למרבית בני האנוש ,יש בדרך כלל נטייה לראות את
חצי הכוס הריקה ,
בן אדם מסוגל ללכלך בגדול על כל מה שנראה לו לא דומה לו , לא מדבר בשפתו , לא מחייך אליו מאוזן לאוזן , לה הציעו לו קפה , לא הזמינו אותו לשבת , ואפילו אם ביקשו ממנו לא לעשן במקום , ועוד ,ועוד , עד אין סוף סיבות .
אבל זה לא אומר שכל מי ששופך בוץ , הוא אדם ישר .
אנשים ישרים בדרך כלל מפרגנים , רואים את חצי הכוס המלאה ולא מתלוננים , בטח ובטח שלא מלכלכים .
כל מי שמתלונן , מלכלך על זולתו , אינו שם לב למעשיו ולא מבין שבהתנהגותו שלו , הביא על עצמו את אותו המקרה שעליו הוא רץ ללכלך .
בעיני , אישית , וגם בחיי היום יום , אינני לוקח ברצינות או מתייחס לדברי התלוננות או ניסיונות ליכלוך כאלה ואחרים , גם אם הם נראים ונשמעים אמיתיים לכאורה , ולו רק מסיבה אחת , והיא ,שבן אדם מרגיש צורך להוציא את מה שיש לו בבטן ולהשתחרר מתיסכול מסויים , ותמיד הוא מספר את הדברים מהזווית שנוחה לו . אין מה לעשות , זהו הטבע האנושי, וכעס ועצבים ותסכול , מולידים עיוות ושינאה כלפי גורם אחר , ובחלק גדול מהמקרים , מתבררים אפילו כדברי שקר , של אותו מתלונן ,מלכלך . זה קורה הרבה בכל תחומי החיים , ובדרך כלל המטרה היא לפגוע ולהזיק .
ואם אני מבין את היטב , אני בכלל לא נמצא שם כדי להאזין .
היה לי פעם בוס מבוגר ,איש מאד טוב לב וחכם , ותמיד כששאלו אותו מה נשמע יואל , היה עונה כך : תלוי איפה שמים את האוזן .
מילים מאד פשוטים לכאורה , עם כל כך הרבה משמעות מאחוריהם .
אז מי שרוצה לשמוע דברי לכלוכים והשמצות , תמיד ישמע , ומי שלא רוצה , זה לא יגיע אליו ממילא .
גמר חתימה טובה לכל חברי הפורום הנכבדים .