טיפול במקל...

torso2

New member
טיפול במקל...

שלום לכולם.. יש לי מקל ביליארד מעץ שקניתי בארץ (Boxxer - זה מה שיש כאן להציע..) ורציתי לדעת איך אפשר לטפל/לנקות את המקל. הבנתי שמדי פעם צריך לשייף אותו עם נייר זכוכית מאוד עדין, זה נכון? זה לא יהרוס את הציפוי (אם יש כזה) על העץ? יש אולי איזשהו ווקס/חומר ניקוי/הברקה לעץ, כדי שהמקל יחליק בצורה סבירה על היד? ראיתי באתרים מחו"ל שיש דברים כאלו אבל האם יש משהו כזה בארץ? תודה מראש!!

drums123

New member
תשמע, טלק הוא פתרון טוב וסקוטש

ברייט זה אפשרוץ, אבל אני לא יודע אם זה מזיק למקל לאחר הרבה שיופים, אולי מישהו שמבין יותר יגיד לך, אב לאני כמעט בטוח שלא, כי ראיתי את פיטר אדבון דופק חתיכת שיוף עם סקוטש או משהו דומה למקל באמצע משחק גמר אליפות העולם.

Anin17

New member
אין סיבה לשייף את המקל עם נייר

זכוכית אלא אם כן אתה מתכוון לצפות אותו מחדש המטרה היא להוריד את כמה שניתן ולחספס את הציפוי על מנת שהציפוי החדש יתפס עליו היטב אז אתה יכול להבין שכמו שכתבת זה אכן הורס את הציפוי המקל צריך להיות ממש ישן ובלוי או באיכות ממש ירודה בשביל להגיע למצב שהציפוי שלו נהרס כך שהוא לא רץ טוב על היד מדוע אתה מחפש את זה ומה המצב של המקל שלך? ואיזה מקל בכלל?

torso2

New member
טיפול במקל..

יש לי מקל יחסית פשוט של Boxxer שקניתי בארץ (עלה בערץ 500 ש"ח אני חושב) חשבתי בלי שום קשר להזמין מקל מארה"ב כי המקל הזה קצת מאכזב.. רציתי לשייף את המקל בגלל שהעץ קצת נפגע, יש קצת פגמים, שקעים קטנים וכו'... הוא אומנם עדיין מחליק בסדר על היד אבל לא כתמול שלשום :) רציתי על ידי השיוף להביא אותו למצב יחסית חדש אבל כמו שחשבתי ואתה אומר אכן יש עליו ציפוי... ובשביל זה ראיתי שיש המון תכשירים לציפוי המקל למכירה באתרים בחו"ל, של cuetec, וכד'... אבל בארץ אני לא חושב שיש כזה דבר...או לפחות לא שאני יודע עליו...

9ball master

New member
טיפול במקל....

1. אסור להשתמש בסקוטש'
זה רק שורט את העץ..... 2. נייר שיוף (זכוכית) מוריד מהעץ, וזה לא משנה כמה הוא עדין.... בנוסף הוא פותח את הנקבוביות של העץ ונותן ללכלוך להכנס מה שיעשה את המקל למלוכלך עוד יותר..... 3. שחקנים מקצועיים מרשים לעצמם לעשות דברים שאסורים כי הם מקבלים מקלות חדשים בחינם.... אז מה שאתם רואים בטלויזיה זה לא אומר שזה טוב... 4. למעט ציפוי לאורך מספר סנטימטרים על השאפט באזור ההברגה (במקרה של המקל שלך, מדובר על אותו אזור איפה שיש את החתימה של אוליבר אורטמן...) שאר העץ הוא ללא ציפוי, העץ רק מוחלק ברמה גבוהה שאוטמת את נקבוביות העץ, בנוסף, היד שלנו מפרישה שמן/זיעה אשר אוטמת/מצפה את העץ ואז מקבלים הרגשה של ציפוי לעץ ואז הוא מרגיש דביק.... טיפול נכון במקל מתחיל כבר מהיום הראשון, יש לנקות אותו עם מטלית לחה (לא רטובה) בסוף כל שימוש ומייד לשפשף עם מטלית יבשה, יש לעשות זאת בצורה שהשפשוף ייצר מעט חום, זה אומר שהנקבוביות של העץ נסגרות חזרה לאחר שפתחנו אותן עם המטלית הלחה והוצאנו את הלכלוך. כמובן שאם המקל כבר במצב גרוע, אתה לא יכול לצפות להחזיר אותו למצב של כמעט חדש בדרך הנ"ל.... ניתן לסדר את השאפט ולטפל בשקעים שנוצרו וכן להעביר אותו טיפול "עמוק" אשר יחזיר את המקל למצב טוב, אך במקרה של המקל שלך לדעתי זה לא שווה את ההשקעה. אם אתה מעוניין במקל ביליארד באיכות טובה אז צור איתי קשר בפרטי.

torso2

New member
טיפול במקל

תודה תודה על התשובה המעמיקה והמלומדת... ובמידה וארצה לרכוש מקל חדש אפנה אליך..

כמה משלמים לשחקן מקצוען עבור חתימה?

יצא לי לראות לפני קצת יותר משנה מקל שמוטבעת עליו חתימתו של רוני אוסליבן ועוד שתי מקלות עם חתימה של ג'ימי וויט ... אני יודע שהמקלות האלו בשולחן הירוק הן לא המקלות שהשחקנים משחקים איתם למרות שיש את חתימתם על המקל אבל למה הם עושים זאת עם הלו לא המקלות משחק שלהם..? בטוח לרווח כלכלי נכבד...וכמובן שהחנויות המשווקות ויצרני המקלות הללו ירוויחו מזה...

9ball master

New member
האם כל שחקן...

בקבוצת כדורגל או כל ספורט אחר מקבל את אותה המשכורת? האם שני אנשים שעובדים באותו משרד מקבלים את אותה המשכורת? לא ניתן לענות על השאלה שלך, וביננו אני לא אוהב שדוחפים את האף לכיס של מישהו אחר.... בעיקרון זה מאד משתנה ותלוי בחברה שמייצרת, חברה שמייצרת עשרות אלפי מקלות בשנה ומוכרת אותן בזול מרוויחה מן הסתם יותר כסף מייצר פרטי שמייצר כמה עשרות או מאות בודדות של מקלות בשנה ולכן הסכומים שהם יכולים לשלם משתנים. ישנן חברות שרק נותנות מקלות חינם לשחקן ללא תשלום נוסף. ברור שמדובר באקט כלכלי טהור, בדיוק כמו כל פרסום אחר, לדוגמא AIR JORDAN

Anin17

New member
אם אני אגיד לך שמשלמים לשחקן X כסף

איך זה יעזור לך?

9ball master

New member
למה זה כל כך...

חשוב לך? אתה חושב להוציא line של מקלות סנוקר עם החתימה שלך??????? לאיזו תשובה ציפית?

זה חשוב לי מכיוון...

שאני חושב להוציא ליין של מקלות עם החתימה שלי...בגלל זה אני שאלתי תשאלה הזאת...אין יותר פשוט מזה...

9ball master

New member
אז תגיד....

שאתה רוצה ליין..... אני אגיד לך מה, ברגע שתזכה באליפות העולם, אני אייצר את המקלות עם חתימה שלך ונסגור את הדיל....

נ.ב.כל הכבוד לרפאל נדאל "מלך החימר"

על זכייתו ב"רולאן-גארוס" ... למרות שרציתי שפדרר יזכה...אבל לא נורא אולי שנה הבאה הוא יחזור עם הגביע...ושוב ברכות לסופרסטאר ממאיורקה..היה משחק פשוט ע=נ=ק...!

9ball master

New member
תוספת קטנה....

הטיפול הכי טוב הוא כאמור טיפול מונע.... יש לשים גיר בעדינות בצורה שיכסה רק את טיפ המקל ולא חצי מקל.... תסתכל על היד לך אחרי חצי שעת משחק ותראה כמה היא מלוכלכת מהשולחן... הלכלוך הזה עובר למקל, תשתדל לרחוץ ידיים כל 30 - 45 דקות, תייבש את הידיים טוב לפני שאתה נוגע במקל. לגבי תכשירים, השוק בעולם מוצף בעשרות אם לא מאות של סוגים שונים של תכשירים, רובם מיותרים וחלקם הגדול לא שווה גרוש... מה שגם לא מומלץ להשתמש בתכשירים אלו בתכיפות כי מדובר בחומרים כימי ששימוש ממושך בהם יכול לפגוע בעץ.

Anin17

New member
../images/Emo45.gifחשוב לרחוץ ידיים

וגם אאל"ט פיטר אבדון השתמש במטלית רגילה ולא בסקוטש

למעלה