טיפול בפוביה

טיפול בפוביה

אדם מאוד יקר לי סובל מפחד מאוד לא רציונלי לגבי מצבו הכלכלי.
יש לו עבודה טובה, משכורת מעולה ובסה"כ החיים שלו טובים.
הוא לא קמצן, נהנה מהחיים אבל הוא חרד מאוד שלא יצליח להרויח מספיק כדי להשיג את כל מה שהוא רוצה - בית משלו, תחזוק משפחה עם ילדים.
הפחד הזה מנהל את החיים שלו, גורם סבל לו ולסביבתו.
הוא טוען שלא ניתן לטפל בזה.

האם יש אפשרויות טיפול מתאימות?

כן, יש אפשרויות טיפול מתאימות לפוביה

אני מכירה שתים - CBT וEMDR.
יש לציין שמבין השתיים EMDR נמצאה במספר מחקרים כעוזרת תוך מספר פגישות קטן יותר, ובניגוד לCBT לא מצריכה שיעורי בית בין פגישות.

שלום bleeding angel

חרדה כלכלית היא ורסיה של חרדה קיומית, יש להתייחס אליה ככזו, והיא בהחלט ניתנת לטיפול ולעידון - אם מגיעים עם נכונות להפשיל שרוולים ועבוד, משהו שנשמע לי שידידך לא מסכים לו בשלב זה.

עוד קצת על החרדה, כאן - http://youtu.be/YHvSI4eZHzk

מנסיוני בטיפול בחרדה כלכלית,

שאין לה ביסוס במציאות של היום, היא יושבת על אירועים מוקדמים שיצרו אותה - למשל ילדות בעוני, למשל נושים שהגיעו לאבא , למשל פשיטת רגל קודמת, וברגע שמשלימים את העיבוד של אותם אירועים היא מתפוגגת.

הי טל

אני בהחלט מסכים ולשם הייתי לוקח את הטיפול - בירור היסטורי / נסיבתי מה עורר חרדות שכאלה.

כמובן, באומרי ״חרדה קיומית״ אינני רומז לכך שהיא מולדת באופן כלשהו. אין ספק שהיא נרכשה באופן כלשהו מתוך נסיבותיו הייחודיות של הלוקה בה. המילה ״קיומי״ רק מציינת את העובדה שחרדה זו במידה מסוימת: 1) אוניברסלית ומשותפת לכולם בדרך זו או אחרת; 2) שהיא יושבת על תמה קיומית כלשהי - אהבה, בדידות, משמעות או מוות, וניזונה ממנה.

ובאסוציאציה חופשית שלי...

אתה מזכיר לי קטע מהסרט המצחיק Analyze This עם רוברט דה-נירו ובילי קריסטל.
רוברט דה-נירו משחק מפיוזו קשוח שנמצא בתקופת דיכאון שמפריעה לו מאוד לתפקוד ולתפקיד. הוא גם חייב לשמור על הטיפול הפסיכולוגי בסוד - כי זה מה זה פדיחה בהקשר של מפיוזו!
בכל מקרה, יום אחד הוא מספר לבילי קריסטל, שמשחק את הפסיכולוג, כמה הוא מדוכא, ובילי קריסטל נכנס לאיזו אינטרפרטציה מבריקה על יחסיו עם ההורים... ואז עונה לו רוברט המפיוזו:

"אני צועק לך פה שאני טובע, ואתה מספר לי דברים על תכונות המים!!"

ינוקא1

New member

אם זה היה הוא ששואל , אז הייתי מסכים איתך.

אבל דרך אדם שני , לפעמים ספר יכול לפתוח דברים . . .

|
פדיחה
!

בכלל לא הסרט הזה!
אבל סרט מעולה אחר. [כנראה היה צריך את הקפה השני כדי שאזכר כמו שצריך]

המשפט I'm drowning here and you are describing water
מהסרט המצוין As Good as it Gets עם ג'ק ניקולסון והלן האנט. ובעברית "הכי טוב שיש"

למעלה