טיפול מונע לטפילים - תמיד, או תלוי בתנאים?

LittleGen

Member
הי! 👋🏼 רציתי להתייעץ כאן בקשר לצורך במניעה קבועה של טפילים אצל חתולים, בניגוד למניעה רק בתנאים ועונות מסוימות. כי נתקלתי בדעות לפה ולפה וזה מבלבל.

ספציפית במקרה שלי יש כמה משתנים. מדובר בחתולים שעברו איתי לדירה בבניין קומות, בלי יציאות החוצה (בעתיד הנראה לעין). עד עכשיו גרנו בדירת קרקע והחתולים יכלו לצאת לחצר כל יום. שם זה כן היה מומלץ כל השנה למיטב הבנתי. בנוסף, בדירה שעברנו אליה יש כלב, אך הוא מטופל באופן קבוע עם קולר סרסטו.

האם מומלץ במקרה שלי לטפל בהם באופן קבוע עם חומרים נגד פרעושים וקרציות (ותילוע)? או זה מומלץ רק בחודשים החמים (ומה נחשב ל"חודשים החמים" לצורך זה, מעבר ליולי-אוגוסט?)? כי אני מניחה יש צורך בזה, למרות שהם תמיד בדירה עכשיו.

המון תודה לעוזרים!🙏🏼

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
הי! 👋🏼 רציתי להתייעץ כאן בקשר לצורך במניעה קבועה של טפילים אצל חתולים, בניגוד למניעה רק בתנאים ועונות מסוימות. כי נתקלתי בדעות לפה ולפה וזה מבלבל.

ספציפית במקרה שלי יש כמה משתנים. מדובר בחתולים שעברו איתי לדירה בבניין קומות, בלי יציאות החוצה (בעתיד הנראה לעין). עד עכשיו גרנו בדירת קרקע והחתולים יכלו לצאת לחצר כל יום. שם זה כן היה מומלץ כל השנה למיטב הבנתי. בנוסף, בדירה שעברנו אליה יש כלב, אך הוא מטופל באופן קבוע עם קולר סרסטו.

האם מומלץ במקרה שלי לטפל בהם באופן קבוע עם חומרים נגד פרעושים וקרציות (ותילוע)? או זה מומלץ רק בחודשים החמים (ומה נחשב ל"חודשים החמים" לצורך זה, מעבר ליולי-אוגוסט?)? כי אני מניחה יש צורך בזה, למרות שהם תמיד בדירה עכשיו.

המון תודה לעוזרים!🙏🏼
יש לי שני חתולים, וכבר חוויתי התקפות פרעושים מאסיביות, אז השיטה שלי היא כזאת:
1. מניעה: החתולים שלי רגילים שאני מבריש אותם, הם נהנים מאוד ולי יש פחות פרווה שנושרת בבית. פעם בחודש אני מרסס על המברשת פרונטליין ומיד מבריש אותם בזה. הם לא אוהבים את זה אבל זה יעיל מאוד במניעה, הקיץ למשל כבר היו אמורים להיות עליהם פרעושים ואין בכלל.
ובקשר לעניין של 'עונות' - בקיץ זה פעם בחודש, כאשר מזג האוויר קריר יותר זה פעם בחודשיים או יותר, אין טעם לפזר סתם רעל כאשר הסיכון נמוך יותר, למרות שכמובן פרעושים יכולים להופיע גם בחורף (לא שזה קרה לי ב-30 השנים האחרונות).
2. גילוי מקדים: בשני מקומות בבית יש לי צלחת מלאה במים עם קצת סבון כלים, במקרה ויהיו פרעושים הם יופיעו שם, כי הם מקפצים בצורה עיוורת וכאשר הם נופלים לצלחת כזאת הם טובעים. כרגע מי שטובע שם הם בעיקר ברחשים ויתושים, גם טוב.
2. חיסול: במידה ואגלה אפילו פרעוש אחד אשתמש מיד באמפולות לחיסול הפרעושים, חשוב מאוד להשתמש באמפולות מהסוג שמחסל גם תולעים, מפני שאם יש פרעושים יש גם תולעים. שני המוצרים שנתקלתי בהם לאחרונה לשם כך הם נקסגארד-קומבו ו-סטרונגהולד פלוס.

במקרה שלך, אם הם עברו מסביבה עם יציאות לחוץ, ועדיין לא קיבלו משהו נגד תולעים, כדאי לעשות זאת מיד. פרעושים נראים לעין, תולעים קצת יותר קשה לגלות. וכמובן שני התכשירים הנ"ל יעילים גם לחיסול, גם למניעה זמנית, גם של פרעושים וגם של תולעים.

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member

המון תודה לעוזרים!🙏🏼
מאחר שהם שהו בחוץ והיו עליהם פרעושים אז כן לעשות טיפול באמפולות. כמו כן מניסיון אישי ומידע בדוק: פרעושים מתרבים בבית, לא על החתול. הביצים נושרות מהחתול ו"הזחלים" מתקיימים על שאריות אורגניות בעיקר בשטיחים, מתחת למטות ולארונות. לא חסר להם מזון. אחרי זמן הם מתגלמים. עד השלב הזה - הם אינם עוקצים ואי אפשר לראותם. הבעיה היא - כשהם בוקעים מן הגלמים. אז הם קופצים על מי שעובר - חתול, כלב, אדם ועוקצים בטרוף. קשה מאוד להבחין בהם בגלל גודלם והם זריזים מאוד. קופצים די גבוה וגם רחוק. שזה הרבה ביחס לגודלם. לכן גם אם טיפלתם בחתול ואין לו פרעושים יותר, יתכן שיש גלמים במקומות נסתרים והם ישתחררו, - כאשר מישהו יעבור בקרבת מקום. -הם חשים בתנודות, בוויברציות שאנחנו או החתול, עושים בהליכה או במגע עם השטיח.

לכם אני ממליצה לכם לפזר אבקה נגד פרעושים בשטיח ולשאוב אחרי יומיים, במשך כמה שבועות, עד שכולם יבקעו וימותו מן האבקה ומן השאיבה. אפשר גם תכשיר אחר, אם אינו פוגע בשטיח. אני השתמשתי באבקה. אינה רעילה לאדם ולחתול ויש לה ריח טוב.
ממליצה לנקות בשואב אבק מקומות חשוכים ונסתרים מן העין, שם מתפתחים הזחלים. כל זה הוא טיפול מונע, עד שיחוסלו הפרעושים ה"ישנים" שהחתול הביא אויתו מן החצר. אחר כך, כל עוד הוא אינו יוצא אין צורך לטפל. אצלי החתול/ים לא יוצא החוצה, אבל בעבר נדבקו החתול/ים שלי בפנסיון לחתולים. ולכן הפרעושים התרבו בבית, עד שחיסלתי אותם סופית. כיום לפני פנסיון אני נותנת לחתול אמפולות למניעה וזה עזר.

אנחנו בבית פרטי, ובתחילה נהגנו לפי מה שהוא לכאורה ה-"מובן מאליו" - רציפות מלאה. מטעמים שונים (קריא - שיכחה) נוצרו פערים הולכים וגדלים, וראינו שאין בעיה. נכון להיום, אנחנו שמים אמפולה של 3 חודשים רק בתחילת הקיץ, וזה מספיק.
אם אתם בדירה ללא חשיפה לחוץ, נראה לי שאין צורך בכלל. הדרך היחידה שפרעוש יגיע הוא ע"י טרמפ עליכם. כלומר פעם באף פעם. אז הייתי בוחר באסטרטגיה של טיפול רק בהתפרצות.

LittleGen

Member
שלום לכולם,
מצטערת שלא התייחסתי ישר לתשובות שלכם, הייתי במהלך מעבר הדירה.

תודה על התשובות המושקעות. |פרח|

במצטבר ראיתי שיש בנושא דעות ונקודות מבט שונות, ולפעמים מנוגדות (בעיקר אצל הווטרינרים). אבל שקללתי כל מה ששמעתי/קראתי, והחלטתי בקיץ הזה כן להביא להם אישית טיפול מונע, ליתר ביטחון.

נראה מה קורה בהמשך. גם הטיפים למניעה/איתור בבית עצמו נראים יעילים, ואת חלקם לא הכרתי (או חלק הכרתי והספקתי לשכוח. ככה זה, עם כל המידע והטיפים שאספת בחייך - נכנסים ויוצאים מהראש....). אז תודה רבה לכם, ובהצלחה לכולנו בשרידות הקיץ הזה. |שמש|

למעלה