתאימים גם לבריא וגם לחולה, אלא שיש להתאימם לכל אחד לפי מצבו הבריאותי ואורח חייו. מידע על השיטה ניתן למצוא בספרים של יצחק בן אורי וד"ר הרברט שלטון.

ytiger1

New member
טיפול עצמי ברפואה סינית

המודעות לטיפול עצמי, בעלת חשיבות גדולה מאוד ברפואה המונעת, לכן גם ברפואה הסינית דרכים רבות לטיפול עצמי, בין אם עיסוי עצמי, שיאצו, תזונה, תרגילי מתיחה ותנועה שונים ומגוונים, שיטות מסודרות כמו טאי צ'י וצ'י גונג,יוגה ועוד דרכים רבות וטובות. אם לחץ הוא הגורם, יש גם חשיבות לעיסוק בספורט קצת יותר מהיר, כמו הליכה, אומנויות לחימה שונות, פעילות אירובית, שחיה וכו'. רצוי ללכת למקום מסודר ללימוד אחת מהשיטות הללו (יש הרבה חוגים פעילים בשעות הערב), ו/או ללכת למטפל מוסמך בתחומי המגע, שיוכל ללמד אותך גם טיפול עצמי (דרך מצויינת לדעת אם המטפל שפנית אליו אכן למד במקום מסודר...). חשוב לנסות כמה שיטות שונות, ולמצוא את השיטה שהכי נוחה לך, והכי יעילה לך. רצוי גם מדי פעם, לתת למישהו אחר לטפל בך. יש הבדל עצום בין טיפול פאסיבי לטיפול אקטיבי (עצמי), וכדאי להתנסות בשניהם. בהצלחה בהמשך הדרך. תמי שחר, מטפלת בשיאצו וטווינא.

טיפול עצמי או מודעות עצמית?

טיפול עצמי הוא דבר לא מומלץ-לאדם קשה לראות את "המחלה" של עצמו. זוהי נקודה שהוא "עיוור" אליה. כהומאופתית אני מטפלת באחרים והומאופת אחר מטפל בי. לעומת זאת-מודעות עצמית זה כיוון שכ"א יכול להפעיל על עצמו ולהרויח מזה. בתחום הזה יש מה ללמוד לצורך "טיפול עצמי". ממה שעולה בדעתי כרגע זה לדוגמא: יוגה, שיטת אלכסנדר, טאי צ'י, תזונה נכונה וכד'. כל טוב עירית

izackv

New member
כלומר, בהומאופטיה טיפול עצמי לא מומלץ...

ברייקי, טיפול עצמי מומלץ ביותר ולמעשה בסיום קורס רייקי 1 הרבה מורים ממליצים לתרגל טיפול עצמי במשך כחודש לפני שמתחילים לטפל באחרים. אני משתדל לעשות לעצמי טיפולי רייקי ונהנה מהם כל פעם מחדש. רייקי אגב בנוי על היכולת של אנרגיית הרייקי לנתב את עצמה בצורה הנכונה ולא על היכולת של מטפל להבין את המכלול המורכב שנקרא אדם ולהתאים לו טיפול ספציפי. ולכן אין חשיבות אמיתית לאבחון כשמדובר על רייקי בלבד. כלומר - לא רק שאפשר לעשות לעצמך טיפול גם אם אתה עלול "לחטא לאמת" בתהליך האיבחון, אלא שאפילו רצוי מאוד לעשות טיפול שכזה. חוץ מזה, אם אני צריך טיפול טווינא ביד או ברגל, אני אבצע לעצמי טיפול לפני שאבקש ממישהו אחר. בנוסף, כנראה שאלך לקבל טיפול גם ממטפל אחר. אבל זה לא הכרח. כמובן ש(לצערי) טיפול טווינא בגב או בצוואר קצת קשה לבצע כטיפול עצמי... ואז אני אשמח להעזר בשרותי חבר... בכל מקרה שאני מרגיש צורך להפעיל (בעיסוי/הפעלת לחץ) נקודת דיקור כזאת או אחרת, אני פשוט עובד עליה קצת. לרוב הנקודות יש גישה נוחה ועבודה עצמית על נקודת דיקור יכולה לשחרר חסימות ולטפל בבעיות. מודעות עצמית לדעתי כוללת גם דברים כמו תזונה נכונה (רק חבל שיש כל כך הרבה תאוריות בתחום, כולן פנאטיות במידת מה וכולן סותרות אחת את השניה לפחות בחלקים מסויימים) אבל גם דברים כמו להקשיב לעצמי ולגוף שלי ודברים כמו לנסות להבין את השעורים שה"יקום" מזמן עבורי. שיפור המודעות העצמית יכול לתרום לאיכות הטיפול העצמי והטיפול העצמי יכול לתרום לשיפור המודעות העצמית. מעין מעגל שמזין את עצמו... --- לדעתי.

שיטת שונות

זמינות לך, כמו שציינו מעלי. לדעתי רייקי היא המתאימה ביותר, זו שיטה קלה ללמידה וליישום. רייקי 1 נחשב ל"רמת ההיכרות", והטיפול שלומדים בו הוא בעיקר טיפול עצמי. טיפול ברייקי מרגיש לי הרבה פעמים פשוט כמו מדיטציה (ההמלצה השניה שלי), ככה שמרוויחים בעצם 2 באחד... ואפילו הרבה יותר. מדיטציה בעצם עוזרת "למחוק" את כל המחשבות, את כל הבעיות והצרות, ואת כל מה שמטריד אותנו. היא מאפשרת לנו להיות רגועים, וליצור מאין "פאוזה" ברצף הארוך והעמוס של היום שלנו. ישנם סוגים שונים של מדיטציות, ואפשר גם למצוא דיסקים עם הנחיה, בד"כ דמיון מודרך. טאי צ'י וצ'י קונג הם שיטות תרגול של הגוף, בעזרת תרגילים מאד פשוטים של הנעת הגוף בתוספת של נשימה רגועה, יוצרים תחושת רוגע ואנרגטיות בגוף. תחביבים שונים, או אפילו גידול של חיית מחמד יכולים גם לתרום לשיפור ההרגשה הכללית. מה שהכי חשוב זה שתרגיש שאתה מתחבר לשיטה הנבחרת, כדי שתוכל לתרגל אותה בכיף, בכל פעם מחדש. שיהיה בהצלחה!

למעלה