טיפול טבעי בפטריה

Revili

New member
בד"כ מומלץ...

לטפל בו זמנית בפיטמה ובפה של התינוק...הטיפול יעיל יותר כך. אך אין מניעה לחכות אם הטיפול בפה של התינוק במידה והפטרייה אינה מטרידה אותו ולא מקשה עליו לינוק...את יכולה לטפל בינתיים רק בפיטמה ולעקוב אחר הפטרייה בפה. פטריה משגשגת בד"כ במקומות לחים וחשוכים, לכן ההמלצה להשאיר את הפטמות חשופות לאויר ולאור במידת האפשר. מומלץ להמעיט בשימוש בפדים, אך כאשר אין ברירה, יש להחליף את הפדים בתכיפות גדולה ולא להשאיר פד לח לאורך זמן. דקטרין בטוח לשימוש בהנקה עפ"י הנחיות הרופא, אין חשש מהרעלה...יש למרוח שכבה דקה ושקופה על הפיטמה מיד לאחר ההנקה ואין צורך לשטוף את הפיטמה לפני ההנקה. אין צורך לשפשף את הלשון של התינוקת, בלי קשר אם את מורחת לה משחה או לא.
תרגישו טוב

יוקטנה

New member
טיפול טבעי בפטריה

שלום :) "לשמחתי הרבה" גידלנו ביתי היונקת ואני, פטריה. לאחר שטיפלתי בהצלחה בפטריה בדרך טבעית בבני (בסיבוב הקודם), אני מנסה גם הפעם. אני נוהגת לשפשף את פנים הפה של התינוקת בגזה (או חיתול טטרה) ספוגה בלימון, מספר פעמים ביום לפני הצורך, ולשים פד טבול בחומץ תפוחים למשך מפר דקות על השד. אמנם ביתי כבר בת חצי שנה, אבל שאלתי את עצמי האם ניתן לנקות בלימון גם את פיו של תינוק צעיר מאוד. אם לא, מאיזה גיל ניתן לעשות זאת? תודה רבה!

Revili

New member
../images/Emo70.gif לשים לב...

המאמר מדבר על איבחון שגוי של פטריה...ולא על טיפול כאשר האיבחון מוצדק. אין ספק שקודם צריך לאבחן נכון ורק אז לטפל. פטריה שאינה מפריעה לתינוק אינה מחייבת טיפול. אך אין צורך להפחיד אימהות כאשר הטיפול הוא מוצדק ובמקום.

Revili

New member
לא חושבת שיש מגבלת גיל...

כל עוד התינוק לא ממש בולע לימון אלא משפשפים לו את הלשון במעט פד ספוג- זה לא נראה לי בעייתי בשום גיל. במקרים קלים של פטריה, כאשר התינוק לא נראה סובל ...לא תמיד חייבים לטפל.

יוקטנה

New member
תודה על התשובה המהירה!

הפטריה כבר לא מציקה לתינוקת, ככה שהפסקתי "להטריד" אותה. בימים הראשונים, עד שבכלל הבנתי מה קורה לנו, היא היתה מאוד עסוקה בפה: ליעלעה, בלעה בקולניות, נקשה בלשון... לאחר שהייתי מנקה את השכבה הלבנה היא היתה נרגעת מהפעולות הללו למשך כמה שעות, וגם נירדמה יותר בקלות (אם לא הצליחה להרדם קודם לכן). ביומיים האחרונים ראיתי עדיין מעט משטח לבן גם בלחיים, אבל מאחר והיא לא התלוננה, לא ניקיתי שוב. אבל אני... אאוץ'
עדיין סדקים כואבייייייים! נו, טוב, שאלה יהיו הצרות שלנו
המשיכו בעבודתכן הברוכה בפורום!

I would not recommend this treatment

Lemons are highly allergenic and could cause allergies in babies. Rubbing the tongue is also not a good idea as it could cause tissue damage and pain. Rubbing lemon juice into an open wound is very painful! In this forum, we give evidencs-based advice and until you can show me a study which shows that this treatment was tried on many babies and did not cause any bad effects, we cannot recommend it. The accepted treatment for candida is Daktarin Oral Gel in the baby's mouth and an anti-fungal cream on the mother's nipple. If the baby has candida and it is not causing problems in breastfeeding, there is no reason to treat it.​

למעלה