טיפול בקנביס

Gameboy4

New member
סם זה סם

אפילו שלקנאביס יש סגולות רפואיות והוא נחשב כ"תרופה", עדיין יש הרבה תרופות שצריכות מרשם של רופא וככה גם עם קנאביס, כי הוא עלול לגרום נזק אצל אנשים מסויימים. קנאביס זה סם ממכר, שיכול לגרום לחרדות וגורם להתפרצות פסיכוזות. לגבי OCD עוד אין התוויה כזו לשימוש בקנאביס רפואי.

מסכים לכל מילה

חבל שגולשים מדקלמים מה שטפטפו להם לתודעה מבלי לרצות לדעת את האמת. רספוטין

Gameboy4

New member
תשאל את ד"ר הרמן

הוא מנהל מרכז גמילה ביפו. יש לו ניסיון עם הרבה אנשים שקנאביס גרם להם נזק. יכול להיות שלך הוא דווקא יעזור, אבל יש אנשים שהסם לא מתאים להם. בשימוש ממושך גם יכולה להיות תסמונת חוסר מוטיבציה. אני מכיר מישהו שהשתמש בסם ושנתיים כמעט הוא לא עשה עם עצמו כלום חוץ מלעשן.

דר' הרמן הוא דמגוג ויותר גרוע בור בנושא

מכיר את דעותיו ומתווכח עימו רבות. רספוטין

בור בנושא?מנהל מרכז שיקום?פסיכיאטר קליני?

מה ההסמכה שלך בנושא סמים אם אפשר לשאול?

רספיוטין היקר.

אני מכבד את התחביב הארוך שלך שפעם גם אני הייתי שותף לו. אבל אתה חייב להסכים (ברצינות עכשיו) שלאמר שגראס הוא חסר נזקים ורק מביא תועלת זאת די שטות. הרמן נסמך הרבה על תצפיות בכמות של אנשים מה שנקרא סטטיסטיקת מחקר.אתה מקרה יחיד שאין להסיק ממנו הרבה... אני אישית מכיר שני אנשים שעישנו גראס ושניהם נפגעו נפשית. אחד מהם אגב,היה בסוף קורס טיס. אני מאחל לך שלא יהיו לך הפתעות.אבל אנא אל תטיף לשימוש.

למען הדיוק

לא טענתי שלמריחואנה חסרת נזקים ואפילו מניתי אותם בפורום של הרמן. לא מאמין בהסתרת האמת. אני אומנם מקרה פרטי בהתייחסות כבודד אבל כמה אנשים מעשנים אני מכיר?אלפים,במשך 30 שנה אתה מכיר הרבה מאוד מעשנים. מה זה נפגעו נפשית?סכיזופרניה?לא מאמין,חרדות?יתכן,שימוש לא אחראי ללא ידע והכוונה מתאימים במצב נפשי מסויים יכול לגרום לחרדות. אני מבטיח לך שאם תחפש בנרות תמצא שני אנשים שנפגעו נפשית מאלכוהול,מרד בול,משוקולד,מפליי סטיישן וכדו'. לפני כמה ימים כתב גולש בפורום הנ"ל: "בהיותי באמסטרדם ניסיתי בפעם הראשונה בעישון מריחואנה,המריחואנה הייתה אכותית וחזקה והשימוש היה ע"י עישון של כמה ראשי באנג מאז אני בחרדות..מה לעשות?" כמשתמש ותיק ומנוסה אני לא מעיז לעשן את הזנים המגודלים באמסטרדם ועוד בכלי עישון הידוע בעוצמתו...מה אתה מצפה? ישנם זנים חזקים של מריחואנה שיכולים לגרום לחרדות..יש להמנע מהם בנסיון העישון הראשון עדיף זנים חלשים ועדינים. מריחואנה היא חומר משנה תודעה ושכזה יש להשתמש בו בזהירות.לא עושים נסויים ומשחקים. העישון הראשון שלי היה בעזרת כמה מכרים ילדים פוחזים,עישנו בעזרת באנג....לא חכם במיוחד...נכנסתי לחרדות שלעולם לא אצא מזה אך הרגיעו אותי שזה חולף. בקיצור, ידע אקדמי ומספר שנים בתפקיד מסויים לעולם לא יוכלו להחליף נסיון של 30 שנה. תעמיד בפני מעסיק בהיי טק בוגר אקדמיה ובעל נסיון של 30 שנה תהייה בטוח שבעל הנסיון יתקבל לעבודה. רספוטין

נפגעו נפשית הכוונה היא דווקא

התקף פסיכוטי לאחד וסכיזופרניה פרנואידית לשני. אני לא אומר שבלי העישון זה לא היה קורה.אבל לדעתי אין ספק שזה היה טריגר משמעותי. אני מאמין שכל דבר שצורכים במידה,סביר להניח שלא יזיק ואולי אפילו יועיל. כיום מחקר על כל נושא יתקל באלף מחקרים סותרים. פעם קפה ושוקולד ויין נחשבו כמזיקים בעוד שהיום יודעים שצריכה מתונה שלהם היא אפילו בריאה. אבל,וזה אבל ענקי.אין לדעת איזה מוצר אתה קונה(אלא אם אתה מגדל בעצמך)ובאיזה חרא מרססים אותו.... בנוגע לד'ר הרמן.האיש בעל ניסיון רב ובעל סמכא רב יותר מרוב הסטלנים שמעשנים סמים....לכן סלח לי אם אקבל את דבריך בעירבון מוגבל.(בלי להעליב חלילה). ורק לידע כללי. עובד ללא תעודה אקדמית בהיי טק לא יעבור אפילו את הסינון הראשוני של קורות החיים והזמנה לראיון ברוב המיקרים. תסמוך עליי בנושא הזה כי פה אני באמת מבין קצת.

חחחחחחחחחחחחחחחחחח(בלי להעליב חלילה)

אני מסכים עם החלק הראשון בהודעתך,אכן הכל במידה. איני מסכים לגבי הערכה שלך להרמן.אין לו נסיון בשימוש בסמים לכן אינו יכול להביע דעה ,יש לו הכרות עם מעשנים, אולי.בר סמכא?לחלוטין לא.דעותיו קיצוניות מלוות באיומים והפחדות תוך כדי סילוף האמת .אני למד מכך שפשוט אינו "שוחה בחומר",לא מכיר את הנושא ומקובע בדעות קדומות. רק לידע כללי התחלתי את הכרותי עם עולם המחשבים לפני 25 שנה ואני עובד בהייטק משנת 1993 כמהנדס תוכנה.קיבלתי עובד מצטיין בחברה בה עבדתי ורק לפני שנתיים טרחתי ללמוד לתואר אקדמי וזה לצורך דירוג מקצועי . מהכרותי את התחום אחוז מסויים עובד בתחום ללא תואר. בכדי לשמור על הגינות אומר שאכן לבעל תואר אקדמי יותר קל להתקבל לראיון אך עם יש לך נסיון בתחום שאליו פנית היתרון שלך על בעל תואר אקדמי חסר נסיון הוא רב. אני לא יכול לסמוך עליך כי אתה באמת לא מתמצא בעולם ההיטק. רספוטין נ.ב להלן תכתובת בין הרמן לביני ...לשיפוטך "ועוד מילה לגבי קנביס. שלא יהיה לך ספק בכלל - קנביס הוא סם ממכר העלול בחלק (לא גדול) מהמשתמשים לגרום למחלות נפש. זה לא הבעת דיעה, אלה עובדות שהוכחו מדעית, ותוקפו בסקרים מכל העולם. ב- 1997 נכתב ב"לנצט" (אחד העיתונים הרפואיים הנחשבים ביותר בעולם) שהם אינם מוצאים הוכחה שעישון קנביס מזיק. מאמר זה צוטט בהרחבה ע"י רבים המעוניינים לקדם את השימוש בקנביס. ב- 2007 ה"לנצט" חזר בו, וכתב במאמר המערכת שלו ש"מחקרים מאז 1997 הראו שיש קשר בין התפרצות של פסיכוזה לבין עישון קנביס". הניסיון שלי בטיפול במתמכרים מראה באופן חד וברור שעישון קנביס גם ממכר, וגם כרוך בתחלואה נפשית. " ותגובתי הנמחקת שוב ושוב "סקירת הספרות המדעית שערכנו מובילה אותנו לסכם ולומר, כי המריחואנה אינה מסוכנת לבני אדם יותר ממה שסברה ועדת שייפר, ב 1972- . יתר על כן, המחקר מצביע על כך שמכמה אספקטים המריחואנה מסוכנת עוד פחות ממה שוועדת שייפר חשדה. ב 1995- קבעה ועדה הולנדית ממשלתית, כי ”כל מה שידוע לנו עתה... מוביל למסקנה שהסיכונים שבשימוש בקנביס אינם יכולים כשלעצמם להיחשב ’בלתי רצויים‘“. 19 בלשון שאינה משתמעת לשתי (Lancet) “ באותה שנה הצהירו העורכים האנגליים של העיתון הרפואי ”לנצט פנים, כי ”עישון קנביס, גם בטווח ארוך, אינו מזיק לבריאות.“ 20 בפרקים הבאים נסקור שלושים שנה של את המסקנה הזו. (Lancet) “ עדויות מדעיות שעליהן ביססו הממשלה ההולנדית והעיתון הרפואי ”לנצט" מתוך: http://www.prag.co.il/pdf/chapters/mary.pdf

כמוני כמוך...עבדתי בעולם ההייטק

זמן רב לפני שקיבלתי תעודה ובכל הפעמים שנאלצתי לעזוב (חברה שנפלה או פיטורי קיצוצים) ונדרשו לי חודשיים שלושה בכל פעם כדי להגיע לראיון.כרגע אני עובד 4 שנים באותה חברה באבן יהודה.ואני יודע בדיוק לאן מגיעים קורות החיים של אנשים ללא רקע אקדמי....כולל חברים שלי עם נסיון רב שנים שניסיתי להכניס... על כל פנים לא בזה עסקינן..... מדוע אתה מתנצח עם מר הרמן ? יצא לי לקרוא את הערות ה שלו ואין לי מושג מי מבין שניכם צודק. אבל עדיין האיש עוסק בתחום שנים רבות.הוא מציג בפנייך ספרות מקצועית בה אין לי שום ספק שהוא מתעדכן יום יום. איזו סיבה יש לו להחזיק בדיעה זו אם אינו מאמין בלב מלא שהוא צודק?ואף יכול להביא לכך סימוכין?

אני אתן לך דוגמא מעולם המחשבים להמחשה

ראשית אסביר למה אני מתנצח עם הרמן. נסיוני עם עולם המעשנים והעישון הוא 30 שנה נסיוני עם עולם נפגעי הנפש 10 שנים. כאשר אני נתקל באדם המשקר במצח נחושה,מסלף את העובדות,מפחיד את הגולשים וכל זאת בעולמות שאני מכיר ככף ידי..אני מתרעם. הרמן משתמש בסמכות שלו בכדי להפיץ את דעותיו הקדומות והלא מבוססות וסיבותיו עימו. עוסק בתחום שנים רבות?מניין לך?אולי הוא נכנס לתפקיד רק לאחרונה? ספרות מקצועית?הוכחתי לך בציטוט ובלינק שהוא סילף את האמת!אם מחוסר ידע ואם מתוך כוונת זדון. מתעדכן כל יום?שטויות..הוא יותר עסוק לרדוף ולמחוק לי הודעות.(מספר פעמים ביום). הדוגמא: מהנס תוכנה מחברת מיקרוסופט טוען שלינוקס קורסת בתדירות רבה ןמגבה את דבריו בתלונות שהוא מקבל מגולשים ובציטוטים מספרות מקצועית. הוא לא מציין שהגולשים שפנו אליו חסרי נסיון בשימוש עם לינוקס או השתמשו במערכת ההפעלה לא שכשורה. בחיפוש אחר מידע אתה מגלה שהציטוטים שלו לא מדוייקים ושיש מידע אחר הרבה יותר אמין. אתה כמשתמש ותיק של לינוקס אך ללא תואר אקדמי טוען שזאת מערכת ההפעלה היציבה ביותר שיש. למי אני אמור להאמין? לתואר האקדמי או לנסיון שלך? לציטוטים שלו או לך שהראת לי ספרות מקצועית ? תחשוב על זה. יאמר רק לזכותו שמרגע שהתחלתי להתגושש עימו הוא ממתן את תגובותיו. רספוטין נ.ב כתבתי לך קודם הודעה הרבה יותר נחמדה רק שהיא נמחקה לי.

amybr

New member
זה לא חוקי, וזה כן ממכר

לא ניסיתי את זה (ואין בכוונתי גם לנסות). אני רק הייתי רוצה להזכיר זאת למי ששוקל את העניין: שזה לא חוקי, וקנביס הוא סם ממכר. קחו זאת בחשבון

שמוצקין

New member
אני ממש בעד ../images/Emo13.gif

זה עוזר ומרגיע . אבל אם יש לך פוטנציאל פסיכוטי משמעותי אל תשתמש .

למעלה