טיפול בפרסה

../images/Emo35.gifשאלות../images/Emo35.gif

מזה: הוט וואלקר? רוכבי בריזים? ג'וקים? פאדוק? איזה אוכל נותנים לסייח (אמרת שתספרי למי שמעוניין ואני מעוניינת)? באיזה גיל הסייחים/סוסים מתחילים להתחרות במירוצים?

peligrosa1

New member
תשובות

חט ווקר- אין מקצוע כזה בארץ וגם לא יהיה:) מי שמקרר את הסוס בהליכה 20-40 דקות אחרי אימון או מרוץ בריז-ריצה מהירה גאלוף למרחק מסויים מדוד עם זמן מדוד מן בדיקה לסוס- זב לא אמור שסוס רז פול גז ומודדים לו את הזמן כל הבריזים הם בדרך כלל קצת מוחזק על יד בדרך כלל עם עוד סוסים ראש בראש לצורך לימוד. רוכב בריז זה רוכב שעושה את זה כי לא כל רוכב שמאמן בבוקר יכןל לתפוס את הזמן- מה זאת אומרת לרוב המאמן אומר לי אני רוצה אותך 1000 מ ב זמן של דקה ושניה ורוכב צריך לדעת להריך את הצעד ומהירות של הסוס ולעשות את הזמן הנכון- זה אגב מה שאני עושה וזה מאוד מאוד כיף ומעניין ג'וקי-רוכב מרוצים (הנהג) פאדוק- מרעה בדרך כלל סייחים מתחילים בגיל שנתיים במרוצים קצרים 1000-1200 מטר . בעקרון זה שנתיים וחצי באמת אבל בסוסי מרוץ לא סופרים את החודשים אלא שנים אוכל בהודעה נפרדת

peligrosa1

New member
ואללה במחשבה השניה

אקח לי קצת זמן לכתוב על האוכל- ניסיתי-לא הולך יש המון דברים שאני צריכה לתרגם ויש תוספות שלא משתמשים בארץ תני לי קצת זמן אני אעבוד על זה כי גם לי זה מעניין להשוות עם חומרים שיש בארץ סוררי

peligrosa1

New member
אהה הנה את! בבקשה

תראי איזה בלאגן עשית עם בקשה שלך להסברים:)! גרמת לי לשבת כל היום במחשב!! סתם אני אוהבת את הפורום רק שאין לי זמן אף פעם לצערי.... טוב אני בכיף יהיה פה מחר עכשיו זאת הודעה אחרונה אני הולכת להתאמן קצת מחר יעשים לכם משהו מענין באמת

gideonh2

New member
את יודעת אם זה עוזר

במקרים שהסוסה רגישה בדריכה על אבנים? הסוסה שלי ממש כמו "הולכת על ביצים" כשמגיעים למשטח שיש בו אבנים והיא דורכת על אבן.

peligrosa1

New member
רגישות בפרסות

קודם כל האם סוסה שלך מפורזלת? אם כן איזה סוג של פרסות? הטיפיל שלי יקל ויעזור אבל אם היא רגישה כל הזמן אולי כדאי לנסות ולחפש מקור לבעיה ולנסות לפתור ואתה יכול לעשות את זה לבד בלי לשלם לבדיקות וטרינריות המון כסף על ידי ניסויים והשוות מה יותר טוב קשה לי להגיד לך ספציףי כי בשביל זה דרוש עוד מידה מה אוכל סוג התא וכדומה אבל הנה כמה נקודות בשבילך וזה רק כמה תבדוק את עצמך אם עשיתה/בדקת/חשבת על זה בעבר ולגבי הרגישות- אם היא לא מפורזלת כדאי לפרזל ולראות אם זה עוזר לרוב זה עוזר אך לא תמיד (היו לי כמה סוסים בארץ עם אותה בעיה). יש סיכוי גם שרק פרסה סגורה תעזור לה או אולי היא רק סוסת טיולים ואתה מטייל נורא מעט? אם היא מפורזלת יש כמה דברים שכדאי שתבדוק סיבות לרגישות בפרסה: תלף רך? האם היא אומדת לא במקום יבש? רטיבות תרכך את הטלף ותגרום לרגישות האם היא אומדת בתא עם ריפוד או בחצר עם קרקע קשה? יש סוסים שבסדר עם זה ויש רגישים האזנה- אולי חסר לה חומרים ומינרלים שעוזרים טלף להיות קשיח יותר אולי הרגישות שלה היא בחולשת הטלף ואולי מתפתח לה בלקת היא תמיד רגישה על אבנים או שמתה לב בזמן אחרון? בכל הרגליים או רק בקדמיות? או אחוריות?

gideonh2

New member
הרבה שאלות..... תודה דבר ראשון

הסוסה שלי מגזע האנובר והייתה תמיד מפורזלת- יש לה פרסות רגילות (למיטב הבנתי) בארבעת הרגליים. היא רגישה לאבנים בעיקר ברגליים הקידמיות וזה משהו שהתחיל לה בפירזול הראשון שהיא עברה אצלי לפני זה היו לה פרסות די מיוחדות שהיו בגלל אופי העבודה שלה (היא הייתה סוסת משטרה בירושלים והיו לה פרסות מצופות גומי עם הגבהות כאלה, ממש מסיביות) אצלי היא רק לטיולים ואנחנו מטיילים לא מעט אבל בעיקר בסופ"ש היא עומדת בתא יבש לגמרי ובחצר שיבשה לפי ההשתנות (פיפי) רק שאם היא דורכת על הזבל שלה היא נשארת עם זה כל היום בפרסה עד הערב שאז אני מנקה לה את זה אז זו אולי הלחות היחידה שיש לפרסות שלה. אוכלת שיבולת , תילתן ותערובת לסוסים בשמן האחרון אני מוסיף לה שמרים לסוסים- צרך להוסיף משהו זהו.... מה את אומרת?

peligrosa1

New member
יפה תודה

קודם כל כמובן הגבעות בפרסות של המשטרה (אני מכירה את הפרזול הזה מקרוב) מנעו ממנה להגיעה עם הטלף לאבנים אז ככה שאי אפשר לדעת אם היא היתה רגישה אז גם ופשוט פרזול מנה לראות את זה. בכל מקרה זה כבר לא חשוב.אם אתה כשאתה מנקה פרסות שם לב שטלף טיפה מתפורר אפילו מעט ואתה יכול לראות את הפסים של מנקה פרסות- אז כנרא שכן פרסה רכה קצת. במקרה הזה היתי ממליצה לטפל קצת עם קטרן או פורמלין מערבב עם קצת יוד -3-4 פעמים בשבוע או חשיבה עם מלח גם יכולה לעזור ולייבש.אם הטלף די קשה מבפנים והכל ניראה בסדר סך הכל היתי ממליצה לתת לה תוספות של ביוטין וקלציום (אגב זה חומרים לא יקרים בארץ ומספיקים להרבה זמן) וכן לפרזל אותה מקדימה עם פרסה סגורה. פרסה סגורה- יש מפרזלים ששמים חתיחת עור מתחת המנעל ככה שזה מחסה את כל השטח הדריכה- דבר אחלה סוסים לא מרגישים כלום ועור די נושם אבל עדיין בגלל שזה סגור כדאי "להזריק" קטרן או פורמלין מתחת לעור פעם בשבוע. יש עו סוג של מנעל סגור רק מאחורה, איפה שהוא אמור להיות פתוח וגם הגבעה קטנה לא תזיק לרגליים אבל כן תרחיק מאבנים. מכווה שזה יעזור זה דברים שאני בעצמי ניסיתי ועוד בארץ וזה עבד. ואולי באמת תתיעץ עם מפרזל שלך- ש יעפיל את הראש שלו בשביל זה אתה משלם- יש להם כל מיני טריקים אם הם רוצים. ואהבתי את הסוסה!! אגב אפשר לשאול אותך מי המפזל שלך? סתם מסקרנות בלבד:)

gideonh2

New member
המפרזל שלי יוסי בלולו

מכירה אותו? אני מרוצה ממנו מאוד

peligrosa1

New member
בלולו האלוף!!!!

יוסי בלולו נשמה טהורה ואהבת חיי ואתה גם יכול למסור לו את זה בכיף רק תגיד לו שרון הג´וקית הקטנה ותראה איזה תגובה תקבל!!! ליוסי יש משקל די כבד בכך שאני פה וגם בידע שיש לי למרות שלי זה רחוק מלהיות מספיק. אם יוסי הוא המפרזל שלך- מי אני שיפתור לך את הבעיה:) הוא אלוף ולדעתי גם הכי טוב בארץ ועברתי המון. הנה כך סיפור- היה לי סייח טורוברייד מדהים יפה וגדול ועיניים של כולם עליו עם קו דם סוף הדרך. לסוס רגליים קדמיות עקומות קצת. קשה לפרזל אותו כך שיהיה לו תנועה חופשית וקלה-אמנתי אותו למרוצים והוא היה מוכן אש,שמרתי אותו מכל העולם והכנתי אותו לדרבי הגדול.עברתי כמה מפרזלים עד שהכרתי את יוסי ומאז הכל היה מושלם הסוס ריחף כל הבעיות שהיו - נעלמו.וכך חצי שנה. לפני המרוץ יוסי לא יכל להגיע אלי היה עם בעיות גב ואני משכתי זמן בתקווה שיסתדר עד שאי אפשר היה יותר והיתי חייבת פרזול.קראתי למשהו אחר-גם טוב.פרזל את הסוס וניראה יפה מאוד לעין אבל ברכיבה הרגשתי שינוי קל ממש קל של הנחת רגל על הקרקע. אבל מה אני שבוע לפני הדרבי ואני עובדת בשביל זה כל כך הרבה וזה גם היה חלום שלי.שמרתי על הסוס הבתי אותו למרוץ.יוסי היה שם כמובן,אחורי חיבוק ובהצלחה עליתי על הסוס והלכתי לחימום. באותו רגע יוסי אמר לחבר שלי הסוס ימעד על רגל ימין קדמית והזויות בין שני רגליים לא שוות! הוא ראה את הסוס בדיוק כמה שניות! הסוס היה 10! המרוץ היה 2000 מטר- שני סיבובים. סיבוב ראשון כשכולם נלחמים ברוכבים מושכים באטרף הסוס שלי שט לו בכיף בלי להזיעה אפילו-לא האמנתי והרגשתי כל כך הרבה כוח בין הרגליים היתי מאוד רגועה ואז הסוס מעד פעם אחד ואז עוד פעם ועוד פעם 7 סך הכל וכולם על רגל ימין והוא כל כך רצה להיות בסדר הוא קם מהר מכל אחד והמשיך לתת ולרוץ כמובן שזה שיבש את הקצף הנשימה ואני ידעתי שמשהו לא בסדר לפני שהיא ימתח גידים עצרתי אותו(העטתי אותו וסיימתי בקנטר) הסוס לא הזיעה ולא התנשף והרגיש טוב אבל גיליתי שהוא איבד פרסה ברגל ימין ופרסה בשמאול זזה. ואז עם לב שבור אבל שמחה שלא נגרם נזק סוס הקשבתי לחבר האמום שלי מה יוסי אמר לפני. זהו. בשבילי בארץ קיים מפרזל אחד-יוסי.יש עוד כל כל הרבה סוסים שהוא הציל אותם, אפילו "אמיץ" הסוס שלו-סוס הכי טוב בארץ והכי מהיר יש לו גם סיפור מדהים. אין אין אין על יוסי- נשיקות רבות ממני!!!

gideonh2

New member
לעיניין הכפפה החד פעמית

איזו כפפה זו, של מנתחים? לא מצאתי בגודל של הפרסות של מלודי- יש תחליף לכפפה חד פעמית

למעלה