טיפול מניעתי ביוד

hubermanit

New member
טיפול ביוד

הטיפול ביוד הוא לאחר כריתת הבלוטה, עברתי כריתה בשל גידול פפילרי לפני שנה וזהו למעשה הטיפול השני, כאשר אני מאוד מקווה שאני לא אצטרך לעשות אותו אין לי מושג לגבי רמת הטריגובלין ועוד לא עשיתי את בדיקות הדם שלפני הבדיקה, רק ביום שני....

טיפול ביוד

שלום נירית, למרות שדי מקבול היום לתת כמעט לכל אחד טיפול ביוד, וגם בנדיבות, לא מקבול \לתת טיפול שני עם הושגה אבלציה של השאריתי לאחר הטיפול הראשון. את לא יודעת מה התירוגלובולין כעת שה-TSH שלך בעליה, אבל אני מניחה שהנטיה של האנדוקרינולוג שלך נובעת מכך שבמהלך השנה מאז הטיפול הקודם, ניתן היה למדוד תירוגלובולין עך אף דיכוי ה-TSH. האם אני צודקת? יכול להיות שהוא צפוה את זה בגלל שהייתה שאירית די גדולה, או בגלל שרמת התירוגלובולין לפני הטיפול הראשון הייתה גבוהה. במקרה כזה, הוא מצפה שתהיה עליה משמעותית של תירוגלובולין כעת, ובין אם יראו משהו במיפוי או בין אם לוא, הוא מתכנן טיפול שני. לגבי הבידוד, לאחר המיפוי הדיאגנוסטיעם 5 מיליקורי, זה סמלי. אני מניחה שיסבירו לך, אבל אם תקבלי טיפול נוסף, יחמירו איתך כפי שעשו בשנה שעברה. יתכן שהפעם, אם אין ילדים קטנים בבית, תוכלי לקבל את הטיפול בצורה אמבולטורית.

hubermanit

New member
טיפול מניעתי ביוד

שלום שוב יש לי שני נושאים שמטרידים אותי כרגע (יש עוד כמה אבל אני אחסוך לפורום את השאר) ביום רביעי הקרוב אני אמורה לעבור מיפוי כל גופי על מנת לקבוע את הצורך בטיפול שני ביוד הלחץ שלי הוא מכך שהאנדוקרינולוג בבית החולים שוקל ברצינות שאעבור טיפול בלי קשר לתוצאה ולו רק לצורך מניעתי וזאת בהתבסס על הטיפול הקודם ועל הגישה לפיה בדרך כלל צריך שני טיפולים האם הדבר מקובל? מה הכוונה בטיפול מניעתי ? והאם יהיה חכם מצדי לא לעבור טיפול מניעתי אני כל כך רוצה לחזור כבר לקחת אלטרוקסין וגם לחזור לעבוד, אני כבר יומיים נחה בבית שאני מעדיפה לא לעבור טיפולים מיותרים השאלה השנייה היא, אם אני אעבור טיפול, למשך כמה ימים צריך להתנתק מן העולם? בפעם הקודמת הייתי 3 ימים בבידוד ועוד 3 ימים בבית ואחר כך אישרו לי לחזור לחיי יומיום וחיי זוגיות תקינים, אני מבינה שהפעם המינון יהיה נמוך יותר, האם זה משפיע על הזמן? המון תודה ושבת שלום נירית

hubermanit

New member
טיפול ביוד

קודם כל תודה עשית לי קצת סדר בדברים חבל שאנדוקרינולוגים אחרים לא דואגים להסביר קצת יותר אכן בפעם הקודמת הייתה שארית גדולה אבל היא "חוסלה" בטיפול וכן, קיבלתי אישור לעבור את הבידוד בבית בתנאי שאני מגרשת את החבר לכמה ימים ונשארת פה לבד מקווה שבכל זאת לא יהיה צורך אני באמת רוצה כבר לחזור לקחת אלטרוקסין ושוב שבת שלום, ותודה רבה

למעלה