טיפול בסטרואידים

galitda

New member
טיפול בסטרואידים

שלום לכולם, שוחחתי עם הרוקח הוורד רייס בענין טיפול בסטרואידים לילדים והשפעות לטווח ארוך. לדבריו ועל סמך מעקב אחר ילדים שטופלו בסטרואידים, לא הובחנו השפעות לטווח ארוך כתוצאה משימוש לתקופה מסויימת בסטרואידים. הפקטורים המרכזיים הינם מינון ותקופת השימוש. לאנשים המשתמשים בסטרואידים לאורך שנים יכולה להגרם פגיעה במערכת החיסונית ובמינרלים בגוף. בדר"כ אצל ילדים, כאשר השימוש הוא לתקופה קצרה יחסית וכן בגלל שהם נמצאים עדיין בשלבי גדילה , הם משלימים את כל הפערים כאשר נפסק הטיפול, ולא אמורה להווצר פגיעה לטווח ארוך. מקווה שהדברים מורידים קצת מהחששות של ההורים.

kormak1

New member
תודה על המידע אבל!!!

תודה על המידע החשוב אך יש לציין שחייבים להיות במשך כל זמן הטיפול עם היד על הדופק כלומר בקשר רציף עם הרופא המטפל אחות טיפת חלב ורופא ילדים בהצלחה לכולם

galitda

New member
כמובן

לא ציינתי זאת כי זה מובן מאליו. במשך הטיפול בסטרואידים המעקב הוא צמוד. בהתחלה היינו מגיעים לביה"ח לבקורת אחת לשבוע, עכשיו אחת לשבועיים. מעבר לטיפת חלב ורופא הילדים, הילדה גם במעקב במכון להתפתחות הילד.

dfno

New member
מה עכשיו?

נשמח לדעת האם יש תופעות ואם כן אילו האם הנגע מגיב לטיפול ומה אומרים הרופאים

galitda

New member
תגובה

תודה על ההתעניינות. נדמה לי שכבר ציינתי בעבר את תופעות הלוואי. בכל מקרה כאשר המינון היה גבוה התופעות היו התנפחות בכל הגוף ובעיקר בפנים, תיאבון מוגבר (והשמנה ניכרת בעקבות כך) עצבנות (בחודש הראשון כמעט ולא ישנה ומדובר היה בתינוקת בת 3 חודשים!). כעת נראה שהנגע מגיב לטיפול, הנשימות שקטות יותר (ההמנגיומה בדרכי הנשימה) אבל לא עושים בשלב הזה שוב ברוכונסקופיה (צילום פנימי עם סיב אופטי - זו בדיקה בהרדמה כללית). בשלב הזה היא בירידה הדרגתית של מינון הסטרואידים ולכן גם תופעות הלוואי פחות מורגשות. ההתנפחות יורדת, יש ירידה במשקל,התיאבון והעצבנות נעלמו כלא היו, אבל נראה לי כי הטיפול יהיה לעוד מספר חודשים לפחות.

dfno

New member
מה יהיה?

תודה על התשובה אך מענין אותי לדעת האם בעקבות הורדה הדרגתית של מינון הסטרואידים ובהמשך גם הפסקת הטיפול יש סיכוי שההמנגיומה תתחיל לגדול? האם יש סכנה לחיי הילדה? מה בהמשך ? סביר להניח שניתוח בהצלחה מכל הלב

galitda

New member
יהיה טוב

כך לפחות אנחנו מאמינים. אי אפשר לדעת איך ההמנגיומה תתנהג אחרי הפסקת הטיפול והאם היא תחזור. שמענו על מקרים דומים בהם היא חזרה ואז התחילו לטפל שוב בסטרואידים ובסוף זה עבר עם גדילת הילד/ה. גם אצלנו היה שלב שבו המצב קצת הדרדר ואז מינון התרופות הוכפל ושוב התחלנו ירידה הדרגתית. בשלב הזה נראה לי שאין סכנה לחיי הילדה אבל בהתחלה היו ימים קשים והיא היתה מאושפזת בטיפול נמרץ. בהתחלה היתה חסימה של מעל 80% מקנה הנשימה ואז דיברו איתנו על אפשרות של ניתוח בליזר, אבל מאחר והסטרואידים התחילו להשפיע וניכר שיפור במצבה הנושא ירד מהפרק. גלית.

kormak1

New member
תהיו בראים ובהצלחה

נשמח תמיד לעמוד לצדכם בכל דרך אפשרית ועד העמותה

למעלה