טיפול בpsp

טיפול בpsp

יש לי מטופלת (ברפלקסולוגיה לא בעיסוי) מבוגרת כבת 65, עם תסמונת psp ממשפחת הפרקינסון. מתבטא בעירפול ראייה,גודש בעיניים וסינוסים, חוסר שיווי משקל, חולשת פרקי ידיים/רגליים,(לא רעד). הנוירולוג אמר שאין אפשרות לרפא וההידרדות בלתי נמנעת. היא אומרת שהרפלקס' שלי מקלה עליה אך בפועל לא מרגיש שינוי/שיפור. יש טיפים והצעות או דגש ברפלקס' או אחר?

0 אור 0

New member
כיוונים

מן הסתם אלו הכיוונים שאתה ממילא נוקט: חיזוק מערכת העצבים, הזרמה, חיזוק המערכת החיסונית,מערכות הרחקה, הייתי מנסה לחזק בעבודה תזונתית ותוספת צמחי מרפא, וכן תרגילים לחיז והגמשה של הפרקים.

hal767

New member
תמיד כדאי לנסות להציל או לשפר

"אף פעם לא מאוחר לעשות משהו טוב" (ציטוט של אחד ממורי, ד"ר רזון ז"ל). אני מעריך שתזונה אורגנית וטבעית יכולה לשפר משמעותית את המצב. כמובן יש להתאים לה אישית. טיפול אנרגטי יכול לסייע. כדאי לשקול עיסוי רפואי. אלה יאפשרו לך להשיג תוצאות יותר טובות בטיפול שלך. יש להתייחס לתרופות שהיא צורכת. רבות מהן מהוות גורמי בעיה לתופעה המתוארת בשאלתך, כולל כאלה שניתנות לחולי אלצהיימר ודימנציה לסוגיה. כך כדוגמא את ה"אביקסה" הפופולרית.

ינוקא1

New member
כמה דברים :

1. דיווש. לא חובה על אופניים , אפשר גם סוג של אופני כושר , אבל עצם הדיווש יכול לעזור. 2. דמיון מודרך. 3. להמליץ להם על ביצוע של פעולות פשוטות עם הידיים בצורה איטית - למשל לפתוח את הידיים כלפי מעלה ולעשות זאת שוב ושוב וכדומה. בהצלחה !

אם המטופלת אומרת שהרפלקסולוגיה מקלה עליה

למה אתה אומר שאתה לא מרגיש שינוי/שיפור? מאיזו בחינה היא מרגישה את השיפור? מה היית רוצה לשנות/לשפר? לעיתים השיפור שהמטופלים מרגישים הוא שיפור פנימי, חוזק כלשהו, הרגשה פנימית יותר טובה וזה משהו שהוא לא פחות חשוב מהשיפור הפיזיולוגי שהוא חיצוני ואולי אותו אתה רואה.

צמחי מרפא

אם אתה רוצה לתת עוד דחיפה לטיפול אני ממליץבחום על צמחי מרפא. לתופעות פרקינסוניות יש מספר תופעות לואי שצמחים יכולים לשפר מאוד, שלא נדבר על שיפור הדיכאון שבדרך כלל שם בכל מחלה כרונית... יחד עם זה לתרופות עצמן יש תופעות לואי שגם עליהן אפשר להקל מאוד. חשוב לציין שטיפול כזה חייב להנתן על ידי איש מקצוע שמבין מה רצוי לרשום בפורמולה, בעיקר בגלל יחסי הגומלין בין התרופות לצמחים ובכלל בשביל למקד את הטיפול בצורה טובה יעילה ומקצועית. בהצלחה אסף קורן

למעלה