טיפול CBT מחיר סביר
טיפול מוזל
שלום רב, מזה זמן רב אני מנסה למצוא לעצמי טיפול CBT. ניסיתי דרך הקופה, ועדיין אני מחכה שיתפנו תורים/יחזרו אלי (לפני חצי שנה!!!!)
בכל מקום פרטי רצו 400 ומעלה לפגישה שאני לא יכול לעמוד בזה. מצאתי כמה הצעות מסטודנטים במחירים זולים יחסית אבל אני לא רוצה להיו שפן ניסיונות שלהם ונראה לי שאני מקרה מורכב מדי בשבילהם.
איך יכול להיות שבמדינה מוכת סבל כמו שלנו אין טיפול במחיר נגיש???
זה אמור להיות מצרך בסיסי ב 2017 ולא נחלתם של בני עשירים.
ולא, אני לא טס לחול פעמיים בשנה, גר בתל אביב ואוכל כל יום במסעדות וסתם מתבכיין כי משעמם לי.
אשמח לעזרה בנושא.
תודה
טיפול CBT מחיר סביר
ליקר לי שלום ותודה שהצפת בפורום שלנו נושא כל כך חשוב. אני חושב שאתה צודק ב- 100%, טיפול CBT היה צריך להינתן בחינם ובאופן זמין כמה שיותר על ידי רשויות הבריאות. הוא למעשה טיפול שעונה לצרכים בסיסיים של אדם, יכול לשפר את תפקודו ואת איכות חיו עם הוכחות מחקריות אודות יעילות ובזמן יחסית קצר (כל עוד בכפוף לשיתוף פעולה של המטופל בטיפול).
לצערי הרב הרבה מאד מקומות טיפוליים בישראל לא עובדים על פי שיטות שיעולתן מוכחת, אלא בשיטות אחרות "דינאמיות" ותורים לטיפול מתארכים בגלל חוסר היעילות של הטיפול. מאידך התקנים הם מצומצמים ומערכות ציבוריות החליטו, מסיבות ששמורות איתן ועם משרד הבריאות שלנו (שגישתו ברוב הנושאים הינה שמרנית ולא מתקדמת) שמעסיקים רק עובדים סוציאלים או פסיכולוגיים. זה משאיר בחוץ אלפי מטפלי CBT מצוינים שעברו הכשרות ארוכות ומפורטות ממעגל ההעסקה במרפאות הציבוריות.
דהיינו יש שילוב של גישה מקצועית שלא מעודדת טיפול יעיל יחד עם מדיניות העסקת כ"א שלא מאפשר להעסיק את כוח האדם המתאים. גם הנהלות המרפאות הציבוריות לא מספיק מתמחות בטיפולים יעילים כגון CBT וממשיכות לעבוד בגישות "פסיכיאטריות" או שיטות טיפול שיעילותן אינה מוכחת מספיק. זאת המציאות וצר לי מאד שאתה נופל קורבן למציאות זאת.
מה שאני יכול להציע, מבלי להצדיק את המצב, הוא לנסות למצוא מקומות פרטים שעלות הטיפול היא נגישה יותר. יש מכונים שהטיפולים בהם עולים פחות. ברור שטיפול זול יותר מעלה ספקות לגבי ניסיונו ומומחיותו של המטפל. אני לא יכול להעיד על רמת הטיפול במכונים אחרים.
במרפאת היבטים החלטנו להינעות לאתגר חשוב זה שאתה מציג בפוסט שלו והחלטנו להוזיל את הטיפול הנפשי למחיר של 290 ש"ח ל- 10 מפגשים הראשוניים.
במהלך תקופת 10 הפגישות הראשונות אם המטופל נזקק לטיפול פסיכיאטרי והוא בוחר לקבלו במרפאה, עליו לשלם מחיר יחסית מוזל עבור הבדיקה והטיפול הפסיכיאטרי.
לאחר 10 פגישות, במידה שיש צורך בפגישות טיפוליות נוספות המטופל בוחר מסלול של פגישות במחיר של 350 ש"ח או במחיר של 400 ש"ח לפגישה שכולל יעוץ וליווי פסיכיאטרי לכל אורך הטיפול בשיחות. במידה שהמטופל בוחר את המסלול המוזל יותר, הוא משלם עבור הייעוץ הפסיכיאטרי על בסיס של כל פגישה ופגישה עם הפסיכיאטרי.
יש לציין שהטיפול נעשה על ידי צוות המרפאה, צוות שכולו וותיק ובעל ניסיון רב בטיפול ולא על ידי "מתמחים" (בלי לרמוז משהו שלילי על מתמחים).
סידור זה פותח פתח גם להתחיל טיפול במקביל להמתנה לתור לפסיכותרפיה בשירות הציבורי.
מקווה שיוזמה זאת של מרפאת היבטים עוזרת במידת מה למצוקה של אנשים הזקוקים לטיפול נפשי מסוג CBT.