טיפול זוגי

s a r a1

New member
טיפול זוגי

בזמן האחרון , בעקבות המשבר האישי שלי, אני קוראת כאן יותר ויותר. יש משפט שחוזר על עצמו היינו בטיפול .. כך וכך זמן ולא עזר. מקרה אחר קרוב יותר,יש לי שתי חברות טובות הבעיות היו מאוד שונות אחת מהשנייה ניסו "להציל" את הזוגיות פנו לטיפול והיום שתיהן גרושות ויש עוד כל מיני דוגמאות קטנות ..של מצבים שלו הגיעו לגירושים אבל גם לא שינו את פני הדברים. מה שעוד לא שמעתי זה על טיפול מוצלח ששינה ובאמת הציל מערכות יחסים. מה דעתכם ? מנסיון יש הצלחות ? מה האחוז שלהם ???

seeyou

New member
טיפול מוצלח ?../images/Emo8.gif

זה כמו כול טיפול...מתקנים במקום אחד -מקלקלים באחר...כמו במוסך... תגדירי מה את מבינה ב"טיפול מוצלח ".... הוא יתחיל לאהוב אותך יותר בגלל שככה אמרו לו? אני נגד הרעיון שגורם חיצוני יחטט ביחסים בינו לבינה... ישנם דברים אינטימים שברגע שיוצאים לאוויר מאבדים מערכם... אם אין כימיה בין בני הזוג,או אינטליגנציה רגשית אז חבל על הזמן. Love is a matter of chemistry, but Sex is a matter of physics. בן גוג לחיים זה כמו חבר "משודרג".... A friend is one who knows who you are, understands where you have been, accepts what you become, and still gently invites you to grow אצלך יש דבר אחר. את כותבת:"בעקבות המשבר האישי שלי".... לפעמים מבאים לזוגיות בעיות אישיות והופכים אותם לבעיות של הזוגיות. יוסי

s a r a1

New member
מסכימה, מחפשת מתנגדים../images/Emo124.gif

לא יכולתי לכתוב את זה יותר טוב, כשאני כותבת המשבר האישי שלי, אני בהחלט מתכוונת למשבר הזוגיות שלנו(שלי ושל בעלי) רק שבמדיה הזו היא הופכת לשלי. הוא אומר שהוא אוהב אותי הוא מוכן לעשות כל מה שאבקש כדי שארגיש טוב יותר, בפועל לא מרגישה שיש רגש מאחורי המילים, שפת הגוף מדברת אחרת, אחרי 12 שנה ביחד שלושה ילדים מקסימים רוצה לחשוב שאפשר למצוא פתרון, יש ???

hatik

New member
סביון||

יוסי אני מסכימה איתך אתה צודק ב-100%

dovk

New member
רק טיפול!!!

מי שבאמת רוצה לתקן - את הזוגיות ו/או את סיפור החיים ששוב ושוב מוביל למקומות לא טובים, יכול לדעתי לעשות את זה רק בעזרת טיפול. אני אחזור על הסיפור שלי: בגיל 20 בערך קלטתי שאני מכשיל את עצמי דווקא במקומות בהם יש לי פוטנציאל להצליח, מעצבן דווקא את האנשים שיכולים לעשות לי טוב ומוצא את עצמי שוב ושוב במצבים מיאשים ועגומים. מאז, 30 שנה לסירוגין, אני נעזר בפסיכולוגיה בצורות שונות (טיפול פרטני, קבוצתי, וזוגי), ועברתי כמה וכמה מטפלים ומטפלות. אני לא רוצה לחשוב איך היו נראים החיים שלי היום לולא נעזרתי בטיפול בכל מיני צמתי דרכים בחיים שלי, אם מבחינת התפתחות אישית ואם מבחינת זוגיות, תעסוקה ומה לא. אף פעם לא רואים שינוי מיידי, לרוב הדברים קורים בהדרגה ובהחבא, אבל פתאום רואים שפועלים אחרת והתוצאות טובות יותר. כך גם בזוגיות. תת המודע שלנו מכוון אותנו כל הזמן לדברים המוכרים לנו, גם אם הם "רעים" (לכן, לרוב, ילד מוכה יהיה או מבוגר מכה או מבוגר מוכה). זה מאוד פשטני, אבל זה יכול להסביר למה אנחנו מתאהבים באדם שפתאום מסתבר שהחיים איתו הם סבל מתמשך - משהו בתת המודע שלנו מביא עלינו את המצב הזה. רק בטיפול אפשר להבין למה, רק בטיפול אפשר - או לתקן את הזוגיות, או לצאת ממנה "בריאים" יותר, ובדרך בריאה, זאת אומרת בלי מלחמות מרות ומימון וילות לעורכי דין. גם בזוגיות שלי, שהיא טובה למדי, טפו טפו, נעזרנו בטיפול זוגי בכמה שלבים, ולכן, גם אחרי 15 שנה עם כל מיני קשיים, עדיין טוב לנו ביחד ואנחנו מתגברים על משברים ויוצאים מהם למקומות טובים יותר. אז כן, אני יכול להעיד בגוף ראשון שטיפול זה דבר מוצלח. אני יכול להעיד בגוף ראשון, שאם לא הטיפולים, לא הייתי מגיע ממשרה של כתבנית מחליפה במנפראואר (כן!) לתפקיד ניהולי בחברת הי טק, וממנו לתפקיד אחר שאחרי 6 וחצי שנים נפרדתי עם ברכת פרידה שרבים היו חולמים לקבל ממקום עבודה, ולמקום עבודה הרבה יותר טוב ומכניס, שגם בו אני נאלץ להעזר בטיפול כדי "לשרוד". כשרע ולא מטפלים, נשארים ברע. גם את מתגרשים, הסיבות למה התחתנו עם מישהו כזה "לא מתאים" נשארות, ונתחבר שוב לאחד (או אחת) כזה. יש לנו ידידה, אישה מבוגרת, שבעלה הראשון היה גבר אלים ומכה והיא התגרשה ממנו. זה ממש לא יאומן, איך הבת שלה התחתנה גם עם גבר כזה והתגרשה, ועכשיו היא נפרדת מבעל שני אחרי, לא יודע, 15 שנה, שרק עכשיו היא מבינה עד כמה גם הוא היה אלים כלפיה (בלי שום אלימות פיזית) והיא חיה עם זה שנים מבלי להרגיש. רק טיפול, זה קשה, זה ארוך, אבל אין משהו פורה יותר ומתגמל יותר מהשקעה בנפש. אם הבעיות הן בזוגיות, תמיד עדיף אם בן הזוג מצטרף, אבל אם הוא לא, לכו לבד. או שהוא יתפוס מתישהו שהוא נשאר מאחור ויצטרף, או שישאר מאחור - לכם יהיו כלים להפרד (או להתגרש) באופן תרבותי ולא הרסני. וגם זה שווה משהו, לא? סליחה על ההתפרצות, אבל קשה לי לראות, בפורום זוגיות במשבר, כל כך הרבה התנגדות לנושא. דב

a l t h e a

New member
אבל

יש כל כך הרבה מטפלים לא שווים. אני מתבטאת בעדינות. כל כך חשוב להגיע למישהו טוב, מלומד, חכם. אין לי עניין לפגוע באף אחד, אבל זה ככה. לא כל העוסקים במלאכה טובים בזה. ואז, אם מגיעים לאיש/ה הלא נכון,מישהו שאין לו מה להוסיף לך, התיסכול גובר, האמון נחלש. ולא בהכרח מטפל שעזר לאחד, יתאים גם לאחר, וזה יכול להיות בגלל הרבה סיבות. אז לדעתי, כל הנושא של טיפול כן בעייתי. מטפל זה לא דבר קדוש. זה אדם, שחי את חייו, מגיע לעבודה עם מטען החיים שלו, ומתוך הכרות, רבים מהם לא יודעים להתמודד בהצלחה עם הבעיות האישיות שלהם. לפעמים חבר אמיתי וחכם, שווה הרבה הרבה יותר.

אגמית1

New member
כמה בערך עולה טיפול זוגי?

היי, לפני פירוק סופי בעלי הציע שנלך לטיפול זוגי. אני מצידי חושבת שזה רק יעזור לנו להיווכח שצריך להיפרד. אבל אם החלטנו להיפרד אחרי 10 שנים, חודש אחד נוסף לא ישנה. אז סיכמנו שנלך לטיפול. רציתי לדעת מה טווח המחירים של טיפול זוגי. תודה מראש.

s a r a1

New member
לא רציני !

איש המערות יקר, הסקר ששלחת מונה 7 משתתפים, זה לא משקף כלום. מאוד לא רציני

מה לעשות שנכנסת מייד כשהוא התחיל?

את לא מבינה שלוקח זמן עד שאנשים מצביעים?

הסקר הוא התשובה הטובה ביותר

הסקר הוא התשובה הטובה ביותר שיכולתי לתת לשאלתך שהופנתה אל הפורום. לכמה תשובות ציפית מהפורום? מה מידת אמינותן הסטטיסטית? האם המדגם מייצג? אני מקווה שלאורך זמן הסקר יתעדכן ותהיינה מספיק תשובות כדי לקבל תמונה - כאמור במגבלות המדגם האופייניות כאן.

s a r a1

New member
סליחה

לא הבנתי שאתה פתחת את הסקר, חשבתי שהפנית אותי לסקר שנעשה בנושא. וכשנכנסתי וראיתי את כמות משתתפי הסקר המחשבה הראשונית הייתה : מה זה הסקר הזה ??? שוב סליחה

amit1968

New member
טיפול זוגי

היי שרה אז ככה..... נתחיל בזה שאין כאן שום מעשה קסמים. טיפול זוגי לא מבטיח בשום מצב פיתרונות קסם והצלה מהירה של הנשואים שלכם. בעזרת הטיפול ניתן למצוא את שורש הבעיה בחיים הזוגיים שלכם ואז תפקידכם (בעזרת הדרכת המטפל ובעזרת הכיוונים שהמטפל מתווה)דרך עבודה קשה (ומנסיוני האישי העבודה מאוד מאוד קשה, תוכלו לעבוד על אותם בעיות. לא תמיד מצליחים לפתור את הבעיות ואני יכול להעיד שאנחנו הגענו לטיפול עקב משבר קשה מאוד בחיי הנישואים שלנו(בגידה של אישתי), הטיפול גרם לי באופן אישי לרגעים קשים מאוד. להגיד לך שזה עזר והצליח, אני לא יודע אנחנו עדיין יחד. יש ימים טובים ויש ימים רעים ואפילו מאוד. אבל דבר אחד לקחתי מהשיחות עם המטפלת והוא שגם אם בסופו של דבר נתגרש אני אדע שעשיתי את המקסימום ואנחנו מתגרשים מנקודה "חזקה" שבה התהליך יהיה נכון בכל מקרה אם תרצי יותר פרטים ועזרה אז בשמחה האימייל שלי [email protected] בהצלחה

לדעתי אחוז נמוך של הצלחה..

וזאת מיכוון שלפעמים אי אפשר לגשר פערים עקב אי התאמה בסיסית. לפעמים האהבה ניגמרה ובלעדיה אין מה להציל. לפעמים ההתנהגות שלנו כל כך מקובעת שלא ניתנת לשינוי. לפעמים השינוי וההצלחה זמניים בלבד. לפעמים ההצלחה תלויה באיטילגנציה של בני הזוג ואפשרות קליטת הייעוץ והבנת פישרו. לפעמים היועץ בכלל לא מוצלח או מתאים לזוג הספציפי. אין בכוונתי ליאש אותך אך אם אתם מנסים מס' מועט של מיפגשים וזה לא עוזר פשוט תחתכו ונסו יועץ אחר או שיטה אחרת.

למעלה