טיפול לרכב

shiri boston

New member
טיפול לרכב../images/Emo35.gif

אני צריכה לתת את הרכב שלי לטיפול תקופתי. איך נקראים פה הטיפולים התקופתיים? למשל, כמו 10,000 5,000 וכו'? לפי מה נקבע המחיר? - האם זה כמו בארץ, דהיינו, נפתח-נפרק-נראה-ונתקשר אליך עם מחיר? האם למישהו יש המלצות/טיפים כלשהן? תודה.

ליילה

New member
אני יכולה לעזור רק עם השם...

כשהיקר יהיה פה אני אשאל יותר פרטים, אבל בעיקרון זה נקרא החלפת שמנים - oil change. לגבי איך זה עובד מחירים וכו', אני אבדוק איתו ואחזור ....

בעקרון הטיפולים נמדדים לפי המיילג'

כלומר טיפול קטן של 3000 מייל - ייקרא Three thousand miles service וכן הלאה. בטיפול קטן בדרך כלל מחליפים שמן, עושים rotation לגלגלים ומנפחים את הטיירים אם יש צורך. המחיר הוא קבוע אם הטיפול הוא סטנדרטי ולא צריכים להחליף חלקים שהתקלקלו וכו'. אם קנית את האוטו מדילר - בעקרון לדילרים יש מחלקת service שאליה את אמורה להתקשר ולקבוע את הטיפול. תשאלי מראש כמה זמן ייקח הטיפול (אולי כשאי לך לארגן שמישהו יאסוף אותך מהמוסך ויחזיר אותך לשם בתום הטיםול כי טיפול גדול יכול לקחת 5-6 שעות או אפילו כל היום , תלוי בדילר ) ואת יכולה גם לשאול בין כמה לכמה נע המחיר.

shiri boston

New member
תודה. אכן קניתי מדילר של JEEP

ואני אעשה את הטיפול לא באותו מקום ספציפי, אלא באותו סוג של מקום, רק יותר קרוב אליי הביתה. התקשרתי אליהם, הוא אמר שזה לוקח 4-5 שעות. לא ידעתי שאני יכולה לשאול מה המחיר בטלפון...אני אשאל כשאגיע לטיפול.

17205

New member
אני הולך לפי הקופונים, קצת פרטים

כאן מחליפיפ שמן כל 3000 מיל, משום מה מחליפים אחרי פחות מיל בהשוואה לארץ, או שהשמנים פחות טובים כאן או שלא יודע מה. בטיפול כזה גם בודקים את יתר השמנים והמסננים בדרך כלל נותנים לך הצעה שאתה מגיע (סליחה את מגיעה), ואפשר לבקש שבמידה והם חורגים לבקש אישור. החלפה בין הגלגלים הקדמיים והאחוריים זה כל 7500 מיל, יש מקומות שעושים את זה בחינם באם קנית/ה אצלהם את הצמיגים, בדיוק נזכרתי שאני צריך ללכת לעשות את זה, נקרא ROTATE בקשר לטיפולים אחרים זה לפי הוראות היצרן עבור הדגם והשנה, כמו למשל timinig belt שצריך להחליף אחרי 60 או 90 אלף, החלפת שמן גיר אוטומט (נוזל אדום) כל 15 אלף או 20 , טיפול בברקסים לפי הצורך. באם קנית אוטו משומש עדיף לעשות ישור קו ולבדוק מתי החליפו מה ובאם לא ידוע אז לבדוק את המצב, לדוגמא מכונאי טוב מריח את שמן גיר אוטומט ויודע מה המצב. נסיעה טובה.

מאוד פשוט

למצוא דילר מוסמך של החברה (האם האוטו עדיין באחריות יצרן?) - אם תגידי לנו מה המיילג' ואיזו מכונית (רק היצרן), אני אוכל לבדוק לך מה הטיפול המומלץ ע"י היצרן וגם את טווח המחירים. לדילרים המוסמכים יש מחירים קבועים לטיפולים האלה, ויגידו לך מראש. בהרבה מאוד מהמקרים יוכלו לשלוח לך בפקס או אימייל רשימת הטיפולים הכלולים בטיפול. בטיפולים ה"גדולים" (30,000, 60,000) מדובר בהוצאה די מכובדת... 400-700 דולר. שווה מאוד לבדוק עם מישהו שמבין (את יכולה לשלוח לי מסר אני אנסה לעזור) מה מתוך הטיפולים באמת צריך לעשות, כי בהרבה מקרים אפשר לחסוך די הרבה אם לא עושים את ככלללל מה שנכלל ברשימה שלהם.

ועוד משהו

ראיתי שכבר כתבו שהחלפת שמנים עושים כל 3000 מייל. זה לא נחשב טיפול ממש אלא סתם oil change, ואפשר לעשות את זה גם במוסך מורשה של היצרן או גם במקומות כמו Jiffy Lube או אפילו בחלק מתחנות הדלק. כדי למצוא מוסך מורשה/מוסמך של יצרן הרכב שלך את יכולה לגשת לאתר האינטרנט שלהם, ותוכלי לרוב לבצע חיפוש לפי מיקוד. אם מדובר בטיפול רציני (שלושים או ששים אלף מייל) או שאם המכונית משומשת ונקנתה מאדם פרטי ואת לא יודעת מה ה- service history, אני מאוד ממליצה להתקשר לכמה דילרים/מוסכים מוסמכים באיזור שלך ולבקש הצעות מחיר. יכול מאוד להיות שההפרשים יהיו לא קטנים.

shiri boston

New member
תודה עדי

זה טיפול קטן, כלומר ממה שהבנתי מכם, זה שמנים. לא זוכרת בדיוק כמה מיילג' עבר האוטו, אבל קניתי אותו עם 23,000 מיילג' ונראה לי שהיום הוא 25,000-26,000 (לא יותר). יש לנו אחריות יצרן על הרכב, ובעת הקניה גם הוספנו סכום מסויים שנותן לנו הארכה בשנים והגדלת האחריות הבסיסית. מדובר בJEEP גראנד צ'ירוקי

Extended Warranty

כך קוראים למה שקניתם. שימי לב שזה לא מכסה טיפולים שוטפים ובהרבה מהחוזים האלה את מתחייבת לבצע את כל הטיפולים המומלצים ע"י היצרן על מנת שהאחריות תישאר בתוקף, כדאי לבדוק את זה. שימי לב שבקרוב את מגיעה לטיפול של 30 אלף מייל, שהוא טיפול יקר (יכול להגיע לחמש מאות דולר). הייתי מציעה כשאת הולכת היום לבקש את רשימת הטיפולים והצעת מחיר שכלולים בטיפול הזה, ולנסות לקבל הצעות מתחרות מדילרים בסביבה, או לסנן את הטיפולים ולעשות רק מה שנחוץ (אלא אם כן אין לך שום בעיה להוציא על זה את החמש מאות דולר). בהצלחה!

קופונים וספר אוטו

בספר האוטו צריך להיות כתוב כל כמה מיילים צריך להחליף כל חלק, ולגבי המחיר כדאי ללכת לפי הקופונים שמגיעים בדואר. אני עושה החלפת שמנים רק עם קופון של $9.95 (פלוס Tax כמובן) הדילרים לוקחים מחירים ממש מופקעים והחלפת שמנים פשוטה יכולה גם לעבור את ה-$30, אז כדאי לשים לב...

shiri boston

New member
סליחה, אבל על איזה קופונים מדובר??

מעולם לא ראיתי שהגיעו לי קופונים בדואר של שמנים...

17205

New member
עשית פילטרניג בין V1 ל V4

איך היה המבחן? ........ יש חוברות שמכילות קופונים שונים, אז בטח עד היום עשית סינון לכל הקופונים של המכוניות

למעלה