טיפול ב - simvastatin

ח אור

New member
טיפול ב - simvastatin

ד"ר קרן שלום - (זה אני מבולגריה titi11 עכשיו בארץ) בבדיקות שנערכו לי השבוע - נמצאו הנתונים הבאים - כולסטרול 370.9 (LDL264) ושומנים בדם 305.7. אילו לא נתונים מפתיעים לגבי (בן 39 - בריא לא מעשן למעט תת פעילות של בלוטת התיס שבטיפול שוטף) - אני מודע מזה כמה שנים לרמות הגבוהות של הכולסטרול - ומצליח לדכא אותם לרמות סבירות (עדיין מעל הרצוי) באמצעות תזונה מדויקת ופעילות גופנית. (שהוזנחו מעט בחודשים האחרונים). הרופא בקופת חולים הציע להתחיל טיפול ב-simvastatin 40MG - רציתי את דעתך בנוגע לתרופה הזו - מה יעילותה הידועה ? - עד כמה היא בטוחה לשימוש (מבחינת פגיעה בכבד) ? - האם המינון שניתן מספיק ? - האם יש חלופות תרופתיות עדיפות בסל הבריאות / ואו בכלל ? מודה מאד מראש כרגיל חיים

סימבסטטין

שלום חיים, אני לא זוכרת לכמה הצלחת לאזן את סה עם תזונה, אבל עם כאלה ערכים זה ממש מיותר להתאמץ עם דיאטה רצחנית שתוריד לך במקרה הטוב את ה-LDL ב-15%. אתה ח-י-י-ב טיפול תרופתי. אפשר לנסות עם סימבסטטין 40, נרארה לי מינון סביר להתחלה, לא להתבייש להעלות אותו עד 80 אם צירך. תרופה טובה, בטוחה ולרוא נסבתלת היטב. לא לדאוג מבעיה בתפקודי כבד, זו כמעט אף פעם לא סיבה להפסיק את הרתופה. התופעה היותר שכיחה שמחחיבת הפסקה היא בעיה של כאבי שרירים, ולוא דווקא עם עליה של CK. קרסטור בסל, זה חודש, אבל הוא שמור לכלשון של תרופות אחרות. תנסה עם סימבסטטין, תרופה ותיקה שיש איתה המון נסיון (שלא כמו קרסטור שהיו לגביו כל מיני עיניינים). בהצלחה!

ח אור

New member
בעונג ! להוסיף את זה כקובץ בהודעה

ואם כן האם בהודעה זו או נפרדת ?:)

ח אור

New member
עוד היום אוסיף -

יש אוירה בלקנית - אבל הסיפור די תלוש ממקום וזמן - תאמרי לי את אחרי קריאה

למעלה