טיפול בניירת - שלב 1

טליW

New member
טיפול בניירת - שלב 1

האם הבית שלך הותקף ע"י מפלצת הניירות? לא יודעים איך לצאת מזה? תעקבו אחרי התוכנית שלי, שלב אחרי שלב, וגם המפלצת הזאת תאולף. שלב ראשון - שלב האמוק קחו סלסילה גדולה, או ארגז קרטון, עיברו בכל חדרי הבית, ואיספו כל פיסת נייר שעומדת בדרכיכם. אל תהססו לפתוח מגירות ואורנות, ולהוציא גם את הניירות המוחבאים. ה-כ-ל
בסוף השלב יש לכם ארגז (או שניים) או סלסלה מלאים בניירת.

ניקי ב

New member
אצלי יש תמיד סדר בניירת.

לא מחכה לערמות ניירות, מגיע בדואר מיד מתייקת מסודר.

טליW

New member
טיפול בניירת - שלב 2

שלב המיון בשלב הזה עוברים נייר נייר וממינים אותם:
לפח - מה שלא צריך
לתיוק - מה שצריך לשמור
לטיפול - מה שדורש טיפול בסיום השלב הזה, התוצאה תהיה:
פח אשפה מלא ניירות (שימו לב
רצוי לקרוע לגזרים או לגרוס ניירות עם מידע אישי)
סלסלה/ערימה עם ניירת לתיוק
סלסלה/ערימה עם ניירת לטיפול

טליW

New member
../images/Emo6.gif חחחחחחחחחחחח.....

הרגת אותי. מה הלחץ? כשתסיימי לאסוף מכל הבית, תעברי לשלב השני. אני מציעה להשקיע בפרויקט יותר זמן מכרגיל (5 דקות בממוצע
), פשוט בכדי לגמור איתו. זה בום וגמרנו... אח"כ נלמד איך לטפל בזירזופים היומיים (או לפחות מה צריך לעשות איתם).

rusty

New member
זוכרים אותי? אז אכן התחלתי

בפרויקט הניירת , אבל הדרך עודנה רבה וארוכה. לא יאמן מה שמצאתי ומה שזרקתי, גרסתי, מיינתי אך עוד לא תייקתי. וזה מתחייס בנתיים רק לפינה אחת שהכי העיקה עלי, 'סליק' הניירת שלי בסלון. היום זה יום חמישי אז אני מתרכזת היום בסידור וניקוי הבית כולו. אחה"צ אמצא זמן לעוד פינוי ניירת. אני מתחילה קודם כל את חדר המשחקים של הילדים, ממנו אני מתכוונת להוציא היום הרבה צעצועים לא שמישים ומיותרים. קניתי גם כוננית חדשה וכמה סלסלות שיעזרו לי בסדר. בקיצור - לעבודה.....!!!! ותודה לטליW, אני גם מחכה לשלב 3.

../images/Emo66.gifטיפ למתעצלות לתייק

ברשתות הגדולות לציוד משרדי יש מבחר אפשרויות תיוק ללא צורך בניקוב ניירת מה שמקל את העבודה הצטיידו בהרמוניקה מפלסטיק שכזו שימו מדבקה בראש כל מחיצה עם תכולת התיקייה למשל בטוח רכב חשבונות עירייה חשמל ועד הבית וכו'......... והכניסו פנימה. יש גם תיקיות שקופות נפרדות. במידה ויש לנושא מסויים ניירת מרובה עוד רעיון המיושם אצלי קופסאות שקופות מפוליגל בגודל A4 שנקנו באיקאה. בצבעים שונים. לכל קופסה מכניסים חומר עם נושא ספציפי קל לשלוף , לרענן , ולהשמיד חומר ישן. מאכסנת בפנים גזרי עתונות מסלולי טיול חוברות המשך יום נעים

טליW

New member
מוכנים לתייק? שלב 3../images/Emo63.gif

מה צריך לשלב הזה:
זמן
קלסרים
חוצצים
מחורר
שדכן
שמרדפים (אותן שקיות שקופות שמיועשות לתיוק)
אפשר גם - טושים, מדבקות, סימניות, זוהרים, נצנצים...
השלב הזה הוא השלב האישי - כל אחד לפי ההגיון שלו. למי שמעוניין בכל זאת בקווים מנחים, אתן המלצות, אבל אין שום חובה לדבוק בהן. קלסר ניהול בית ובו חוצצים עבור כל דבר שאנחנו משלמים חשבונות בעבורו וקשור לבית ולמשפחה: ארנונה, חשמל, טלפון, גז, כבלים, קופ"ח, נייד, מנויים, ועד בית וכו' את החשבונות עבור כל חוצץ אנחנו מתייקים עפ"י סדר עולה - מתאריך ישן ועד היום. בקישורי הפורום יש טבלה ובה מצוין כמה זמן לשמור כל מסמך, אלה המסמכים שצריכים להיות בקלסר זה. מי שחושש ורוצה לשמור ניירת לזמן ארוך יותר - אפשרי. אם הקלסר מתמלא, כדאי ליצור קלסר "ארכיון" לניירת הותיקה שנשמרת ליתר בטחון. קלסר פיננסים - בו יהיו חוצצים לתלושי משכורת, ניירת הקשורה למקום העבודה, ניירת מהבנק, ניירת כרטיסי אשראי (לא הספחים, אלא פירוט חשבון ל-3 החודשים האחרונים וכן ההסכם מול חברת האשראי). וכן הלאה... אפשר קלסר לבני הבית ובו לכל בן משפחה חוצץ, ובו מתויקים מסמכים הקשורים בו. קלסר שיכיל תעודות אחריות והוראות הפעלה למכשירים בבית. כל אחד ומה שיש לו, העיקר שיהיה הגיון בתיוק, וכשתצטרכו למצוא מסמך מסוים, זה לא יקח יותר מ-2 דקות לאתר אותו. השלב הזה גוזל זמן. אם לא סיימתם לתייק, ואתם צריכים לפרוש מהפעילות, דאגו להשאיר את השולחן מסודר בצורה כזאת שלא תהיה לכם בעיה לחזור למשימה בשלב מאוחר יותר, וכמובן לדאוג שאף אחד מבני הבית לא יבלגן לכם את הסדר (או יצייר על הניירות היפים).

למעלה