טיפול מבטיח לחולי לוקמיה?

deathcaster

New member
טיפול מבטיח לחולי לוקמיה?

מדובר על ניסוי קליני חדש בחולי לוקמיה הטיפול החדשני גרם להכחדה כמעט לחלוטין של כל הלימפוציטים הסרטניים בגופו של החולה, עד כדי כך שהכליות שלו כמעט קרסו (כי הוא התפטר בערך מק"ג של פסולת שמורכבת משיירים של תאים סרטניים) וכך נותר המצב כחצי שנה לאחר הטיפול. הטיפול הוא (על רגל אחת) הזרקה של נוגדנים כימריים (הכלאה מסוימת של סוגי נוגדנים מבלי לסבך יותר מדי) לווריד, הנוגדנים מהונדסים לזהות רצפטור (קולטן) המתבטא ע"ג התאים הסרטניים. נשמע מבטיח, נחכה להרחבת אוכלוסיית המדגם הכתבה המאמר קובץ המאמר להורדה

Gidi Shemer

New member
יפה מאד + שתי הערות קטנות

1. לא הזרקה של נוגדנים, כי עם הזרקה של וקטור שמבטא את הנוגדנים. לכאורה, רק הבדל טכני, אבל מאוחר יותר הטכניקה עשויה להיות זולה יותר מהזרקת נוגדנים עצמם (כמו במקרה של הרצפטין). 2. לצערי, אני נאלץ להסתייג מהמילה "מבטיח" וללכת יותר עם סימן השאלה שהוספת. יופי של עבודה (לא קראתי את כל הפרטים, אבל העיקרון עצמו), אבל ראינו כל כך הרבה הבטחות שהתנפצו בטיפול בכמות גדולה של פציינטים, שאני לובש את כובע הפסימיסט.

deathcaster

New member
ממממ

אני מייצר את כובעי הפסימיזם
סימן השאלה הוא המרכיב העיקרי בכותרת שלי

Gidi Shemer

New member
זה בסדר

בזמנו, כשקארי מוליס בא לשאול אותי אם הרעיון של PCR יעבוד והציע לי שותפות בפטנט, אמרתי לא שאני פסימי בעניין ושיעזוב אותי בשקט. תראה לאן הוא הגיע.

למעלה