טיפול נפשי

טיפול נפשי

\איש מקצוע לדבר איתו\כל שם יפה אחר שתרצו לקרא לזה. מישהו\י חשב\ה ו\או השתמש\ה באופציה הזו? אה. ושבת שלום. צהריים טובים. יאדה יאדה יאדה
(גלובוס? מה קשור גלובוס?)

snoopy36

New member
ודאי!

זו לא בושה...לפעמים חברים קרובים מספיקים....זה גם בחינם... ואם לא...אז תמצא מישהו/י שיש לה/ו כבר וילה...בשביל שלא תהיה אתה שתממן לה/ו אותה...

בטח!

אני הלכתי לטיפול שנמשך כמה חודשים טובים, זה עשה לי רק טוב, והיה אחת ההחלטות היותר טובות שעשיתי בעקבות הגירושים.
כמו שאתה מבין, אני בעד- לך על זה אם אתה מרגיש צורך. אגב, אני לא מסכימה עם סנופי שלדבר עם חברים עושה את אותו האפקט אבל בחינם, אני חושבת שיש משהו בלדבר עם איש מקצוע שאתה סומך עליו שידריך אותך ללא אינטרסים אישיים ודיעות קודמות עליך ועל מי שאתה, אלא מישהו שמקבל אותך כמו שאתה כדף חלק ועובר איתך תהליך מתחילה ועד הסוף.

הכסף

לא ממש בעיה. המפגשים הראשונים הם דרך העבודה (וכמובן ללא' ידיעתה') ללא תשלום. בשבוע האחרון הפתעתי את עצמי לרעה. לא ידעתי שאני יכול להכיל כל כך הרבה כאב בתוכי, וקיבינימאט! זה לא עוזב אותי.

../images/Emo24.gifאז תתחיל להוציא סחוגיפצלת,

גם אם זה עם חברים- אמנם עם חברים אני לא מאמינה שאפשר לעבור תהליך, אבל לפחות תשחרר קצת מהג'יפה והכאב שמצטברים אצלך.

snoopy36

New member
נשמה יקרה שלי...

את כנראה סובלת באמת מהבוהן.... לא אמרתי שזה עושה את אותו אפקט...אפילו פתחתי את דבריי ב"ודאי!"... כן כתבתי,שלפעמים מספיק לדבר עם חברים קרובים... לפעמים מאמי... לא תמיד ולאו דוקא אותו אפקט...אפילו אני הסתפקתי תקופה בחברים קרובים,אח"כ החמיר המצב בלי קשר,ופניתי למקצוענית...(ומימנתי לה את החדר הנוסף בוילה)...היה טוב ללא ספק...אבל כנראה שאצטרך עוד קצת...כי אני גם סובל מפיצול אישיות,גם בעיה בזהותי המינית, וגם אני הייתי גולם בגילגול אחד....(אח"כ לפרפר...) אולי באמת אחזור לזה,עכשיו שיש לי מלאנטאלאפים של כסף....(שילמה לי הרבה ההיא....)

שרשירית

New member
אני בעד איש מקצוע, זה פינוק אמיתי

אנחנו הלכנו לייעוץ זוגי ואישי - ממליצה בחום.

תלוי באיזו נקודה מחליטים ללכת

מוטיב הזמן הוא הגורם החשוב ביותר כאן, אפילו יותר מההחלטה עצמה. אה...ותינוק אפשר ליצור בחפוז
ההריון עצמו לוקח הרבה זמן

טוב, ברור שאני בעד...

בתקופות קשות, יש במה לטפל. אני יותר אוהבת את האלטרנטיבי... בזמנו הלכתי למטפלת בדמיון מודרך. ואז הייתי חייבת ללמוד את זה אז למדתי דמיון מודרך (ושיחזור זכרונות מגילגולים קודמים), nlp(שזו שיטת טיפול קצר-מועד, סוג של קואוצ'ינג), חלומות, הילנג ועוד כל מיני קורסים שאני אוהבת. אבל אני רק מטפלת באנשים בהתנדבות (טיפול אורך כעשרה מפגשים) אם תרצה ואתה מתחבר לתחום, אז עוד מעט אני מסיימת טיפול בקרוב ומתפנה.

snoopy36

New member
מה הבעיה?

תתחילי לדמיין שאת מיהו אחר.....כ"כ קשה? תשאלי אותי....חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח...

יאללה מיצה, קבלי מגילה ../images/Emo96.gif

לדמיון יש מקום גדול בחיים שלנו יותר ממה שאנחנו משערים... למשל אם אני אשאל אותכם כמה חלונות יש לכם בבית, רובכם תעשו סיור קצר בדמיון בשביל לספור. לדמיון יש גם השפעות פיזיולוגיות על הגוף למשל ידעתם ששנייה לפני שאנחנו מדליקים את האור, הדמיון שלנו מכין את עצמו לתוצאות הפעולה שעדיין לא התרחשה והאישונים מתחילים להתכווץ לפני ההדלקה עצמה? נסו להיזכר בפעמים שמישהו הדליק את האור בהפתעה... ההכנה הזאת לא מתרחשת והאישוניים מתכווצים בפתאומיות כתגובה לאור ללא אותה ההכנה הזאת.... הדמיון משפיע עלינו פיזית כשאנחנו מדמיינים דברים חיוביים או שליליים... כמה צער ואימה אנחנו מרגישים כשאנחנו מדמיינים שמשהו קורה חס וחלילה למישהו שאנחנו אוהבים, או לחילופין כשאנחנו חושבים לרגע שאיבדנו את הארנק... לרגשות האלו יש השפעה מיידית על הגוף שלנו (ובין היתר על המערכת החיסונית) בזמן הרפייה (ויש דרכים שונות להגיע להרפייה)שרירי הגוף רפויים,הפעילות המוחית שלנו משתנה (מעבר מגלי ביתא לגלי אלפא) ומתאפיינת בחשיבה איטית יותר, ציורית יותר כמו בזמן חלום...הביקורתיות פוחתת, ומתאפשר לנו ליצור קשר עם העולם הפנימי שלנו, התת מודע. (הביקורתיות היא תוצאה ישירה של המודע) הפעילות הפיזיולוגית בגוף מואטת, הנשימה שטחית ואיטית יותר, קצב פעימות הלב מואט, לחץ הדם יורד ומערכות הגוף פועלות באופן הטוב ביותר. שינויים אלה יוצרים תחושה של שלווה ונינוחות. בעבר, הרפואה לא יחסה חשיבות לקשר שבין גוף נפש, אבל גם ברפואה ישנו ענף,חדש יחסית, שנקרא רפואה פסיכו-נוירו-אימונולגית, ענף שחוקר את יחסי הגומלין בין פסיכו (רגשות) נוירו- מערכת העצבים והמערכת האימונולוגית (מערכת החיסון) לפעמים, מתוך חוסר מודעות לכוחן של מחשבות (ולפעמים למרות המודעות),אנחנו מדמיינים תרחישים שאינם מיטיבים עימנו. אדם שבמשך שנים רבות, אינו מאמין ביכולתו לשנות מצב קיים, באמת יתקשה לערוך שינוי. לדוגמא: להפסיק לעשן, לרזות, להבריא ממחלה מסוימת או להגשים חלום אחר. כתרגיל להמחשה אפשר להיזכר במצב כלשהו שבו אבד לך האמון בכוחך להשיג דבר מה חשוב (לדוגמא: להצליח בלימודים, להשתלב בעבודה מעניינת ומספקת, למצוא חן בעיני מישהו נחשק, להצליח לרזות וכדומה). האם המחשבות הללו לא ריפו את ידיך? האם קרה שבדיעבד ויתרת על משהו חשוב כי חסרה לך תמיכה? במצבים בהם חסרים לנו כוחות נפש להשיג דבר מה, יכול הדמיון המודרך לתמוך בתהליך וליצור 'נבואה חדשה ואופטימית שתגשים את עצמה'. דמיון מודרך טומן בחובו את הפוטנציאל להגשמת חלומות, היכולת להשפיע על מציאות חיינו בעזרת כוח המחשבה. על nlp, שזו שיטה מדהימה שמשתלבת מצויין עם דמיון מודרך ו"מקרקעת" אותו, אני אספר בהזדמנות...
העבודה בדמיון מודרך עוסקת בעבר, הווה ועתיד.

calya

New member
אני מאד מתרשמת מכמה שזה נכון, בעיקר

הקישור גוף נפש (עם דלקת העיניים הזו הלכתי והסתבכתי במשך שבוע. שום תרופה לא עזרה והרופאים החליפו לי 3 סוגי אנטיביוטיקה + סטרואידים... הלכתי למטפלת שלי, עשיתי שתי רגרסיות. הכל התחיל להשתפר... יש עוד תהליך ריפוי ועדיין כואב לי אבל הדלקת בדרך לריפוי. מדהים). ואני גם מגלה לאחרונה שהקשר בין רצון לאפשרויות הוא די הדוק (קורים לי דברים די מפחדים, בעיקר לאדם ריאלי כמותי... לא רוצה לפרט פה...).

למעלה