טיפול למחשב צלילה

dkilshtein

New member
טיפול למחשב צלילה

יש לי מחשב צלילה Atom 3.1 של Oceanic כולל משדר. המחשב בן שנתיים בדיוק ולפני מספר ימים קיבלתי מייל מ Oceanic שהגיע זמן הטיפול.
האם בכלל יש צורך בטיפול למחשב צלילה? בנוסף, גם הסוללה של המחשב עומדת להיגמר האם עדיף להחליף לבד לפני הטיפול (במידה וצריך) כדי להוזיל את מחיר הטיפול או כחלק מהטיפול?

niry26

New member
בדרך כלל הטיפול מבוצע במסגרת החלפת הסוללה

לא מכיר את המחשב הזה באופן ספציפי, אבל בד"כ הטיפול הוא שיפור איטום.
בודקים את הגומיות, מחליפים את הבלויות ומנקים את החריצים שבהם הן מונחות.
זה מבוצע כחלק מהחלפת הסוללה ולכן מחיר החלפת סוללה יותר גבוה מהסוללה עצמה.
גם בגלל האחריות על ההחלפה.
לי יש זופ, שמאפשר תאורטית החלפה לבד של סוללה כולל הסבר במדריך של המחשב ועדין היצרן לא ממליץ לעשות את זה.
אני מחליף בדוגית כשנגמרת לי הסוללה. משהו כמו 100 שח פעם בשנתיים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ואני אסביר למה אני כן ממליץ לעשות את זה לבד

יש לי מחשב של אווטק שניתן להחליף בו את הסוללה לבד כמו ברוב המחשבים שנמכרים כיום.

הסוללה המומלצת ע"י היצרן עולה אצל ה"גנב" שליד הבית שלי 15 ש"ח ואילו החלפה אצל טכנאי מוסמך עולה כפי שצויין קרוב למאה ש"ח.

בשבוע צלילות אני פותח מעל 10 פעמים את המארז של המצלמה, מוציא ומכניס אותה, הצפת המצלמה פירושה נזק של מעל 1500 ש"ח ובכל זאת גם אני וגם כל הצלמים שאני מכיר עושים את זה לבד ולא אצל טכנאי. החלפת סוללה במחשב שלי וברוב המחשבים שאני מכיר אינה מסובכת יותר.

בכל המחשבים שאני מכיר תא הסוללה מופרד מהמחשב וגם אם הוא יוצף תינזק הסוללה בלבד (כבר אמרנו, 15 ש"ח).

בזמן החלפת הסוללה מומלץ כמובן לנקות את האורינג וכמובן גם את החריץ בו הוא יושב בדיוק כמו שעושים במצלמה אבל אין שום סיבה להחליף אותו בכל החלפת סוללה. במקרה הכי גרוע שיסתבר בדיעבד שהאו רינג היה פגום לכל היותר הפסדנו 15 ש"ח.

כמובן לבעלי ידים שמאליות לא מומלץ לעשות את זה לבד וגם לא לנסות לתקן לבד שום דבר.

giladshay

New member
בגדול אני יכול להסכים עם מרבית מה שכתוב

משפט אחד לא ברור לי ואני מצטט: "בכל המחשבים שאני מכיר תא הסוללה מופרד מהמחשב וגם אם הוא יוצף תינזק הסוללה בלבד (כבר אמרנו, 15 ש"ח)".
הצפת תא סוללה יגרום אמנם לנזק של הסוללה, אך גם לקורוזיה במיגעות של הסוללה שלאורך זמן עשויות להינזק, אלא אם אני טועה.
אז אני מבקש הסבר.

macavity

New member
אתה צודק. ועדיין

הוצף? אז מנקים טוב, אפילו מורחים בעדינות WD-40 עם מקלון אוזניים והכל בסדר.
&nbsp
פספסנו ויש קורוזיה על המגעים - טיפה חומץ על מקלון אוזניים ימיס את הכל, ולאחר מכן - שוב מנגבים היטב ושמים חומר נגד חלודה אם רוצים.
&nbsp
ואם עדיין מפחדים - אז שווה להשקיע 100 ש"ח פעם בשנתיים כדי לא לפחד.

giladshay

New member
אני מניח שאתה מתבדח

giladshay

New member
כנראה שההנחה שלך לגבי ההנחה שלי- נכונה. אם כך הדבר-

לפי מה שדורון מתאר- אם אכניס וייפר לים כשתא הסוללה שלו פתוח במתכוון, לאחר היציאה מהמים- אני צריך:
{
לנקות טוב, למרוח בעדינות WD-40 עם מקלון אוזניים והכל בסדר. אם יש קורוזיה על המגעים - טיפה חומץ על מקלון אוזניים ימיס את הכל, ולאחר מכן - שוב מנגבים היטב ושמים חומר נגד חלודה אם רוצים.
}

האם הנאמר לעיל מבוסס על נסיון עם וייפר לאורך זמן

מנסיון שיש לי עם חדירת מי מלח למוצרים אלקטרוניים (לרבות חלקים מתכתיים אלקטרוניים, כולל מיגעות)- שום טיפול לא יעזור

הקורוזיה תתחיל להתפתח תוך שבועות ותעכל כול מה שנקרה בדרכה.
לפיכך המיגעות עשויות להתפורר באיזשהוא שלב (אלא אם הן עשויות מפלב"ם שעבר טיפול מיוחד להתמודדות עם מי ים), ולכן ביקשתי הסבר.

כאשר מי מלח חודרים למוצרים אלקטרוניים, עפ"ר המוצר- ז"ל.
המלח יעכל הכול

למען הסדר הטוב- אחדד:
(א) אני לא יודע איזה טיפול אלקטרוכימי עברו המיגעות (ו/או- כול חלק אחר המצוי בתוך תא הסוללה) וייתכן שכול מה שאני מפטפט זה סתם קישקוש בלבוש.
(ב) לא שאלתי את סונטו- מה קורה במידה ומי ים חודרים לתוך תא הסוללה. שווה לבדוק אצל רני.
(ג) לא הייתי מציע להקל ראש בנושא הצפת תא הסוללה במי ים.
(ד) אני כן מחליף סוללה בוייפר שלי ובזופ הישן (גייקו) של אישתי, אבל זה בגלל שאני סומך על הכישורים הטכניים שלי, למרות שברור לי שמדובר בסיכון.

zulufox

New member
איך תתקוטטו לבד בלי עזרה ?

יש הבדל בקורוזיה ללא פוטנציאל חשמלי.. ועם פוטנציאל.. כשהאחרון חריף יותר..
קרי : חדירת מים לתא הסוללה עם הסוללה תייצר נזק גדול יותר מאשר חדירה ללא סוללה..

הדגשתי מספיק את נושא החדירה ?

niry26

New member
הזכרת לי את המצלמה הראשונה שלי עליה השלום

זה היה חודש מאי, קרקעית הים היתה עמוסה בטריגונים. ב13 הפסקתי לספור.
הרמתי את המצלמה לתפוס 3 טריגונים שהרימו אחד את השני מהקרקעית וגיליתי קופסא שקופה מלאה במים חומים.
חשוב לזכור:
- המחשב שקוע במי מלח בלחץ לפרק זמן ארוך.
- החומצה שיוצאת מהבטריה הרבה יותר גרועה ממי מלח.
- זה תמיד יקרה ברגע הכי לא מתאים. שאל את מרפי ;-P

dkilshtein

New member
אז בעצם

אתה ממליץ להחליף לבד את הסוללה וזה בעצם כל הטיפול (וכמובן לנקות את ה o-ring)?
יש לי את המפתח (מפתח מיוחד לסוללה שהגיע עם המחשב) ויש לי גם סוללות שקניתי כבר

dimab

Member
חייב להוסיף שלמרות מה שהשיח כתב, ברוב מחשבי השעון שראיתי,

ולא ראיתי את המחשב הספציפי שלך, תא הסוללה אינו מופרד משאר המחשב ולכן במקרה של הצפה של מחשב שכזה הנזק הרבה יותר גדול - ככל הנראה שווה לערכו של המחשב כולו.
יחד עם זאת, לי אישית יש את מוסקיטו בערך משנת הייצור הראשונה שלו - 2000 - וכל ה-15 שנה שיש לי אותו אני מחליף את הסוללה לבד - בערך פעם בשנה-שנה וחצי. רק מהכסף שחסכתי בשנים האלה אפשר כבר לקנות אחד חדש
אבל גם אני, כמו גלעד, סומך על הקישורים הטכניים של עצמי, כך שבסופו של דבר זה עניין של הרגשה...

dkilshtein

New member
תודה, לא חשבתי

על נושא האחראיות להחלפת סוללה.
אגב, מי עושה טיפולים לציוד של Oceanic?

tandy1000

New member
אקווהספורט באילת

נדמה לי שיובל מאקווהספורט הוא הנציג של oceanic בארץ

yuval goren

New member
החלפת סוללה במרבית מחשבי OCEANIC

שלום רב,
במרבית מחשיבי אושיאניק ניתן להחליף סוללה באופן עצמאי (כל מחשב שמגיע עם מפתח תואם, ניתן לבצע את הפעולה באופן עצמאי)
במונחי אחריות, דרישת החברה היא להחליף ערכת טיפול מקורית של החברה.
בכל מקרה במידה והחלפת סוללה רצוי להחליף את האטם ולגרז אותו גירוז עדין ודק
במידה ואתה לא בטוח אתה מוזמן להגיע אילנו ונדריך אותך איך לעשות את זה
בכל מקרה אם יש שאלות אתה מוזמן להתקשר לחנות ולבקש מרובי או ממני עזרה
יום טוב
וקיץ עמוס בצלילות מהנות ובטוחות
יובל

למעלה