טיפול כשחולים...

Mb1611

New member
טיפול כשחולים...

בוקר טוב, התייעצות:
2 הקטנים בני שנה וחודשיים נמצאים במעון ואני אמורה להתחיל לעבוד בתפקיד חדש חודש הבא.
אין לנו שום אפשרות לחיות ממשכורת אחת כך שהיציאה לעבודה היא הכרח.

אין סבתות או עזרה קרובה ואני חוששת איך אסתדר עם ימי המחלה המרובים שלהם והעבודה החדשה.

הייתי שמחה לשמוע איך התנהלו הדברים אצלכן?? אולי אקבל רעיונות

taltal153

New member
חיסנת לשפעת?.....

אולי זה יכול להוריד את כמות המחלות. אם תחסני לפני סופ"ש , אז אם כתוצאה מהחיסון יהיה קצת חום וכו' , לפחות זה יהיה בסופ"ש.
אני הכנסתי למעון בספטמבר ומחפשת עבודה , אז גם אשמח לשמוע רעיונות.
הבעיה היא שאני נגד מטפלות/בייביסיטר עם ילדים חולים , לא יכולה לסבול את הרעיון שכשחולים לא יהיו עם אמא/אבא.
בעבר היינו פשוט מתחלקים חצי חצי כשחולים, אבל לא היו תאומות, היו ילדים בודדים, עכשיו זה פי 2....

Mb1611

New member
הלוואי וזה היה רק שפעת:)

הוירוסים שונים ומשונים, וכמעט כל יום אני עם אחד מהם בבית.
גם אני חושבת שחולים צריך את אמא ואבא אבל לצערי במציאות חיינו בלי פרנסה לא נשרוד :(

בוירוסים הקשים יותר ברור לי שאני איתם אבל לפעמים מקפיצים אותי גם שמעט עולה החום בגלל השיניים או כל מיני כאלה

תתני חיזוקים על בסיס קבוע

יש מלא בשוק.
אם את מת"א אני יכולה לשלוח לך במסר שם של בית מרקחת טבעי שיש לו פורמולה נהדרת לחיזוק מערכת החיסון.
אני חושבת שדווקא החיסון לשפעת הוא זה שמביא את כל הצרות כי הוא מאד מאד מחליש את הגוף כך שאם עוד לא חיסנת אז אין שום סיבה שבעולם.
המון ויטמין C, אוכל בריא וזה עובר...
כדאי גם לנסות לצאת ממעגל של אנטיביוטיקה שגם מחלישה את הגוף.
(אני מדברת מנסיון של 5 ילדים, מילדים שגדלו עם אנטיביוטיקה לעומת אלא שהוצאתי אותם מזה בגיל מאד צעיר...)

ואין מה לעשות בחורף צריך להישאר קצת עם הילדים. גם לך וגם לבעלך לכל אחד מכם בנפרד מגיעים 8 ימי מחלת ילד ע"ח ימי מחלה בשנה.

תהיו בריאים

"אם לא חיסנת אין שום סיבה בעולם"?!

את רושמת את זה כמקור מוסמך? סליחה שאני קצת תוקפנית אבל לא נראה לי שמשפחה של 5 ילדים הם מדגם מייצג של האוכלוסיה.
אני מקפידה לתת לילדים חיזוק נוסף למערכת החיסון (ועם זה אני מסכימה עם כל מילה שרשמת) ועדיין היו לי מליון סיבות בעולם לחסן אותם ואותי בחיסון שפעת, להיפך בגלל שהמערכת חיסון שלהם חזקה אני לא חוששת ואכן כולנו עוברים כל שנה (כבר שנה שלישית) את החיסון ללא שום תופעות לוואי..!
כמות מחלות החום שלהם די נמוכה מאז שנולדו (באופן יחסי כמובן) ועדיין בשנה בראשונה בגן לעומת שנה שעברה (שפיספסו כל אחד יום או יומיים סה"כ כל השנה) הייתה שנה מרובה במחלות ותחלואות, אם זה תקופות של שילשולים ואם זה הפה והטלפיים (של דילג אגב על שום ילד בגן) ואם זה כל וירוס אחר שעד שמערכת החיסון לא נלחת בו היא לא מפתחת מספיק נוגדנים בגוף או את הנוגדנים המתאימים לאותה מחלה כדי שהגוף לא יחלה בה שוב.
לא סתם זה ידוע ששנה ראשונה בגן היא רווית מחלות כי באופן כללי רוב הילדים אכן חולים בשנה הראשונה יותר מאשר בשנים שאחרי.

אני מסכימה מאוד עם רוב הגישה שלך של לתת לגוף את הכלים להלחם לבד במחלות עד כמה שניתן ולחזק את המערכת החיסונית אבל לדעתי לתת הנחיה גורפת שחיסון הוא מיותר ולא נחוץ היא קצת לא במקום (לדעתי).

אל תתקיפי אותי

זוהיא דעתי.
לא אמרתי לא לחסן כלל. אני לא נכנסת לזה כאן.
אמרתי שחיסון השפעת לדעתי הוא מיותר לגמרי, אם יגן על סוג אחד של שפעת תוכלי לקבל את האחר, סתם להכניס נגיף לגוף, לכן אם היא עוד לא חיסנה לדעתי, הלא מוסמכת, אפשר לוותר.
את לא תמצאי אף "מקור מוסמך" שיוכל לחתום על מסמך שהוא מתחייב שחיסון השפעת (או כל חיסון) יעבור ללא תופעות לוואי מהקלות ועד הקשות שבהן.
ולא הילדים שלי לא חלו בכל המחלות בשנה הראשונה שלהם בגן. אבל הם לא מדגם אוכלוסיה מייצג אז זה לא ממש משנה.
רק בריאות

רופא הילדים שלנו הסכים עם דעתך
הוא אמר לנו שכל המחקרים שהוא ראה שמוכיחים את היעילות והכדאיות של חיסון השפעת הם מחקרים ממומנים ע"י חברות התרופות, ושבפועל הוא לא רואה פער מבחינת התחלואה בין המחוסנים ובין הלא מחוסנים.
וגם, שמאחורי ההמלצות של משרד הבריאות מסתתרות לא פעם אג'נדות כאלה ואחרות (למשל: הצטיידות יתר).
&nbsp
הוא לא רופא שמתנגד לחיסונים באופן גורף, אבל הוא אמר לי שאת הבן שלו הוא לא מחסן לשפעת ושהוא לא ימליץ לי לעשות חיסון שהוא לא עושה לילד שלו.

זכית לרופא נהדר

לקח לי 11 שנה למצוא רופא שלא ישר זורק אנטיביוטיקה.
שלא מתנגד לחיסונים מצד אחד ומצד שני מכבד אותי מאד בהחלטתי לא לחסן והולך איתי עד הסוף עם זה.
לבן שלי היה שיעול שנה שעברה שכל רופא מיד היה נותן כבר אנט' מכיוון שזה לקח 3 חודשים.
והוא, רק שאל אותי כל הזמן "את רגועה? אם כן אז גם אני רגוע. תפעילי את כל הטבעי שאת מכירה"
אני אשמח לשם הרופא שלך במסר למקרה הצורך... :)

כשאלה היתה מאושפזת לפני 3 שנים, 90% מהמאושפזים במחלקת ילדים

היו ילדים עם דלקת ריאות - כולם, ללא יוצא מן הכלל, ילדים שלא חוסנו נגד שפעת, והדלקת ריאות היתה סיבוך של השפעת שהם חטפו.

מסכימה עם ליאורה שמשפחה אחת בהחלט לא מייצגת.
צריך לזכור שחיסון שפעת מחסן רק נגד שפעת, ולא מונע מחלות אחרות.

matyc

New member
בקשר לימי המחלה זה 8 ימים לכל הילדים לה ולבעלה ביחד

לידיעתי זה שמונה ביחד כמו שמטי אמרה

אצלנו אפילו מחתימים את בן הזוג כשאני מגישה אצלי בעבודה, כי סופרים ביחד...

אתן שתיכן טועות

החוק מאוד ברור - הורה זכאי ל-8 ימי מחלת ילד. כל הורה. הורה יחידני "מקבל" את הימים של האם והא ולכן ה\זכאי ל-16 ימים.

בכדי שהורה יוכל לקבל את הימים הללו - הוא צריך להוכיח שבן / בת זוו אכן עבדה בימים אלו.
אבל, ופה נכנס הפטרוניזים ושובניזים המובנה אצל רוב המעבידים - ההנחה הבסיסית היא שהאם תשאר עם הילד החולה, ועל כן רוב המעבידים לא מבקשים הצהרה שבן הזוג עבד באותו יום שהאם מבקשת תשלום בגים מחלת ילד (אבל כשבן הגזוג מבקש - הוא צריך להביא תצהיר שהאישה עבדה)

פולספגן

New member
נכון שאת צוחקת?

היעילות של החיסון לשפעת לילדים מתחת לגיל שנתיים נמצא כלא יעיל והחוקרים (קב' קוקריין) ציינו כי השפעתו זהה לזו של חיסון דמה (פלסבו).
Jefferson T, Rivetti A, Di Pietrantonj C, Demicheli V, Ferroni E. Vaccines for preventing influenza in healthy children.Cochrane Database Syst Rev. 2012;8:CD004879

Bacio

New member
טיפולים מחזקים?

כמו פרוביטיקה וכו'.
&nbsp
אגב, גם אם מה שנאמר על חיסון נכון לילדים מתחת לגיל שנתיים וחצי, את ובן זוגך יכולים להתחסן, ואז למנוע את מעבר השפעת אליהם ממכם.
&nbsp
ואני העדפתי לחסן, מכיוון ובכל זאת מדובר על פגות, ולא רציתי לקחת סיכונים מיותרים לאף אחד.

matyc

New member
אני נתתי להן פרוביוטיקה בבקבוק של הלילה

תנסי לשריין איזה שכנה פנסיונרית שתוכל לעזור לך

ימי מחלה

הדיון הפך לדיון הרגיל סביב חיסונים וזו לא היתה המטרה
לגבי ימי מחלה. ראשית יכולה לעודד שזה בעיקר בשנה הראשונה של הגן ומשתפר עם הזמן.. ובכל זאת, רעיון השכנה או מטפלת שזמינה מדי פעם אם צריך הוא לא רע. אפילו לחצי יום
ולעניין חצאי ימים, לי יש מטפלת אבל אם היא לוקחת חופש מדי פעם... או לא יכולה להגיע, אני משתדלת לחלוק את היום עם בעלי. ואז אני יוצאת מוקדם לעבודה, הוא נשאר עד הצהריים ומתחלפים. כך כל אחד מספיק לעשות כמעט יום עבודה. זה לא פתרון אידאלי אבל מתאים למדי פעם. ועוד - אם את גרה קרוב לעבודה, אז אם מקפיצים על משהו לא מסובך, אולי את יכולה לקחת לעבודה (לא יודעת מה סוג התפקיד והיכן העבודה) אבל לפעמים יש כאלה בעבודה שגם עוזרים קצת עם הילד החולה. הם אמנם עוד קטנים אבל לשעתיים-שלוש זה אפשרי.
ולי יש מטפלת שנה שנייה כבר... אז פתרתי הרבה מבעיות המחלות אצל כל הילדים. עם התאומות- באמת החודשיים-שלושה הראשונים היו מטורפים עם המחלות ואחר כך בגדול זה נרגע.
&nbsp

oshervosher

New member
אשמח לעצות לחיזוקים על בסיס יומי

כל מי שדיברה על חיזוקים, יש מצב שתפרטו מה אתן נותנות? עד עכשיו אני משתדלת שהתזונה תהיה בריאה ומלאת ויטמינים. משתדלת להאכיל קיווי, פירות הדר כל יום. מה אפשר לתת מעבר לתזונה? השוק מלא בויטמינים ואין לי מושג מה מומלץ...והאם יש חיזוקים נגד וירוסי בטן למיניהם?

למעלה