טיפול הומאופתי

אבשי14

New member
טיפול הומאופתי

שלום האם מישהו מכיר או התנסה בטיפול כזה בהפרעות שינה או בכלל על ילדים על הספקטרום?

TikvaBonneh

New member
הפרעות שינה

הבנים שלי מטופלים במכון לשינה בתה"ש. הם מקבלים תוסף צימחי שמיוצר בבית מרקחת הומאופאטי, אבל זו לא ממש הומאופטיה. מדובר במלאטונין. הניסיון שלנו מצויין, ממש שינה להם את החיים.

אבשי14

New member
מה זאת אומרת?

מה זה שינה להם את החיים? יש לי ילד בן שנתיים וקצת שלוקח לנו המון זמן להרדים אותו ואחרי שהוא נרדם הוא מתעורר המון בלילה. זה יכול לעזור לנו?

לנו עזר מאוד לשינה

תוך 12 שעות מהטיפה הראשונה הילד חזר לישון צהריים. לא עשינו כלום חוץ מזה ואין הסבר אחר.
שינוי דרמטי. לא זוכרת את כל הפרטים אבל זה לא שאין יותר בעיות שינה אבל עולם אחר לחלוטין.

כשהייתי קטנה טופלתי גם בהומיאופטיה וזה מאוד עזר...

TikvaBonneh

New member
אי אפשר לדעת

הרופא צריך לבדוק. אבל זה עוזר רק בהרדמות. לא הייתה בעיה של התעוררויות.
השינוי הוא שהם נרדמים בקלות בזמן, ישנים יותר שעות, מתעוררים בבוקר בקלות, מתארגנים, ערניים. מתרכזים יותר טוב בבית ספר. יותר רגועים. שינה מאוד חשובה לילדים.

TikvaBonneh

New member
יש במכון גם פסיכולוג

התעוררויות בלילה נראה לי יותר התחום שלו... כדאי שגם הוא יהיה מעורב.

naomami

New member
מה נחשב קושי בהרדמות?

אצלנו ילד בן 9, בד"כ שולחים אותו למיטה סביב 9 בערב, לעיתים קרובות מתקשה להרדם, קם כמה פעמים- לשתות, "מלא מחשבות שמקשות להרדם"... יכול להרדם רק 9 וחצי, אך יכול להמשך גם עד 10 וחצי. בד"כ יתעורר ב- 6 בבוקר (7 אם הלך לישון ממש מאוחר).
האם נשמע כמו קשיי הרדמות, או שסביר לגילו?

טסרקט

New member
איך הוא קם בבוקר?

קם לבד ערני, או עייף ורוצה להמשיך לישון? אם הוא בדרך כלל אינו עייף במיוחד במשך היום, כנראה שהוא ישן מספיק.
אם לוקח לו חצי שעה להרדם בממוצע, לא נשמע כמו קשיי הרדמות.
אם יש מחשבות שמפריעות להרדם, לפעמים אפשר ללמוד איך להרגיע מחשבות ולשלוט בהן ולו באופן חלקי, באמצעות טכניקות מחשבה או הרפיה שונות.

אבשי14

New member
הפרעות שינה

הבן שלי בן שנתיים וקצת הוא הולך לישון לא לפני עשר במקרה הטוב ויכול לסחוב גם עד חצות בלי בעיה בכלל כמובן שמישהו צריך להרדים אותו וזה מלווה בבכי לא פוסק. בעיה חמורה יותר היא שאחרי שהוא כבר נרדם הוא מתעורר מספר פעמים במשך הלילה. בקיצור.. סיוט!!!!!!

ksef

New member
מלטונין - בסדר. הומאופתיה = פלסבו.

זה לא סתם שזה ״לא ממש הומיאופתיה״ זה ממש לא הומאופתיה. מלטונין הוא הורמון שמופרש על ידי הגוף באופן טבעי, וניתן לקחת אותו גם כתוסף. הומאופתיה זה לקחת תרופה מדוללת עד לרמה שיש פחות ממולקולה אחת במנה, הרבה הרבה פחות מטיפה של תרופה (או נוגדן, או מה שתרצו) באוקיינוס האטלנטי. קוראים לזה פלסבו.

schlomitsmile

Member
מנהל
לאו דוקא
היו מחקרים שהראו תוצאות יפות
למרות שהנבדקים לא ידעו מי קיבל פלסבו ומי קיבל טיפול הומואופתי.
לא כל מה שאנחנו לא מבינים איך הוא עובד הוא בהכרח שטויות

בעל שלי אמר אותו דבר...

הוא לא ידע שהילד היה בטיפול ובסוף גיליתי לו ולא היה לו מה להגיד. הסכמנו שזה פלסיבו על בן 2.5. הסיבה לדעתו הייתה שזה השפיע עלי ואני השפעתי על הילד. נכון. ביממה הצלחתי!!!! אני משלמת הרבה יותר בשבוע כדי שפסיכולוג יגיד לי איך לגרום לילד לעשות או לא לעשות משהו. פסיכולוגיה עובדת על פלסיבו ויש לה תוצאות לפעמים פחות טובות.
אני בעד פלסיבו כל עוד זה עוזר...

המחקרים מוכיחים כי מדובר בלא יותר

מזריקת כסף במקרה הטוב או טיפול מזיק, בכך שהוא גורם לאנשים לא קבל טיפול במחלות קשות ולהסתמך רק על הומאופתיה.

ממליצה מאוד לקרוא את הערך הומאופתיה בויקיפדיה.

אבשי14

New member
מה זאת אומרת?

לא מדובר פה במחלה אלא רק בעיית שינה לפי מה שאת יודעת לא כדאי להיכנס לזה? הרי אם רופא יחליט שצריך טיפול הוא ייתן טיפול רגיל אז כבר עדיף משהו טבעי, לא?

dina199

New member
כל דבר זה טוב אם ניתן בפיקוח רפואי.

רק בגלל שדבר 'טבעי' לא מבטיח בהכרח שהוא טוב.
אם לדבר בצורה כללית (ללא קשר למקרה ספציפי שלך) יש צמחים רעילים (והם טבעיים לגמרי) וגם ארס של נחש זה דבר טבעי

למעלה