טיפול ב PTSD בעזרת MDMA

r3dt4g

New member
טיפול ב PTSD בעזרת MDMA

כתבה שמצאתי היום:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5010450,00.html

אז מסתבר ש MDMA עוזר ל PTSD בצורה משמעותית, ברמה שזה יכול להעלים את ההתקפים לגמרי אחרי 3 חודשים. מה אתם אומרים?

אני בן 32 וסובל מ PTSD אחרי טריפ רע של LSD, ה PTSD הרס לי את החיים, אני מתבודד באופן קבוע פשוט כי במקומות חברתיים כמו מסיבות, יש לי התקפים.
אני לוקח GILEX שזה עוזר בצורה משמעותית, מספיק בכדי שאני ינהל חיים בצורה מספקת, כולל מפגשים חברתיים. אך עם זאת אני מוגבל מאוד כי כאשר אני מתעייף פיזית או נפשית, ההתקפים חוזרים, ככה שנגיד מסיבות אני יכול לצאת רק לכמה שעות ולא כל הלילה.

היום אגב אני מתכנן לצאת למסיבה, אחרי 6 שנים שלא הייתי במועדונים, קצת חושש, מה אומרים? כדאי?

על התרופה

ל r3dt4g שלום,
אינני פסיכיאטר ואין לי נסיון עם התרופה שעליה אתה כותב.
אולי כדאי שתתיעץ עם הרופא שנותן לך מירשם לג'ילקס.

שאלה לגבי הארוע הטראומטי

האם לקיחת LSD נחשבת ארוע טראומטי, וההפרעה תקבל את הכותרת של PTSD?

אולי מה שאתה מתאר מתאים יותר לקטגוריה שנקראת באנגלית
Substance-Related Disorders
הפרעות שקשורות לשימוש בחומרים ?

r3dt4g

New member
טריפ רע של LSD זה אירוע טרומטי

הסם יוצר לפעמים התקף חרדה קשה מאוד, כאשר לאדם בריא התקף החרדה יכול להמשך נגיד שעה או פחות, התקף חרדה תחת הפשעת LSD נמשך לאורך כל הזמן בו הסם פעיל, כלומר זה יכול ליהיות 6 שעות של התקף חרדה ופאניקה קשים, ולפעמים ההתקף חרדה "נתקע" ואז נשארים בסוג של חצי התקף חרדה למשך תקופה של חודשים רבים. בנוסף התקף חרדה תחת השפעת LSD הוא קשה יותר מהתקף רגיל, מאחר והסם עצמו מחזק את ההתקף (הזיות בנוסף לחרדה, שלרוב הופכות להזיות קשות מאוד, ברמה שנגיד אדם בריא רואה גופה מלאת דם ופרוסה לחתיכות, זה מה שאדם תחת LSD יכול לראות, אז זה כמובן יכול לעורר PTSD)

הגדרת אירוע טראומטי

ההגדרה של אירועטראומטי לפי הספר של האבחנות הפסיכיאטריות
DSM5

The person was exposed to: death, threatened death, actual or threatened serious injury, or actual or threatened sexual violence, in the following way(s):
Direct exposure*
Witnessing the trauma*
Learning that a relative or close friend was exposed to a trauma*
Indirect exposure to aversive details of the trauma, usually in the * course of professional duties (e.g., first responders, medics)​

התייחסות להימנעות

בין אם מדובר ב PTSD או בהפרעה אחרת, אתה מתאר התנהגות של הימנעות .

אמנם אתה מספר על השתתפות במפגשים חברתיים, ומציין שלמסיבות אתה יכול ללכת רק למספר שעות, אבל כבר 6 שנים שלא היית במועדונים.
מה ההבדל מבחינתך בין מסיבות לבין מועדונים?

למעלה