טיפול בעצירויות.....

טיפול בעצירויות.....

ידוע כי רפלקסולוגיה מצויינת לבעיות הקשורות למערכת העיכול. מניסיוני- אכן נוכחתי לראות איך אנשים מגיבים טוב לטיפול. בתקופה האחרונה אני מטפלת באישה שעברה ניתוח במפרק הירך, פרט לכאבי הניתוח , המטופלת התלוננה על בעיות עצירות לא פשוטות. ביקרתי אצלה כבר 5 פעמים וטיפלתי בה ,אולם לא השתנה כמעט דבר. מערכת העיכול-עמדה בסירובה. היום כשראיתי שהמטופלת כבר לא סובלת מכאבי הניתוח...החלטתי ל"היכנס" בה. טיפלתי בה חזק ומהר באזור המעיים, מסתם המעי הדק והסיגמואיד -על נקודות אלו חזרתי הרבה , השתמשתי בהן כ"מוטיב חוזר", כמו פזמון חוזר (לשיטתו של שמוליק זיידל) והנה לאחר שעה אני מקבלת טלפון מהמטופלת- "זה עבד" !!!!! מערכת העיכול עשתה פעולתה. אשמח לשמוע איך ניתן לטפל בעצירויות בדרכי טיפול אלטרנטיביות אחרות....

אסתר84

New member
היי

נוכחתי לדעת שטיפולים אנרגטיים נותנים תוצאות מעולות ביחד עם שיטות וטכניקות. עבודה משולבת שמכילה בתוכה את הכוונה שלך כמטלפת ביחד עם רפלקסולוגיה עשויה לתרום רבות לעבודת המעיים של המטופלת, התרה של קשרים סבוכים שיושבים שם, לתת מענה כולל לכלל האנרגיה בגוף וחלוקה טובה ע"י כמה שניתן לאיזון שכן ישנם סיבות מיני סיבות שמובילות לעצירות ולאו דווקא בסדר שתמיד נראה לנו. פרט לכך בעבודה ברפלקסלוגיה תשימי דגש על חוליות בגב ממש "פותח" את הגוף כמו ריצ' רצ' ותשימי דגש על T3 T5 T12 L2L1עבודה על עצם הזנב. בהצלחה אסתר

הי אסתר...

תודה! אכן עבדתי גם על כל חוליות הגב, שמחה שאת ממקדת אותי.אכן החוליות המקבילות לאזור הבטן ,שייכות ל"סגמנט הבטן".

אסתר84

New member
הי

נכון וגם יש מקום להוסיף חוליה כמו T1 שקשורה בנשימה כי לנשימה יש משמעות מאוד נרחבת בתהליך שכזה. כמובן שניתן להרחיב את זה לעבודה של פתיחה בכפות הרגליים וכדאי ורצוי אף לעבודה על ההשתקפות של הצלעות בחלק הגבי של כף הרגל ממש להכנס שם וכאילו ליצור מעין פתיחה של המקום (זה מאוד כואב אך מאוד יעיל), בכלל פה המקום לציין כי עבודה על נשימה מעגלית תקינה שממלאה את חלל הבטן עם הנחיה שלך לגבי מיקוד המחשבה של המטופלת באזור המעי הגס עשויה לעזור מאוד. אסתר

טיפול בעצירויות לדעתי מחייב גם שינוי תזונתי

כי הרפלקסולוגיה עוזרת להנעת מערכת העיכול וכשעובדים בצורה של "דומה-בדומה" ובצורה התמקדותית על מערכת העיכול אנחנו רואים תוצאות מיידיות אבל אני מנסה לחשוב הלאה- איך נעזור למטופלת בהמשך. את יודעת כמה זמן היא סובלת מעצירויות? האם היא עשתה בעבר פעילות גופנית כלשהי וכעת בגלל הניתוח היא הפסיקה? (ייתכן שהפסקת הפעילות הגופנית תגרום גם היא לעצירות) מהי כמות הקפה שהיא שותה ביום? באופן אישי הייתי ממשיכה לטפל גם במערכת העיכול ומוסיפה טיפול בכבד, ובמעי הגס בטכניקה הממריצה בה פעלת. לגבי שיטות נוספות אז מבחינת תזונה את יכולה להמליץ לה על מיץ גזר/עגבניות. בכל בוקר לערבב כפית שמן זית עם מיץ לימון ומים ולשתות או לשתות 2 כפיות של חומץ תפוחים על בטן ריקה בבוקר. כמובן שבמהלך היום יש לשתות הרבה מים ולא לאכול מאכלים מעוררי ליחה כמו בננות, פירות הדר, שוקולד וכו'. אני מאמינה שדיקור ו/או פורמולה של צמחים תעשה עבודה מצוינת למצב כרוני/אקוטי. אבל בראיה שלי חייבים להבין מהו הבסיס לעצירות. בהצלחה!

עדינה77

New member
עצירות רגשית

גם בשיטת הסוג'וק ניתן לטפל בעצירות על-ידי עיסוי והנעה של אזור המעיים. אך חשוב גם לגרום להנעה של המרידיאנים הקשורים למעי הגס וכו'. בקינסיולוגיה הדגש הוא על המקור של העצירות. לרב עצירות פיזית מבטאת עצירות רגשית: משהו עצור אצל המטופל: ייתכן הדחקת רגשות / או קושי חברתי / או כל דבר אחר שהאדם אינו מצליח לפתוח ולשחרר. הגוף כבר יכוון את הטיפול לפתיחת העצירות כולה בעזרת ה'

ומכיוון אחר..

בקרניוסקרל, הטיפול מאפשר איזון למערכת העצבים האוטונומית. ברגע שמוחזר האיזון, כל מע, העצבים האוטונומית(סימפטטית והפאראסימפטטית) מתפקדת נכון יותר- והעיכול כמו גם דברים אחרים, משתפר. למשל: מתח נפשי,( או מאמץ יתר) יכול לגרום למתח באזור הצוואר, גירוי יתר של מערכת פארסימפטטית / סימפטטית ובין השאר גם תיתכן הפרעה לעיכול כמו עצירות. הטיפול עוזר לשחרור המתח ברקמה ופעילות נכונה יותר של הגוף. במקרה שסיפרת, תיתכן גם מעורבות "מקומית" של הרקמות שנכללו בניתוח ועשויות להפריע.את כל אלו , ניתן לחוש במגע ולעזור לריפוי. בטיפול הקרניוסקרלי, הטיפול אינו לפי סימפטום או מקום (כגון מערכת עיכול/חוליות) אלא לפי מה שנחוש בידיים. הטיפול יעזור לגוף לעשות את השינויים הנחוצים כדי לחזור לאיזון.

0 אור 0

New member
למרבה הצער הפורום נסגר

עקב חוסר פעילות מספקת. אנחנו מקדמים בברכה את כל המטפלים והמתעניינים בנושא לפורום הזה.

0 אור 0

New member
הרפלקסולוגיה אכן מעולה לטיפול בעצירות

בגלל שהיא משלבת גם את הטיפול המקומי במערכת,עם הטיפול במקור הבעיה על כל הרבדים - גופני, אנרגטי, נפשי. יחד םע זה, בנושא עצירות אני מאמינה שצריך לשלב גם יעוץ לאורח החיים: שינוי תזונתי וכן תנועה - ובמקרים רבים גם לתסף לתקופה קצרה בפרוביוטיקה.

איזה כיף לקרוא מה שכתבתם.

לצערי אין יותר פורום רפלקסולוגיה, אבל איך אמרה מעיין? אנחנו על המפה...אנחנו כאן

טיפול בעצירות על ידי צ'י ניי טסאנג

ניתן לטפל בעצירות על ידי עיסוי הבטן צ'י ניי טסאנג (chi nei tsang) זהו עיסוי בטן סיני עתיק אשר מטפל גם במישור הפיזי וגם באספקטים פסיכו-סומטיים למשל בנושא העצירות. העיסוי מחזיר ומחייה את האנרגיה באיברים הפנימיים שבחלל הבטן ומעורר אותם לתפקוד בריא , מלא וחופשי. כל מי שמעוניין מוזמן לקרוא בהרחבה באתרים הנ"ל: http://www.eyalerlich.co.il/ http://eyalerlich.weebly.com/ בברכה, אייל ארליך מטפל בצ'י ניי טסאנג

XZS21

New member
אני כמטפלת רפלקסולוגית למדתי אצל שמוליק זיידל

זוכרת עוד מימי לימודי שכאשר בשיעור עיסנו אחד את חברו, זה הפעיל לי את המעי גם כאשר אני טיפלתי ולא רק כאשר קיבלתי טיפול. פעם היתה לי קליניקה והיו לקוחות. היום כולם הולכים לבתי הספר ולמרפאות של קו"ח. חבל, אהבתי דווקא לעבוד בזה.

עצירות

הרפלקסולוגיה אכן מאוד יעילה לטיפול בעצירות, אך במהלך עבודתי כרפלקסולוגית ראיתי שאצל אנשים הסובלים מעצירות כרונית, לאחר תקופה מסוימת שבה הרפלקסולוגיה מאוד הועילה הגוף כבר מתחיל "להתרגל לטיפול" והוא נעשה פחות יעיל מבהתחלה.. כנטורופתית הבנתי שאין מנוס משינוי תזונתי במקרה זה.. השינוי התזונתי ובעיקר הוספת סיבים תזונתיים(בעיקר ירקות עליים ירוקים ומעבר לדגנים מלאים)+ הקפדה על שתייה מספקת עובד לאורך זמן- בעצם כל זמן שיש הקפדה על התפריט המתאים...

0 אור 0

New member
הרפלקסולוגיה לא יכולה ללכת נגד הטבע

אם לאדם יש עצירות נקודתית שנבעה מקושי נפשי מסויים, שלובן ועובד על ידי הטיפול, אז הרפלקסולוגיה לבד מספיקה, אבל אם אדם מכניס לגופו ללא הפסקה חומרים שאינם מתאימים לו, וחי בצורה לא נכונה וזה הגורם העיקרי לעצירות, אזי בודאי שהכרחי לעשות את השינוי באורח החיים - גם תזונה, גם שתיה וגם תנועה. ורק כך השינוי יהיה מתמיד

טיפול בעצירות

דרכי הטיפול בעצירות הם שונים ומגוונים: הרפואה המערבית רושמת לחולים תרופות כגון משלשלים (בפיקוח, כמובן), חומרי סיכה האמורים להקל על היציאה עצמה ובמקרים רבים גם מכתיבה שינוי בהרגלי תזונה ועריכת וחוקן. גם הרפואה הטבעית פועלת לצורך שינויי הרגלי התזונה של הסובלים מעצירות וממליצה על מאכלים רוויי סיבים, על שתייה מרובה של מים (לפחות 8 כוסות), עשב חיטה, דגנים, שזיפים, פירות הדר, סלק, גזר וכרוב. כמו כן, הופעת עצירות תרד אם מורידים באופן משמעותי צריכה של אלכוהול וקופאין. טיפול טבעי ויעיל מאוד הוא ההידרוקולוניק, שתכליתו ניקוי רעלים מן הגוף. בנוסף, מומלץ להתחיל לעשות פעילות גופנית סדירה ולדאוג להפגת מתחים ולחצים מיותרים מחיי היום יום, שכן גם אלו גורמים פעמים רבות להופעת עצירות.

אביטל975

New member
פעילות גופנית סדירה

כן זה תמיד טוב ובריא. לגבי הידרוקולוניק ממליצה על סדרה של 3 טיפולים כאלה של ניקוי רעלים,ואם כבר אז אצל הרופא המפורסם שמופיע לפעמים אצל דץ ואצל אפרת אנזל ויש לו קליניקה ברמת אביב..

למעלה