טיפול דרך קופ"ח

ליבי28

New member
טיפול דרך קופ"ח

שלום לכולם, רציתי לדעת, ממי שמבין, מהי המשמעות של חתימה על ויתור סודיות שפונים למטפל דרך הקופה. האם זה יכול לפגוע בי באיזושהי צורה בעתיד?

גרא.

New member
ליבי28,משמעותו של טופס וויתור סודיות,היא

שאת נותנת היתר לכל מי שחתמת לו על הטופס הזה,לפתוח את התיק הרפואי האישי שלך,לראות את כל הבעיות הרפואיות שלך,הטיפולים שעברת,התרופות שקבלת ומקבלת עכשיו.יש מקומות עבודה,בדרך כלל מוסדות ציבוריים,ממשלה או מוסדות אחרים,לעיתים גם מקומות עבודה פרטיים מעונינים בכך.לפי המידע שישנו בתיק,מקום עבודה עלול שלא לקבל אותך לעבודה.לפעמים עלול להיות קושי בקבלת רשיון נהיגה,וכדומה. עקרונית,לא תמיד מקום העבודה מבקש וויתור סודיות,גם לא תמיד כשהוא מקבל הוא משתמש בו.בכל מקרה אם אין לך מה להסתיר בתיק למשל מחלת נפש כלשהיא,או מחלה אקוטית כלשהיא.אין לך ממה לחשוש. רצ"ב טופס וויתור סודיות.

ליבי28

New member
תודה על תשובתך..ועוד משהו

כרגע אני עובדת במקום מסויים ואינני יודעת אם בעתיד לא ארצה לעסוק בתחום בריאות הנפש, יש לי תואר אקדמאי בפסיכולוגיה ואולי ארצה להמשיך ללמוד או לפתח את זה. העלתי בפני המטפלת את החשש שלי שזה יסגור לי דלתות והיא אמרה שנהפוך הוא, זה רק יכול להוסיף נקודות העניין הזה של טיפול פסיכולוגי. אין לי בעיות מיוחדות ואקוטיות אבל אני לא יודעת לאן זה יקח ואיך היא תחליט לאבחן ולתייג אותי. מאד מבולבלת כי מחד אני מאד זקוקה לטיפול וזו הנחה משמעותית ומאידך אני ממש לא רוצה ל"שלם" על זה בעתיד ברמה המקצועית שלי.

גרא.

New member
ליבי28,אם אינך יודעת,כדאי שתדעי שבמסגרת

הפרקטיקום של הפסיכולוג הקליני,הוא עובר טיפול פסיכולוגי בעצמו.השאלה אליה לא התייחסת,אם החשש שלך נובע על רקע קשיים נפשיים בלא לפרט מהם סבלת בעבר.קשיים על רקע הפרעה אקוטית כל שהיא,יתכן יותר מכך.אבל כשאת מציינת שזה לא מה שהיה,אין מקום לדאגה מיוחדת.בכל מקרה אם וכאשר תתחילי טיפול ותרגישי לאן נושבת הרוח,תוכלי תמיד להפסיק אותו.יחד עם זה,עלול להיות לך מאד קשה להמשיך לתפקד ללא התמודדות עם הקשיים שאת מרגישה.בעיני לפחות,עדיף לטפל,ולהרגיש טוב יותר מאשר לאצור את הסבל ע"ח עתיד לא בטוח.

לבטייך נכונים.הפיתרון - יקר - ט. פרטי.

זו בעיה נפוצה במקומותינו,ועובדת המחירים הגבוהים אכן מונעת הגעה לטיפול כה נחוץ,וחבל שכך.

thefloyd

New member
שאלה בנושא

אני נכה נפש, וסובל מבעיות נפשיות רבות. האם מרכזי הערכה לפני קבלה לעבודה, יכולים לבקש ממני ויתור סודיות רפואית ? האם זה נפוץ , שמעסיק מבקש ויתור סודיות רפואית ? תודה רבה.

גרא.

New member
thefloyd,לצערי,הם רשאים ע"פ חוק לבקש ממך

וותור סודיות רפואית.אתה יכול כמובן לסרב,אבל אז יש סיכוי רב שלא תתקבל לעבודה.בדררך כלל מעסיקים ממסדיים,גופים ממשלתיים או ציבוריים,נוהגים בחלקם לבקש וויתור סודיות רפואית.בררוב המקרים כלל לא משתמשים בזה.אבל עצם הסרוב לאשר להם את הבקשה,עלול לגרום לדחיית ההעסקה.

למעלה