טיפול לקוי באבי

טיפול לקוי באבי

שלום, ליפני כחודש וחצי אבי נפל בבית ומאז הוא התדרדר בהדרגה מבחינת ההליכה וכאבי רגליים. לאחר שבועיים בערך מזמן הנפילה הוא עשה צילום ומצאו שיש לו שבר בחוליה.. ואמרו - אין מה לעשות. המצב החריף עוד, עשו לו מיפוי עצמות ושוב ראו את זה אבל לא אמרו כלום (מדובר על קופת חולים כללית). הזמנו גם באופן פרטי את הרופא שמטפל בפרקינסון שלו כבר 15 שנה, והוא אמר שהבעיה לא קשורה לפרקינסון אלא לחוליה, ושהוא חושב שאין מה לעשות פשוט לקנות כיסא גלגלים ולהערך לנכות שלו. המצב החמיר עוד, הגענו למיון באיכילוב, ולאחר הטקס הרגיל של סחבת, רופאים מתנשאים, אחיות גסות רוח, עבר יום שלם שבו כל מה שעשו זה צילום רנטגן - ושלחו אותו הבייתה. שוב - המצב נעשה גרוע יותר ויותר ואבא שלי כבר יכל להזיז רק את אצבעות כפות הרגליים והכאבים היו קשים מנשוא - ולאחר שבוע שוב הלכנו למיון, הפעם לקחתי יום חופש מלא מהבוקר עד 11 בלילה בילינו במיון - הפעם עשו עמנו חסד ושלחו את אבא שלי ל - CT, ורופא אחד - נוירוכירורג היה הפעם עירני ואמר שהמצב עכשיו הוא מאוד גבולי וחייבים דחוף מאוד במיידי לעשות לו ניתוח לייצוב החוליה שלא תלחץ על העצבים. חוץ מזה היה שם האורטופד ששלח את אבא שלי שבוע קודם הבייתה והנוירוכירורג ממש גער בו על איך שהוא שלח אותו הבייתה בכזה מצב. בקיצור אבי עבר את הניתוח ביום ראשון ותודה לאל מתחיל להיות שיפור מה בתנועות שלו - אבל בגלל הזמן שלקח עד שעשו את הפעולה הזאת - ספק רב אם בכלל יוכל לעמוד על הרגליים איי פעם. ההרגשה שלי היא שהייתה זו רשלנות שהביאה למצב הזה שרופאים נורמליים לא היו נותנים למצב להגיע עד כדי כך, ועוד לפני לפחות חודש היו צריכים להמליץ על הניתוח ואז אבי היה ממשיך ללכת. זאת ההרגשה, האם יש לי פה קייס? תודה

כדי להוכיח רשלנות רפואית...

כדי להוכיח רשלנות רפואית צריך יהיה להוכיח באמצעות חוות דעת רפואית של רופא נוירוכירורג או רופא פנימאי, שרופא סביר בנעלי הרופא שבדק את האב בחדר המיון היה נוהג באופן אחר. צריך לקחת בחשבון את עלויות התביעה הגבוהות (6000-12000 ש"ח עבור חוות דעת רפואית) ולשקול את הפיצוי שניתן לקבל במקרה זה. במקביל- מציעה לפנות למשרד הבריאות בתלונה.

שמעתי במו אוזני

את הנוירוכירורג גוער באותו אורטופד על כך שהוא היה צריך לשלוח את אבא לסי טי במקום לשלוח אותו הבייתה - האין ערך בעדות הזו?

roei3773

New member
יתכן מאוד

צריך לברר האם ההמתנה של השבועיים כרוכה בנזק נוסף ביחס למצב שללא ההמתנה , במידה ובמקרה שמעת את השיחה זה לא כלכך רלונטי מאחר ואין כל תיעוד , ולכן קרוב לוודאי שתוכחש עיי האורטופד . מאחר ומצבך של אביך הולך ומשתפר זה כבר טוב ,בנתיים הייתי מציע לפנות למשרד הבריאות בתלונה.

עדכון...

תודה על התשובות, עדכון על מצבו של אבי, נראה שהיתה רשלנות נוספת: הוא הועבר לשיקום, ופתאום התחיל להרגיש ברע, התחיל להיות לו חום. בבדיקה התבררה שנשארה חתיכה מהנקז שהיה בגב שלו - בתוך הגב, וזה גרם לזיהום קשה. הוא נותח שוב, ומטופל באנטיביוטיקה כרגע. האם הפנייה עדיין צריכה להגיע למשרד הבריאות, או שצריך לתבוע? תודה

למעלה