טיפול בסטרואידים

Xביב

New member
טיפול בסטרואידים

שלום דר' קרני במהלך התקף ( קושי בהזזת רגל ) קיבלתי 5 ימי עירוי של 1 גרם סולומנדרול . שוחררתי ללא המשך טיפול סטרואידי . בהתקפים קודמים המשכתי לבלוע פרדניזון במינון הולך ויורד . האם יש חובה לרדת במינון הסטרואידים , או שניתן להפסיק את הטיפול לאחר השחרור מביה"ח ? ההתקף לא חלף במלואו ( אני עדיין גוררת רגל ) , האם יש מקום לשקול לדעתך המשך טיפול תרופתי , או לתת לזמן לעשות את שלו ? האם יש משהו מעבר לטיפול הסטנדרטי של חמישה ימי עירוי , שניתן לעשות ? תודה רבה !

שלום לך Xביב

אני טופלתי פעמים רבות בפרוטוקול שהסתכם בחמישה ימי סולמדרול וזהו. חל שיפור שהחזיק מעמד לא מעטו זמן. אני אישית בירכתי על כך כי (כמו כולנו מן הסתם) אני שונאת סטרואידים (ואת התזונה, חוסר השינה ומצבי הרוח שנלווים להם). לפי מה שהבנתי חמישה ימים זה הגבול להפסקה מיידית ולא הדרגתית. אבל במקרה זה אכן היו רק חמישה ימים, לכן אפשר להפסיק ולשמוח.

m י כ ל

New member
מלבד הטיפול בסטירואידים

שיש לו פרוטוקולים שונים, (לעיתים יורדים אחרי העירוי בכדורים ואפשר גם לא), כדאי מאוד להתחיל טיפול פיזיוטרפי שיקומי שיחזיר לרגל הפגועה את מקסימום התפקוד האפשרי. מניסיוני האישי, אין תחליף לטיפול מקצועי. ממליצה לך בחום לברר, ומקווה שקיים טיפול כזה במרכז או במחלקה בו את מטופלת, שבו מתמחים בפיזיוטרפיה נוירולוגית ושיקומית (לא סתם פיזיוטרפיה של קופת חולים רגילה). לדעתי זה מזרז את ההחלמה, מקל נפשית על ההמתנה בחוסר אונים שהסטירואידים יתחילו להשפיע, ונותן לך הרגשה של שליטה מחודשת על הגוף שלך. בהצלחה!

תגובה

אין חובה להמשיך בפרדניזון במינון יורד. לגבי המשך הטיפול הרי שזהו ענין לשיקול הרופא המטפל שבדק בתחילת ההתקף ולקראת הפסקת הטיפול.

למעלה