טיפול בקטנוע

morphy1

New member
טיפול בקטנוע

מבין השורות בקריאה בפרום ראיתי שיש בעלי קטנועים שלא מחליפים רצועה ורולים וכו לפי קלומטרז (טיפול 8 נניח) מחליפים הכל לחדש .אלה פותחים רואים מה שחוק ואותו מחליפים .שמעתי מרוכב אחד שיש מוסך שככה מטפל הוא לוקח על עבודה אם צריך רצועה וכו מחליף אם לא נשאר עם מחיר רק על עבודה .
הרוכב שדיברתי איתו אמר לי אני רוכב 8 שנים ומטפל אצל המוסך הזה רק פעם אחת נקרעה לי רצועה ואז הגרירה עלתה לי 100 שח אז תעשה חשבון כמה החלפות חלקים חסכתי .מהעבר מוסך מורשה אמר לי שגם אם הרצועה נראית לא יבשה (סדקים) היא עדיין עייפה ולא נותנת את כל ההספק . מה דעתכם?

jeffy1

New member
תעשה מה שאתה רוצה, אני מטפל

לפי הוראות יצרן, תודה.

לדעתי היה לחבר שלך הרבה מזל

פרארי1

New member
הוא צודק וגם הוא צודק

היצרנים קובעים מרווחי החלפה שכוללים מקדם היסטריה לא קטן והבלאי מושפע כמובן גם מאופי הרכיבה והתנאים בהם הכלי הוחזק.
ייתכן שרצועה תחזיק הרבה מעבר לקילומטרז' המומלץ, אבל בהחלט ייתכן גם שהיא תהיה לקראת סוף חייה.
מי שיודע לזהות את סימני הבלאי כמו יובש, סדקים וכולי, יכול להרשות לעצמו לפתוח וריאטור, לראות מה המצב ולהחליט אם להחליף או לא.
אם אתה סומך על המוסך שלך שדואג לאינטרס שלך יותר מאשר של עצמו (הוא מרוויח מהחלפת חלקים), אתה יכול לבקש שיעשו את הבדיקה וימליצו לגבי הצורך בהחלפת חלקים.
אם אתה מעדיף להיות רגוע ולסמוך על המלצות היצרן, החלף בהתאם למועדי הטיפול המומלצים.
אין אמת אחת ויחידה, לכל צורת תחזוקה יתרונות וחסרונות, עשה לעצמך את השיקול מה מתאים לך.

למעלה